Bagte kartofler med salat og skinkefyld…

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Da jeg var lille, var bagte kartofler med diverse former for fyld, noget som man kunne få som en selvstændig ret på en hel del af byens burgerbarer. Det var inden BurgerKing og McDonalds overtog markedet og dermed satte standarten for udvalget. Jeg ved faktisk ikke, om salget af kartoflerne faldt til fordel for burgerne, så de derfor blev udfaset, eller om de bagte kartofler bare blev efterladt et sted i slut 80’erne. Faktum er i hvert fald, at jeg i dag ikke kender til nogen som helst steder, hvor man kan få serveret en bagt kartoffel med fyld.

Det ændrer dog ikke på, at jeg elsker bagte kartofler med fyld og nemt kunne spise det til aftensmad et par gange om ugen. Det er nem og lækker mad, som passer sig selv i ovnen og udover lidt snitten af salat og diverse grønsager, så er der ikke ret meget arbejde i det. En bagt kartoffel er desuden en perfekt måde at få brugt lidt rester fra aftensmaden på. Prøv fx med kogt hamburgerryg eller skinke, tun eller rejer, lidt oksesteg, kalkunbryst eller måske en rest kylling. Jeg har blandt andet lavet disse skønne, bagte kartofler med fyld af en rest pulled chicken.

Disse her bagte kartofler, som er med skinkefyld, er lavet med udgangspunkt i de kartofler med fyld, som jeg kan huske, at min mor stort set altid fik, når vi engang imellem var på burgerbar. Fyldet minder egentlig lidt om fyldet i en klassisk skinkestang, men er selvfølgelig lavet på creme fraiche i stedet for flødeost.

Jeg kan godt lide masser af salatgrønt i min kartoffel og lægger derfor en bund af salatblade eller strimlet iceberg og topper op med diverse grønt. I dette tilfælde tomater og ærter. Selvfølgelig kan man bruge andre former for grønt eller supplere med lidt ekstra, fx agurk, majs, revet gulerod, peberfrugt, radiser eller lign. Det bestemmer man jo selv.

4.41 fra 5 stemmer

Bagte kartofler med skinkefyld

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 200 gr god skinke eller hamburgerryg (skåret i små tern)
  • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
  • 2 spsk friskhakket purløg
  • diverse salatgrønt
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl kartoflerne og prik dem jævnt med en gaffel. Sæt kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1½ - 2 timer ved 125-150 grader (varmluft). Når kartoflerne er brune og møre, tages de ud.
  • Rør creme fraiche, skinke, sennep og purløg sammen og smag til med salt og peber.
  • Åbn de varme, nybagte kartofler og anret diverse salatgrønt i kartoflen. Læg herefter en portion skinkefyld ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra purløg og server.
I stedet for skinke i tern kan man bruge stegt eller kogt kyllingebryst skåret i små tern. Det er også lækkert med rejesalat i bagte kartofler. 

 

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorte A, Vejle
6 år siden

Det kan man på Sjælland…i Lyngbycentret .. Der fik kæresten og jeg i efteråret 2015 hver en bagt kartoffel med salat & tunmousse,og jeg siger dig,det var godt 😀 .Kan desværre ikke huske, hvad det hed,der hvor vi spiste,men det var på 1.sal i centret.

Rene
5 år siden

Må sige stort set alt hvad du laver og tager billeder af ser skønt ud ? Ja tror ikke det er så udbredt mere medfyldte bagekartofler, men her i huset er det også et hit, især hvis der er en rest culotte steg eller andet rosa stegt kød ??

Bettina
5 år siden

Her i familien, holder vi også meget af bagte kartofler ? Vi spiser den dog med bacon, løg og hvad vi nu har i skabene og så masser af ost ovenpå. De bliver først bagt og så udhulet og fyldet kommer i og bagt igen. Jeg husker også især kartofle kælderen tilbage i 80’erne, det var altid et kæmpe hit.♥️
Tak for dejlig inspiration.

Susanne
3 år siden

Det er dejlig nem spise 😊 vi kan bestille fyldte bagekartofler hos vores lokale pizzamand 👍🏻

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)