Dette her kartoffelfad med forårsløg og ost er simpelthen en af de lækreste måder jeg kender, til at få brugt en lille, dum rest kogte kartofler – faktisk skræller jeg indimellem lige et par ekstra kartofler, bare for at være helt sikker på, at der også er til et kartoffelfad, for det smager altså super godt, uanset om det gør det ud for tilbehøret til aftensmaden eller bliver spist som hovedret og så er det bare noget af det nemmeste at lave.

Har man andet end bare en rest kartofler, fx lidt bagte rodfrugter, kogte gulerødder eller en smule ærter, så kan de såmænd også sagtens røres i cremefraiche fyldet og kommes med i fadet – faktisk er det sjældent, at der er det samme fyld i fadet 2 gange i træk hjemme hos os.

Vi spiser som oftest kartoffelfadet som tilbehør til eksempelvis frikadeller, et stykke kylling, medister eller lignende, men man kan også sagtens servere kartoffelfadet som en selvstændig ret – eksempelvis med en lækker, blandet salat ved siden af og måske et godt stykke brød eller flute. Det er vegetarmad, hvor de fleste kan være med, og synes man alligevel, at der skal en smule kød til, så kan man jo drysse lidt bacon i tern på toppen, inden fadet ryger i ovnen.

Kartoffelfad med forårsløg og ost

Total: 30 minutter
Antal: 2 personer
Print

Ingredienser

  • 500 gr kogte kartofler
  • 1 bundt forårsløg (skåret i ringe)
  • dl creme fraiche
  • 75 gr revet ost
  • 1 spsk paprika
  • salt og peber

Tilberedning

  1. Skær kartoflerne i små tern. Kom creme fraiche i en skål og rør den sammen med halvdelen af osten, paprika, salt og peber og tilsæt kartofler og forårsløg – gem evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt. Fordel blandingen i et ildfast fad og drys med resten af osten. 

    Sæt fadet i ovnen og bag det ved 200 grader i 20-25 minutter til toppen er gylden og osten smeltet. Pynt med lidt grønt fra forårsløgene på toppen og server.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)