Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Cremet kartoffelfad med ost og forårsløg.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Et cremet kartoffelfad med ost og forårsløg er simpelthen en af de lækreste måder jeg kender, til at få brugt en rest kogte kartofler. Faktisk skræller jeg indimellem lige et par ekstra kartofler, bare for at være helt sikker på, at der også er til et kartoffelfad, for det smager altså super godt, uanset om det gør det ud for tilbehøret til aftensmaden eller bliver spist som hovedret og så er det bare noget af det nemmeste at lave.

Har man andet end bare en rest kartofler, fx lidt bagte rodfrugter, kogte gulerødder eller en smule ærter, så kan de såmænd også sagtens røres i cremefraiche fyldet og kommes med i fadet – faktisk er det sjældent, at der er det samme fyld i fadet 2 gange i træk hjemme hos os.

Vi spiser som oftest kartoffelfadet som tilbehør til eksempelvis frikadeller, et stykke kylling, medister eller lignende, men man kan også sagtens servere kartoffelfadet som en selvstændig ret – eksempelvis med en lækker, blandet salat ved siden af og måske et godt stykke brød eller flute. Det er vegetarmad, hvor de fleste kan være med, og synes man alligevel, at der skal en smule kød til, så kan man jo drysse lidt bacon i tern på toppen, inden fadet ryger i ovnen.

4,56 fra 9 stemmer

Kartoffelfad med forårsløg og ost

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 600 gr kartofler (kogte og afkølede)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
 • 2,5 dl creme fraiche
 • 75 gr revet ost
 • 2 tsk paprika
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær kartoflerne i små tern og kom dem i en skål.
 • Tilsæt forårsløg, creme fraiche, halvdelen af osten, paprika, salt og peber. Gem evt. lidt forårsløg til pynt.
 • Fordel blandingen i et ildfast fad og drys med resten af osten. 
 • Bag fadet ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter til toppen er gylden og osten smeltet.
 • Drys evt. med forårsløg og server som tilbehør eller selvstændig ret.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 3-4 dage. Retten kan ikke fryses.
 

Noter til opskriften.

 
Kartoffelfadet kan sagtens serveres som selvstændig hovedret. Synes du, at der mangler kød, så drys lidt sprødstegt bacon eller chorizo på toppen. En rest stegt kylling i mundrette stykker er også lækkert. 
 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jeanette
7 år siden

Det ser virkelig lækkert ud! En super måde også at få brugt grøntsagsrester 🙂 Jeg vil prøve at lave det her til weekenden….tror du man kan bruge skyr i stedet for creme fraiche? Jeg tænker om det bliver grynet? 🙂 Tak for en dejlig inspirerende blog – jeg har brugt en del af dine opskrifter 🙂

Jan
7 år siden

Er det creme fraiche 9% eller 18% du bruger ?

Nina Jepsen
6 år siden

hey.

Lyder vildt lækkert! Kan man bruge et mere fedtfattigt alternativ til creme fraichen? fx yoghurt naturel?

Vil da prøve den en dag.