Det er i grunden ret sjældent, at vi spiser kalkun og i det hele taget har kalkun vist ry for at være både tørt og kedeligt, men når bare kalkunkødet tilberedes på den rigtige måde, så kan det altså være både mørt, saftigt og lækkert, hvilket vi så rigeligt fik bevis for forleden aften, da menuen stod på stegt kalkunbryst fyldt med flødeost og pakket ind i bacon.

Jeg brugte pikantost til at fylde i kalkunbrystet, hvilket gav et saftigt resultat og en fin smag, men det kunne selvfølgelig lige så godt have været friskost med urter, eller hvidløg for dens sags skyld, ligesom en friskost naturel rørt sammen med lidt hakkede oliven, soltørrede tomater eller pesto også er lækker – det gælder bare om at bruge det man har og det man kan lide. Baconskiverne som fordeles udenpå brystet kan godt udelades, men jeg vil ikke anbefale det, da de er med til at holde på saften i kalkunen, ligesom de også bidrager med en fin smag til det ellers ret neutrale kød. Bruger man skyen fra bradepanden til at lave sauce, bidrager baconskiverne desuden med en skøn smag til saucen, præcis ligesom saucen til en forloren hare.

 

 

Kalkunbrystet blev serveret med en lækker, cremet pastasalat – dog uden kylling men med masser af blandede grønsager og lidt godt brød ved siden af. Virkelig en let og lækker sommermiddag, som blev nydt på terrassen i solen – i det hele taget har vi nærmest spist alle vores måltider udendørs i hele den første halvdel af maj, hvilket vi i allerhøjeste grad har nydt. Nu ser det igen ud til, at vi skal have et par dage med skyer, lidt regn og blæst, men efter alle de dejlige solskinsdage, så bliver vi ikke deprimerede over lidt gråvejr – regn jo godt for græsplænen og så hygger vi i stedet indenfor med et blødt tæppe og en god bog eller en serie.

Fyldt kalkunbryst med pikantost og bacon.

4 pers.

1 kalkunbryst (ca. 900 gr)

1 pk pikantost

salt og peber

1 pk bacon i skiver

Afpuds kalkunbrystet og fold det ud eller skær en lomme ind i siden. Fyld pikantost i lommen – det kan godt være, at al osten ikke skal bruges – og luk til igen med kødnåle eller tandstikkere. Drys med salt og peber og læg kalkunbrystet i et ildfast fad med lukningen opad, så osten ikke løber ud under stegningen. Fordel baconskiverne på kalkunbrystet, hæld ca. ½ L vand i bradepanden og steg brystet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, eller til kernetemperaturen på brystet når 75 grader. Lad kalkunbrystet hvile under stanniol i ca. 10 minutter, skær det i skiver (husk at fjerne kødnåle/tandstikker) og server.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)