Jeg er ret glad for kalkunkød. Og alene af den grund, er det faktisk utroligt, at vi ikke spiser kalkun lidt oftere. Måske fordi det er svært at få mindre end et helt kalkunbryst ad gangen. Jeg ser i hvert fald sjældent kalkunschnitzler andre steder, end når vi er en tur i Flensborg. Og kalkunkød har vidst også ry for at være både tørt, lidt smagsløst og generelt kedeligt. Men et stegt kalkunbryst med pikantost og bacon er hverken tørt eller kedeligt. Og herhjemme er det altså lidt af en livret.

Andre gode med kalkun – Kalkunlår og rodfrugter i stegeso I Pulled kalkun I Kalkun i stegeso med fløde-paprika kartofler. 

Fyldt kalkunbryst med pikantost og bacon.

Som det fremgår af overskriften, så har jeg brugt pikantost i denne her opskrift. Jeg synes, at pikantost giver en god smag og så er det også medvirkende til, at det færdige stykke kød ikke bliver tørt. Men jeg kunne selvfølgelig lige så godt have brugt en anden slags flødeost/friskost. En hvidløgs- eller krydderost for nu blot at nævne et par eksempler.

Man kan også lave sin egen variant ved at røre naturel ost sammen med hakkede oliven, soltørrede tomater eller pesto. Det gælder bare om at bruge det man har og det man kan lide.

Baconskiverne, som fordeles ovenpå brystet, kan godt udelades. Jeg vil dog anbefale, at man så vidt muligt ikke dropper dem, da de ligesom osten er med til at holde på saften i kalkunen. Og så bidrager de desuden med en fin smag til det ellers ret neutrale kød. Bruger man skyen fra bradepanden til at lave sauce så giver baconskiverne desuden en skøn smag til saucen. Præcis ligesom når man laver sauce til en forloren hare af stegeskyen.

Lækkert tilbehør til kalkun.

Det fyldte kalkunbryst blev serveret med en lækker pastasalat med masser af grønsager og lidt godt brød ved siden af. Vejret har jo vist sig fra sin smukkeste side, så vi spiste aftensmad på terrassen. Derfor tænkte jeg også, at sauce og kartofler og lignende tilbehør, ville blive lidt for tungt.

Man kan dog sagtens servere kartofler og sauce til kalkunbrystet, hvis man vil. Jeg synes ikke, at kogte kartofler passer så godt til, der foretrækker jeg ovnristede kartofler, flødekartofler og lignende, men det bestemmer man jo selv. Ris er også en oplagt muligt, evt med en eller anden form for sauce, fx en flødesauce, svampesauce eller pebersauce.

Det grønne tilbehør varierer jeg ligeledes efter årstiden. Om sommeren er det jo helt oplagt med blandede salater og lignende let tilbehør. Om vinteren kan jeg anbefale ovnbagte rodfruger. Gerne vendt med lidt timian, sennep og honning, inden de bages. Det giver en god smag og kalkunkødet tager absolut ikke skade af lidt modspild. Og så er der jo også en rigtig god broccolisalat, som jeg synes, fungerer som tilbehør hele året uanset vejret.

Kalkunbryst med pikantost og bacon
Print opskrift Pin opskrift
4 fra 1 stemme

Kalkunbryst med pikantost

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fersk kalkunbryst (ca 900-1000 gr)
  • 125 gr gul pikantost (andre varianter kan også bruges)
  • 1 pk bacon i skiver
  • salt og peber
  • evt. friskhakket persille til servering

Fremgangsmåde

  • Afpuds kalkunbrystet og skær en dyb, aflang lomme ind i siden på kødet.
  • Fyld pikantost ind i lommen. Det er nemmest at bruge en smørekniv. Luk herefter lommen til igen med kødnåle eller tandstikkere.
  • Læg kalkunbrystet i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel herefter baconskiverne baconskiverne på toppen af kalkunen.
  • Steg brystet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 50-60 minutter, eller indtil kernetemperaturen på brystet når 75 °C og baconstykkerne er lysebrune og sprøde.
  • Lad kalkunbrystet hvile i ca. 10 minutter, inden det skæres i skiver (husk at fjerne kødnåle/tandstikker). Server med kartofler eller ris og salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)