Kartoffelsalat med blomkål…

2 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

En traditionel kartoffelsalat med creme fraiche dressing er og bliver en sommerklassiker. Men uanset hvor lækker en god kartoffelsalat er, så skal der altså variation til engang imellem. Derfor laver jeg nogle gange denne her virkelig lækre kartoffelsalat med blomkål. Udover at de små buketter af blomkål letter på den lidt tunge kartoffelsalat, så smager det også helt forrygende godt. Blomkål er nemlig mindst lige så god til at trække smag fra dressingen som kartoflerne er og så er sådan et letdampet blomkålshoved er jo bare noget af det lækreste.

>> Se også min opskrift på lækker kartoffelsalat med avocadocreme lige her. 

Efter min mening SKAL der små stykker syltede agurker (asier kan også bruges) i en kartoffelsalat. Det er jeg vokset op med og jeg kan slet ikke forestille mig, at skulle undvære de syltede agurker, som bidrager med knas og “lækkerhed” til kartoffelsalaten. Deler man ikke helt min passion for syltede sager, så kan de dog sagtens udelades og man kan også bruge andre former for “knas”, fx friske radiser i tynde skiver eller friske, grønne asparges.

En fordel ved at bruge drueagurker eller asier er dog den sød-syrlige eddikelage, som er helt perfekt at justere smagen på dressingen med. Men selvfølgelig kan man i stedet bruge eddike, fx hvidvinseddike eller hvid balsamico, og sukker og så prøve sig lidt frem, til smagen i dressingen er perfekt afbalanceret.

Denne her kartoffelsalat blev serveret med grillede asparges og et par lækre, marinerede kyllingebryster og det lykkedes os ikke engang at spise halvdelen af kartoffelsalaten. Utroligt hvordan sådan en kartoffelsalat med blomkål mætter, hvis man sammenligner med den klassiske udgave. Til gengæld betyder det jo masser af rester, hvilket er skønt, for med det fantastiske sommervejr vi har, så skal grillen sørme ikke have lov til at stå stille mere end højst nødvendigt.

5 fra 2 stemmer

Kartoffelsalat med blomkål

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Hviletid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr små kartofler (kogte og afkølede)
 • 1 blomkål (kogt og afkølet)

Dressing

 • ½ liter creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 spsk sennep (kan udelades)
 • 5 syltede drueagurker (kan udelades)
 • 3 spsk eddikelage fra drueagurkerne (eller 1-2 spsk eddike + 1 nip sukker)
 • 1 bdt purløg (finthakket)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær kartofler og blomkålsbuketter i mundrette stykker.
 • Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, drueagurker, eddikelage fra agurkerne eller eddike + sukker, purløg, salt og peber sammen til en dressing og smag den til.
 • Vend kartofler og blomkål i dressingen.
 • Lad gerne kartoffelsalaten trække smag i minimum 15-20 minutter på køl inden servering, men gerne længere.
 • Lige inden servering røres salaten igennem og pyntes evt. med et drys purløg.
Man kan sagtens udelade blomkål og i stedet lave kartoffelsalat på klassisk vis ved at tilsætte 400-500 gr kartofler ekstra. 
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna-sofie
6 år siden

Lyder lækkert ? og så uden løg…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)