Når talen falder på koteletter i fad, så menes der som oftest koteletter i en fløde og tomatbaseret sauce med paprika – herhjemme sværger vi til denne opskrift, men denne her variant med karry, ananas og champignons er absolut også værd at huske på. Det er en ret, som efterhånden har fulgt mig i en del år, og måske kender de fleste af Jer allerede til koteletter med karry og ananas, men hvis ikke så kan jeg love, at det absolut er en opskrift, som er værd at afprøve ved lejlighed.

Kombinationen af karry og ananas er altid et sikkert hit hos mig, uanset om det drejer sig om boller i karry, diverse gryderetter eller på en pizza med kylling. Faktisk kan koteletterne i denne her opskrift snildt udskiftes med stykker af kyllingebryst, som gnides med karrypulver og brunes på panden, præcis ligesom koteletterne.

Koteletter i fad med karry og ananas

Foretrækker man at bruge frisk ananas, så kan det sagtens lade sig gøre, men da det til dels er den søde ananassaft, som er med til at give karrysaucen den lækre smag, så kan væden ikke helt undlades, om end den selvfølgelig kan erstattes af ananasjuice fra karton. Jeg plejer dog bare at købe en dåse ananas i ringe, som ligger i egen saft – ikke dem som ligger i sukkerlage – og dermed er det problem løst. Steg det antal ananasringe som I kan spise – vi spiser gerne 3 hver til koteletterne og resten får jeg så for det meste hapset, imens jeg laver maden.

Koteletterne kan for øvrigt forberedes helt indtil det step, hvor de skal i ovnen. Dæk blot fadet til med stanniol eller film og sæt det i køleskabet. Når det så er tid til aftensmad, tages fadet ud og sættes i ovnen = super nem aftensmad på travle dage.

Koteletter i fad med ananas og karry

Bagetid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk fadkoteletter
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk olie
  • 8 skv ananas fra dåse
  • dl ananassaft fra dåsen
  • 1 løg (hakket)
  • 150 gr champignons (skåret i skiver)
  • 1 spsk karry
  • dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • dl madlavningsfløde
  • salt og peber
  • evt. friskhakket persille til pynt

Fremgangsmåde

  • Gnid koteletterne ind i karry og brun dem i 1 spsk olie på en varm pande. Drys med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad. 
    Server evt. med et drys persille og med løse ris og dampet grønt til.
  • Brun ananasringene i ca 1 minut på hver side på panden, så de bliver let brune, og læg dem i fadet sammen med koteletterne. 
  • Sauter herefter løg og champignons på panden og kom også blandingen i fadet. 
  • Kom den sidste spsk olie på panden og svits 1 spsk karry i den varme olie. Tilsæt ananassaft og bouillon og kog panden af. 
  • Tilsæt fløden og lad saucen komme i kog, så den tykner let. Smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletter, ananas og svampe i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter.
  • Server evt. med et drys persille og med løse ris og dampet grønt til.

Noter

I stedet for fadkoteletter kan der bruges kyllingebryst uden skind og ben. Skær evt. hvert kyllingebryst i 2-3 mindre stykker, eller bank dem let flade med håndroden, hvis de er meget store. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)