Madplan uge 18…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

En fantastisk weekend på Hotel Vejle Fjord og en skøn og solrig 1. maj er så småt ved at lakke mod enden og jeg har netop siddet og hygget mig med en kop te og puslet med madplanen for den kommende uge, som bliver en af de korte. Åhhh hvor jeg altså elsker denne her tid på året, hvor helligdagene ligesom bare kommer dumpende i en lang række og gør en arbejdsuge både kortere og sjovere. Det er nu ikke fordi, at vi har de vilde planer for Kristi Himmelfarts dag, men vejret skulle jo eftersigende blive skønt, så mon vi sagtens kan finde på noget at lave? Om det så bliver til en tur ud i det blå med cafébesøg, frokost, kaffe og kage, eller om vi i stedet bliver hjemme og nyder livet på terrassen, det må tiden jo vise. På madplanen sker der til gengæld ikke noget særligt, selvom det er Kristi Himmelfarts dag, for det er en af de få helligdage, hvor vi danskere tilsyneladende ikke har fundet et eller andet særligt, som vi skal spise på netop denne dag. Eller sagt på en anden måde, hvis der er en gammel skik, om en helt bestemt slags mad, som man absolut skal spise på Kristi Himmelfarts dag, så kender jeg i hvert fald ikke til den.

Madplan uge 18.

Mandag – Menuen står på et cremet pastafad med bacon og ærter – nem og lækker aftensmad, hvor det hele bare skal blandes i et fad og bages i ovnen. Sådan noget mad er godt på en mandag, hvor ugen gerne må starte sådan lidt stille og roligt.

TirsdagBoller i karry med ris og diverse topping – fordi det bare er en af favoritterne her i huset og det er ved at være længe siden, at vi sidst har fået det, hvilket vi selvfølgelig er nødt til at gøre noget ved.

Onsdag – Onsdag står den på madklub hos Tommy og Kim. Menuen har jeg endnu ikke hørt noget til og jeg har faktisk heller ikke selv tænkt nærmere over, hvad jeg skal medbringe til dessert, men jeg har jo også et par dage endnu.

Torsdag – Hvis vi bestemmer os for at køre en tur ud i det blå, så kunne jeg virkelig godt tænke mig at komme ud og plukke en ordentlig portion ramsløg. De skal blandt andet bruges til en smørbønne puré med ramsløg eller til en god portion humus med et twist af ramsløg. Både bønne-puré og humus er perfekte og proteinrige dips til rå grønsager, brød eller måske som spread i en sandwich. Overvejer faktisk, om ikke netop aftensmaden på Kristi Himmelfarts dag skal stå på sådan lidt forskellig, hyggelig nippemad – lidt god pølse og ost, oliven, hjemmebagte pandebrød og lakserilette og så ville en portion smørbønnepuré eller humus og lækre grønsager da være super lækkert at supplere med.

Fredag – Nem og lækker aftensmad i form af en madroulade med skinke eller kylling og så masser af lækre salatgrønsager. Overvejer også at bage en portion af disse her super nemme og lækre müsliboller, nu jeg alligevel har gang i ovnen – de er skønne til morgenmad og så er der til både lørdag og søndag + en enkelt med ost og lækker marmelade til en kop te.

Lørdag – Menuen står på pariserbøf – dog ikke med rå æggeblomme, for vi foretrækker et spejlæg, men ellers er tilbehøret temmelig traditionelt og der indgår således både hakkede rå løg, hakkede syltede rødbeder, revet peberrod og kapers i vores pariserbøf.

Søndag – Søndagsmenuen står på grydestegt kylling med kartofler og brun sauce og salat med mormor-dressing – god, gammeldags forårs- og sommermad, når det er allerbedst. Jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i en stor og lækker, stegt kylling.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)