Pinsen har været noget så fin og hyggelig og på én gang både afslappende og fuld af oplevelser. Vi har slappet af, nydt at være os selv og spist lækker mad og i går var vi så til pinsefrokost med hele Mortens familie – en hyggelig dag som sluttede på den allerbedste måde med benene oppe i sofaen, varm te og en god film – dejligt efter en lang dag med mange mennesker, snak, grin og samvær.

Dagen i dag er startet med langsom morgenmad – friskbrygget kaffe og te, lækkert friskbagt rugbrød og blødkogte æg og heldigvis har vi ikke de store planer, udover en god gåtur med Villy og måske en cafe latte i solen på en café bagefter, så imens Morten har været ude og løbe en tur, har jeg lige fået styr på madplanen for uge 20.

Madplan uge 20.

Mandag – Vi lægger ud med mad af den langtidstilberedte slags, for menuen står på bagte kartofler med pulled chicken. Det passer så glimrende, fordi både kyllingen og de langtidsbagte kartofler passer sig selv i ovnen og så skal jeg bare sørge for, at gøre lidt salatfyld klar. Jeg laver i øvrigt næsten altid en ekstra stor portion pulled chicken, når jeg alligevel er i gang – denne gang bruger vi resterne til aftensmad fredag.

Tirsdag – Tirsdag står menuen på tærte og det bliver denne her lækre gulerods- og løgtærte, som både er nem at lave og virkelig lækker. Der er ikke kød i tærten og vi skal bare have en blandet salat ved siden af, men tærten kan også fint fungere som tilbehør til kødretter.

Onsdag – Onsdag skal vi have hakkebøffer, som bliver smagt til med forskellige slags krydderurter, hvidløg, salt og peber, inden de steges på grillen. Tilbehøret bliver grillede asparges og så denne her lækre kartoffelsalat med blomkål, som jeg bestemt kan anbefale.

Torsdag – Torsdag er der møde i madklubben og det bliver hos Tommy og Kim, så det eneste jeg skal tænke på, er en form for dessert. Overvejer, om jeg skal kaste mig ud i en koldskåls-cheesecake – det er vist årstiden for koldskåls-eksperimenter.

Fredag – Resterne fra mandagens pulled chicken ryger i denne her lækre lasagne med pulled chicken og hytteost. Jeg har vist været inde på det før, men jeg elsker både at lave og spise en boblende, varm lasagne fredag aften – der er bare et eller andet over lasagne som emmer langt væk af comford food, hygge og weekend.

Lørdag – Lørdag aften skal der igen asparges på menuen og det bliver i form af disse indbagte asparges med skinke, som jeg har planer om at servere til forret. Til hovedret tror jeg, at vi skal have en forårsrisotto med ærter og lidt flere asparges – det er med at nyde dem nu, imens de er i sæson – altså aspargesene.

Søndag – Søndagsmenuen står på koteletter i fad med karry og ananas – en middagsret, som vi fik for ikke såååå lang tid siden, men vi var begge så vilde med den, at den nu kommer på madplanen endnu engang. Sådan kan det jo gå nogle gange, når man får et eller andet at spise, som smager rigtig rigtig godt.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)