Madplan uge 21…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så går uge 20 på hæld og i morgen tager vi hul på uge 21 og dermed også min 3. praktikuge – har jeg i øvrigt nævnt, at jeg er fuldstændig vild med at være i praktik? Det er helt fantastisk og lærerigt og selvom jeg er træt og ser frem til weekenden, når vi når fredag, så må jeg indrømme, at jeg også sidder her søndag aften og glæder mig til at komme i gang igen i morgen.

Vores søndag, og weekenden i det hele taget, har været af den stille og afslappede slags – i dag har vi været en tur ved Juelsminde strand og gået en tur med Villy, spist club sandwiches og drukket cafe latte i solen på havnen. Bagefter kørte vi hjem, hvor Morten fik slået græsset og jeg fik hygget med en bog på terrassen, inden jeg lavede aftensmad til os. Perfekt arbejdsfordeling og resten af aftenen skal nu bare bruges på filmhygge, varm te og nybagte müsliscones (der kommer opskrift i et senere indlæg) = perfekt afslutning på en skøn weekend

Madplan uge 21.

Mandag – Ugen starter med en gang spaghetti med en lækker bolognaise fyldt med grønsager ved siden af – ikke så meget pjat der, men måske et hjemmebagt madbrød a la denne her pizzastjerne med tomat og mozzarella ved siden af eller også bare en helt simpel tomatsalat med løg, olivenolie og frisk basilikum.

Tirsdag – Tirsdag skal vi have grillede artiskokker med iskoldt smør til at dyppe i – en af vores begges sommerfavoritter, men da det er en meget let ret, skal vi også have lidt dessert bagefter og det bliver en portion af denne her vanillekoldskål med jordbær og lyserøde prinsessekys.

Onsdag – Ugens vegetar-indslag bliver denne her skønne pastaret med grønærte-citron pesto og feta ost. Smager også virkelig godt med sprødstegte bacontern eller stegt kyllingebryst på toppen, hvis der skulle sidde nogen derude, som har svært ved helt at undvære kød.

Torsdag – Torsdag skal vi et smut til Silkeborg og spise hos Mortens mor – jeg tager derfor en fridag i køkkenet og hygger i stedet igennem med familien.

Fredag – Fredag skal vi have indbagt kylling med friskost, champignons og bacon. En let og lækker ret, som er færdig i løbet af ganske kort tid og altid tager kegler – især med en stor portion blandet salat ved siden af.

Lørdag – Lørdag aften skal der hygges igennem med et glas rødvin, et par gode bøffer på grillen, sprøde hasselback kartofler, og noget lækkert grønt tilbehør og så vil jeg lave en kold bearnaise-dressing, som er det perfekte sommertilbehør til bøffer og oksekød i stedet for den klassiske bearnaise sauce. Jeg tror ikke, at opskriften på dressingen ligger på bloggen endnu, men så er her jo en passende lejlighed til at få kigget på det.

Søndag – Morten skal arbejde i Taiwan i hele uge 22. Han skal flyve fra Billund kl 18.30 og selvfølgelig også være i lufthavnen i passende tid og jeg skal derfor kun tænke på aftensmad til mig selv. Jeg overvejer enten at lave en salat eller spise cantaloupe melon med lækker, lufttørret skinke til og selvfølgelig lidt godt brød ved siden af. Når nu Morten skal være væk hele ugen, så skal vi have en rigtig hyggelig morgenmad søndag morgen, så lørdag aften rører jeg en portion af disse her super nemme og lækre, koldthævede morgenmadsboller sammen og så laver jeg også en portion koldthævede kanelsnegle, som bare skal smækkes i ovnen, når vi vågner – altså bare en lille portion, for vi er jo kun os to, men derfor kan vi jo godt få lidt sødt alligevel. Håber på, at vi kan sidde udenfor og nyde vores morgenmad.

 

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)