Madplan uge 22…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Egentlig skulle jeg jo have været alene hjemme i denne uge, men der skete det, at Mortens afrejse til Taiwan er blevet udsat til på fredag og jeg skal alligevel ikke kun tænke på mad til mig selv. Morten skal blandt andet stå for indfortoldningen mm. af et skib i Taiwan og når pågældende skib så er blevet forsinket, er der jo ingen grund til, at han rejser, før skibet rent faktisk ankommer. Heldigvis er sådan en udsættelse jo ikke noget, der som sådan har indflydelse på vores hverdag og den væsentligste forandring for uge 22 bliver vist bare, at jeg skal tænke på mad til 2 personer i stedet for kun til én, indtil han tager af sted på fredag.

Da Morten nu alligevel ikke skulle rejse i dag, har vi i stedet givet den ekstra gas med hyggen og startede således dagen med lækker morgenmad og blødkogte æg i haven, inden vi kørte en tur til 7-års søerne med Villy og gik en tur. 7-års søerne er et af de smukkeste steder, jeg kender – hede, lyng, plantage, granskov, klitter med hvidt strandsand og vand i en skønsom blanding og jeg bliver aldrig træt af at trave rundt i terrænet og nyde det skiftende landskab. Vel hjemme igen har jeg nu nydt en kop te og fået kigget lidt på madplanen for den kommende uge, inden vi om lidt skal hjælpes ad med at lave aftensmad – ikke den ringeste afslutning på en dejlig weekend.

Madplan uge 22.

Mandag – Menuen står på en grillet kylling og tilbehøret bliver helt klassisk – nye, kogte kartofler, brun sauce lavet på stegeskyen og agurkesalat. Måske vi også skal have en lækker, grøn salat med mormordressing, nu jeg alligevel er i gang.

Tirsdag – Tirsdag står menuen på en tærte med tomat, oregano og basilikum. En rigtig lækker sommertærte, som smager allerbedst med gode, modne tomater og som jeg nyder at lave, når jeg kan hente friske krydderurter fra krukkerne i haven og ikke behøver at begrænse mig i brugen af dem – der vokser jo bare nogle nye frem. Overvejer, om jeg skal lave en hurtig pastasalat af lidt friskkogt pasta, en god pesto lavet på basilikum, lidt grønne ærter, feta og oliven til tærten, men nu må vi se. Under alle omstændigheder vil resterne af pastasalaten i hvert fald være lækker i madpakken dagen efter.

Onsdag – Menuen står på helt, klassisk mormor-mad, nemlig karbonader og stuvet sommergrønt – ærter og gulerødder – ved siden af. Selvom Morten med garanti får en masse lækker mad, imens han er i Taiwan, så skader det jo ikke, at forkæle ham med et par danske klassikere, inden han tager af sted.

Torsdag – Torsdag aften skal menuen stå på burgere og det bliver med fyld af pulled chicken og coleslaw. Burgerbollerne bliver efter min sædvanlige opskrift – i øvrigt en af de mest populære opskrifter på bloggen – og tilbehøret bliver kogte majskolber. Jeg laver som sædvanlig en ekstra stor portion pulled chicken, nu jeg er i gang, for resterne skal jeg have til aftensmad søndag aften.

Fredag – Fredag skal jeg køre Morten i lufthavnen – så må vi jo se, om det lykkes denne gang – og jeg skal derfor kun tænke på aftensmad til mig selv. Jeg tror, at menuen bliver noget helt nemt og enkelt, men samtidig en af mine livretter, nemlig pil-selv rejer med lyserød dressing og lækkert flute ved siden af.

Lørdag – Lørdag aften skal jeg spise hos mine forældre – vi kan jo ligeså godt hygge os lidt sammen, imens jeg er alene hjemme. Min mor ville meget gerne smage denne her kartoffeltærte med bacon og rosmarin, som jeg bloggede om i sidste uge, så jeg overvejer at lave sådan en og tage med over til dem. Desuden har min far bedt om en dåse hjemmebagte kammerjunkere, så sådan en portion må jeg også hellere få lavet. Hjemmebagte kammerjunkere og hjemmelavet vanille-koldskål er bare noget af det bedste om sommeren.

Søndag – Resterne af vores pulled chicken fra torsdag aften skal enten bruges som fyld i quesadillas med tomat og avocado på toppen, eller også spiser jeg kyllingen i en klassisk cobb salad med bacon og med en lækker creme fraiche dressing til.

 

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kathrine
6 år siden

Har du en opskrift på karbonader og stuvet sommergrønt?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)