Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Müsli scones – opskrift på lækre scones.

0 kommentarer
Brød og boller, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift müsli scones

Nogle gange kan man bare få en pludselig trang til lidt sødt og lækkert til en hyggelig kop te – gerne hjemmebagt i form af et stykke kage, en bolle eller lignende og det var lige præcis hvad der skete for os søndag aften efter aftensmaden. Vi havde brugt dagen på en lang gåtur langs stranden, en hyggelig frokost bestående af club sandwiches og cafe latte på havnen og endelig lidt græsslåning i haven, så vi havde på forhånd bestemt os for at slappe af og hygge igennem søndag aften, men så var det, jeg kom i tanker om, at jeg ville bage lidt lækkert til os. Og det er så her, at hjemmebagte müsli scones kom ind i billedet.

Som med alle andre former for scones, så kan disse her müsli scones laves i løbet af ganske kort tid. De indeholder ikke ret mange ingredienser, og da de laves med bagepulver, skal der ikke bruges tid på hævning.

Traditionelt skal dejen til scones først udrulles på et meldrysset køkkenbord og herefter udstikkes til runde scones. Men jeg må indrømme, at jeg er mere vild med denne her form for scones, som blot skal sættes på en bageplade med en ske eller måske skæres ud med en kniv. Det gør unægteligt det hele noget nemmere, og efterlader mindre rengøring, når der ikke involveres en kagerulle i opskriften.

Jeg bruger en lækker müsli som indeholder godt med fyld, fx er der en del forskellige former for tørret frugt i den vi har herhjemme for tiden –  rosiner, papaya, hakkede dadler, abrikoser samt mandler. Jeg er vild med tørret frugt, også i bagværk, men bryder man sig ikke så meget om rosiner og lignende i sine scones, så kan man sagtens bruge en mere enkel form for müsli, eksempelvis en der begrænser sig til havregryn samt lidt flager og nødder.

De friskbagte scones bør, ligesom det er tilfældet med de fleste former for scones, nydes imens de er lune. Laves de tykke nok, kan de flækkes og smøres med smør, men jeg må indrømme, at jeg synes, det er mindst lige så lækkert bare at spise dem som de er og nyde den let sprøde, flagede og smuldrende overflade, som er så karakteristisk for scones og den søde, bløde krumme.

Vil man variere sine scones, så kan dejen tilsættes krydderier i form af appelsinsaft eller skal, citronskal, kanel eller vanille – det er kun fantasien, der sætter grænser Herunder har jeg dog blot skrevet opskriften i sin mest enkle og simple form og jeg tror faktisk, at det er den, jeg allerbedst kan lide. Vær opmærksom på, at nedenstående kun er til en lille portion på 4 stk – vi var jo kun os to og som sagt smager scones bedst, når de er nybagte, men opskriften kan selvfølgelig sagtens fordobles eller tredobles ved behov.

Ingen bedømmelser

Müsli scones

Bagetid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • ¾ dl müsli med tørret frugt
  • 75 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 30 gr koldt smør
  • ½ dl kærnemælk

Fremgangsmåde

  • Kom müsli, hvedemel, bagepulver og sukker i en skål og smuldr smørret heri.
  • Rør kærnemælk i blandingen og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud til en flad cirkel (ca. 15 cm i diameter) og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Skær et kryds i dejen, så den deles i 4 kvarte scones, men lad være med at skille stykkerne ad.
  • Bag sconesene ved 225 °C (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne.
  • Afkøl sconesene og bræk dem herefter fra hinanden.
  • Scones er bedst, samme dag som de er bagt. De kan dog fryses.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer