Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Perlebygsalat med masser af sommergrønt…

0 kommentarer
Lette retter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Denne her salat, som primært består af lidt perlebyg og masser af friske, lækre og knasende sprøde sommergrønsager, er en af sommerfavoritterne herhjemme. Dels fordi den passer så perfekt til grillmad – det være sig kylling, svinekød, fisk eller okse, men derudover så udgør eventuelle rester også en forrygende lækker frokost dagen efter – salaten skal blot kommes i en boks og gemmes på køl. Der er med andre ord tale om en salat, som både kan gøre det ud for lækkert tilbehør og som en selvstændig og mættende frokost.

Jeg bruger gerne en olie-eddike dressing, når jeg laver salater som denne her, eller nogle som minder om, fx denne her rissalat. Da perlebyg er rimelig smagsneutral i sig selv – selvom de har en skøn konsistens og et lækkert bid, så foretrækker jeg, at de får lov til at suge lidt dressing til sig og når dressing og perlebyg så blandes sammen med de mange, sprøde grønsager, går det hele bare op i en højere enhed. Der er lidt fedme og syre fra hhv. olie og eddike og sammen med et strejf af sødme og skarphed fra sennep og de snittede rødløg, som også afgiver smag til resten af blandingen, bliver det bare et perfekt match.

Selvfølgelig kan der bruges flere eller færre grønsager – jeg tømte bare grønsagsskuffen og endte ud med tomat, agurk, forårsløg, radiser, peberfrugt, rødløg og et par asparges, som jeg huggede fra et bundt, som egentlig var tiltænkt grillen. Desuden fiskede jeg et par oliven op af glasset og skar dem i ringe – jeg elsker den helt specielle smag, som oliven tilfører, men det kan man jo udelade, hvis ikke man bryder sig om dem.

 

 

Salaten skal helst stå og trække smag fra dressingen i ca. 30 minutter, inden den spises. Derefter kan den nemt holde sig – også til dagen efter, men helst ikke længere, for så begynder grønsagerne at blive slatne og kedelige. Herhjemme spiser vi gerne en portion svarende til nedenstående til aftensmad og så spiser jeg resten til frokost dagen efter.

Perlebygsalat med sommergrønt.

3-4 portioner

100 gr perlebyg

2-4 stængler forårsløg, skåret i tynde ringe

1 rødløg, skåret i tynde både

½ agurk, skåret i mindre stykker

1 rød peberfrugt, skåret i mundrette tern

2 tomater, kernerne fjernet og skåret i mundrette tern

1 bundt radiser, skåret i tynde skiver

10-15 oliven

1 lille bundt grønne asparges (250 gr)

Dressing.

4 spsk olie

2 spsk lys eddike – fx hvid balsamico eller hvidvinseddike

1 tsk sød sennep

salt

Kog perlebyg efter anvisning på posen og køl den af. Snit alle grønsagerne og bland dem i en skål. Bræk den nederste, seje ende af de grønne asparges, der hvor den knækker naturligt. Skær aspargesene i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i vandet et par minutter, inden vandet hældes fra og aspargesene afdryppes. Bland aspargesene i grønsagerne sammen med den afkølede perlebyg. Rør dressingen sammen, vend den i salaten og smag til. Lad salaten trække smag fra dressingen i ca 30 minutter inden servering.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer