Det er ikke så ofte, at vi spiser hotdogs herhjemme. Men når det sker, så er det som regel med lækre, hjemmebagte pølsebrød. Eller hotdogbrød, som vi også indimellem kalder dem. Kært barn har som bekendt mange navne.

Lette og luftige, hjemmebagte pølsebrød.

Brødene er nemme at lave og smager forrygende godt. Og så er de dejligt luftige, hvilket ikke mindst skyldes hævemetoden, som foregår ved damp i ovnen. Og det er altså ikke fordi, at jeg har en eller anden fancy dampovn, så her kan alle være med. Jeg lader bare pølsebrødene efterhæve i en slukket ovn med masser af damp fra et fad med kogende vand. Og metoden virker perfekt hver gang. Både brød og boller bliver lette og luftige, præcis som de hotdogbrød eller burgerboller, som man kan købe i butikkerne. Men selvfølgelig med den gode smag af hjemmebag.

Se også – Hjemmebagte burgerboller I Hjemmebagte mini burgerboller (sliders)Hjemmebagte pitabrød

De her pølsebrød er lavet på ren hvedemel. Man kan dog sagtens udskifte 50-100 gr af hvedemelet med en grovere meltype, fx grahamsmel, fuldkornshvedemel eller speltmel, hvis man gerne have nogle lidt grovere brød. Under alle omstændigheder er dejen utrolig nem at arbejde med. Den kan æltes sammen i løbet af relativ kort tid. Og den er nem at trille til små, fine pølser, som sættes tæt sammen på en bageplade, så de vokser sammen under hævning og bagning og får den karakteristiske facon, der er kendetegnende for pølsebrød.

Print opskrift Pin opskrift
4.8 fra 10 stemmer

Pølsebrød / hotdog brød

Hæve- og bagetid1 t 45 min
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk groft salt
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk olie
 • 1 æg
 • 300 gr hvedemel (+ ekstra til æltning)

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, æg og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker. Tril hvert stykke til en pølse med en længe på ca 15 cm. Husk at stykkerne vokser under hævning og bagning.
 • Læg dejpølserne side om side på en bageplade beklædt med bagepapir og med et par cm's mellemrum, så de kan vokse sammen.
 • Sæt et ildfast fad i bunden af den SLUKKEDE ovn og hæld kogende vand i fadet. Sæt herefter bagepladen med pølsebrødene ind i midten af ovnen, luk ovnlågen og lad pølsebrødene hæve i dampen fra vandet i ca 30 minutter.
 • Tag bagepladen med pølsebrødene og fadet med vand ud af ovnen og kassér vandet. Tænd ovnen og varm den op til 200 °C.
 • Bag pølsebrødene ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Afkøl brødene let på ovnristen og server dem til pølser og hotdogs.
 • Brødene holder sig friske i et par dage, hvis de opbevares i en pose eller lignende. Rist gerne pølsebrødene ved servering. Brødene kan også fryses.

Noter

Erstat evt. 50-100 gr hvedemel med en grovere meltype, fx fuldkornshvedemel, speltmel eller grahamsmel for lidt grovere pølsebrød. 

Det bedste fyld til hotdogs.

Pølserne til de her hotdogs var af den gode og kødfyldte, økologiske slags fra slagteren. Der var både en variant med chili og en med ramsløg og begge var forrygende gode. Pølserne blev tilberedt på grillen og så stod den ellers på klassiske hotdogs med sennep, ketchup, remoulade, rå løg og ristede løg. Desuden havde jeg både syltede rødløg og hjemmelavet agurkesalat i køleskabet, så det skulle vi selvfølgelig også have til vores hotdogs.

Syltede rødløg er måske ikke lige en del af toppingen på en klassisk, dansk hotdog. Men det smager virkelig godt og er desuden noget så nemt at lave. Og så er jeg vild med farvespillet imellem de grønne agurkeskiver og de smukke, pink rødløg. Vi indtog for øvrigt de lækre hotdogs på terrassen i det skønne vejr. Vi har nærmest ikke været indendøre i snart 14 dage og vi nyder virkelig det dejlige majvejr i fulde drag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)