Pølsebrød – opskrift på luftige hotdogbrød.

52 kommentarer
Brød og boller, Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er ikke så ofte, at vi spiser hotdogs herhjemme. Men når det sker, så er det som regel med lækre, hjemmebagte pølsebrød. Eller hotdogbrød, som vi også indimellem kalder dem. Kært barn har som bekendt mange navne.

Lette og luftige, hjemmebagte pølsebrød.

Brødene er nemme at lave og smager forrygende godt. Og så er de dejligt luftige, hvilket ikke mindst skyldes hævemetoden, som foregår ved damp i ovnen. Og det er altså ikke fordi, at jeg har en eller anden fancy dampovn, så her kan alle være med. Jeg lader bare pølsebrødene efterhæve i en slukket ovn med masser af damp fra et fad med kogende vand. Og metoden virker perfekt hver gang. Både brød og boller bliver lette og luftige, præcis som de hotdogbrød eller burgerboller, som man kan købe i butikkerne. Men selvfølgelig med den gode smag af hjemmebag.

Se også – Hjemmebagte burgerboller I Hjemmebagte mini burgerboller (sliders)Hjemmebagte pitabrød

De her pølsebrød er lavet på ren hvedemel. Man kan dog sagtens udskifte 50-100 gr af hvedemelet med en grovere meltype, fx grahamsmel, fuldkornshvedemel eller speltmel, hvis man gerne have nogle lidt grovere brød. Under alle omstændigheder er dejen utrolig nem at arbejde med. Den kan æltes sammen i løbet af relativ kort tid. Og den er nem at trille til små, fine pølser, som sættes tæt sammen på en bageplade, så de vokser sammen under hævning og bagning og får den karakteristiske facon, der er kendetegnende for pølsebrød.

4.30 fra 20 stemmer

Pølsebrød / hotdog brød

Hæve- og bagetid1 t 45 min
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk olie
  • 1 æg
  • 300 gr hvedemel (+ ekstra til æltning)

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, æg og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker. Tril hvert stykke til en pølse med en længe på ca 15 cm. Husk at stykkerne vokser under hævning og bagning.
  • Læg dejpølserne side om side på en bageplade beklædt med bagepapir og med et par cm's mellemrum, så de kan vokse sammen.
  • Sæt et ildfast fad i bunden af den SLUKKEDE ovn og hæld kogende vand i fadet. Sæt herefter bagepladen med pølsebrødene ind i midten af ovnen, luk ovnlågen og lad pølsebrødene hæve i dampen fra vandet i ca 30 minutter.
  • Tag bagepladen med pølsebrødene og fadet med vand ud af ovnen og kassér vandet. Tænd ovnen og varm den op til 200 °C.
  • Bag pølsebrødene ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl brødene let på ovnristen og server dem til pølser og hotdogs.
  • Brødene holder sig friske i et par dage, hvis de opbevares i en pose eller lignende. Rist gerne pølsebrødene ved servering. Brødene kan også fryses.
Erstat evt. 50-100 gr hvedemel med en grovere meltype, fx fuldkornshvedemel, speltmel eller grahamsmel for lidt grovere pølsebrød. 

Det bedste fyld til hotdogs.

Pølserne til de her hotdogs var af den gode og kødfyldte, økologiske slags fra slagteren. Der var både en variant med chili og en med ramsløg og begge var forrygende gode. Pølserne blev tilberedt på grillen og så stod den ellers på klassiske hotdogs med sennep, ketchup, remoulade, rå løg og ristede løg. Desuden havde jeg både syltede rødløg og hjemmelavet agurkesalat i køleskabet, så det skulle vi selvfølgelig også have til vores hotdogs.

Syltede rødløg er måske ikke lige en del af toppingen på en klassisk, dansk hotdog. Men det smager virkelig godt og er desuden noget så nemt at lave. Og så er jeg vild med farvespillet imellem de grønne agurkeskiver og de smukke, pink rødløg. Vi indtog for øvrigt de lækre hotdogs på terrassen i det skønne vejr. Vi har nærmest ikke været indendøre i snart 14 dage og vi nyder virkelig det dejlige majvejr i fulde drag.

52 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
pol
6 år siden

Kaere Anne-Kathrine,
oj, de ser altsaa gode ud, de skal helt sikkert proeves. Tror du at man kan lave ristede loeg selv? De roede loeg ser nu ogsaa gode ud… Og nu kom jeg helt fra at kigge efter laekker morgenmad til paa fredag. Hvor langt er din bror kommet paa sin cykeltur hjem?
Hilsen Rikke

Pia
3 år siden

Lyder super lækkert og skal klart prøves i weekenden, hvormeget varmer du ovnen op til inden hævning? Og dækker du brødet til inden hævning i ovnen?
Hilsener Pia

Elsebeth
6 år siden

Anne, for et års tid siden købte jeg fem kg havrekerner hos Aurion. Så nu laver jeg havrefuldkornsmel. Jeg har en idé om, at man bedre kan udnytte det gode i kernerne end ved at bruge hele eller skårne kerner. De skal dog en tre gange gennem kværnen, inden konsistensen passer hos mig. Hvedekerner kan man male til mel ved at køre dem igennem én gang.

Linda
5 år siden

Har lige lavet disse lækre pølsebrød, absolut ikke sidste gang ?
Elsker dine opskrifter, har efterhånden prøvet mange ?
Tak for en rigtig god side.

Kari Eiffert
3 år siden

Jeg tænker de her skal prøves til min søns fødselsdag i weekenden 😊
Skal dog lave firedobbelt portion og tænker det kræver to bageplader 🤔
Kan man godt hæve to plader af gangen på den måde?
Og er det absolut forbudt at bage med varmluft, for ellers kommer den ene portion jo til at efterhæve ret længe.

Kari Eiffert
3 år siden

Tak 😊 jeg tænker, jeg lige bytter rundt på de to bageplader og vender dem halvvejs. Så håber jeg det bliver godt 😁

Majbrit Stage
3 år siden

Hej
Jeg skal prøve disse pølsebrød til min datters fødselsdag på søndag. Da jeg skal lave til 8 voksne og 3 børn. Så tænker jeg at bage dem fredag og så putte dem i fryseren. Bliver de stadig gode? Vil du tø dem inden de lunes eller lune dem direkte fra frost. Eller er det bedre at bage dem lørdag og så putte dem i pose til søndag og så lune dem på grillen?
Mvh Majbrit

bettina
2 år siden

Øv. Brødene blev helt flade efter hævning i ovn med damp. Gad vide hvad jeg gjorde forkert

Kirstine
5 år siden

I stedet for at lade brødet hæve i en slukket ovn med en skål varmt vand, kan jeg anbefale en netop tømt opvaskemaskine, som er varm og indeholder damp.

Carste
5 år siden

Hej, prøvet at bruge din opskriften på burger boller, det blev også et godt resultat. Laver man en dobbelt portion dej er der til 10 store burger boller, bagetider er næsten den samme måske 2 min længer, og så blander jeg også lidt kardemomme i.
Mvh Carsten

Hanne Yderstræde
5 år siden

Jeg har tidligere bagt de skønne pølsebrød, og skal nu i gang igen, men denne gang skal jeg bage 4 plader.
Hvordan gør du det når de skal hæve i en kold ovn med damp?
Skal jeg bage 2 plader af gangen og vente med at tænde ovnen til brødene har hævet? Og så de næste 2 plader i morgen, eller er der en anden god løsning?

Tak for skønne opskrifter.
Bedste sommerhilsner fra Hanne

Carlos
5 år siden

skal de hæve i en en kold eller en slukket varm ovn?

Line Andersen
2 år siden
Svar  Carlos

Jeg bagt en portion og syntes de er lidt hårde på overfladen. Jeg havde forventet de var mere bløde.
Konsistensen indeni ser rigtig lækker ud, så jeg tænker vævningen er forløbet ok. Men hvad er der sket i min afbagning?

Randi Nissen
3 år siden

Hvor mange pølsebrød bliver der ud af din opskrift med ½ pk gær?

Randi
3 år siden

Sorry – jeg sku bare læse opskriften og teksten ordentligt igennem 🙂

Bodil
3 år siden

ALDRIG mere tørre købe-pølsebrød. Smager ikke mindre end skønt. Også dagen derpå. Jeg havde ikke fuldkornshvedemel, men brugte speltmel i stedet 👍👍👍

Inge
3 år siden

Super lækre pølsebrød – tak for opskriften 👍😊
Der var stor begejstring for dem, da de blev serveret ved midnatstid nytårsaften 😋

Kea
2 år siden

Ville bare spørge om jeg kan bruge den samme opskrift til landgangsbrød, som til de fulkommen lækre pølsebrød?

Jane
2 år siden

Hej. Så er dejen lavet👍🏻 Hvad tænker du af bagetid? Når jeg nu er så heldig at have en damp ovn.
Jeg tænker selv , ind i en koldovn og så lade dem hæve imens ovnen varmer op, og så give dem den forslået bagetid – et par min.

anna
2 år siden

skal brødende i kold ovn efter vandet er kommet ud eller skal jeg stille dem på bordet og vente til ovnen er varm?

Marianne
1 år siden

5 stars
Har netop i dag prøvet din opskrift på pølsebrød 😋Den er bare SUPER og meget lette brød 😋Vi køber ikke mere i butik………❤️

Dorte
1 år siden

Jeg har flere gange bagt de lækre pølsebrød. I dag havde jeg forregnet mig og min ovn var varm da brødene skulle damphæve. I stedet lod jeg dem hæve 40 min på køkkenbordet, og derefter bage som beskrevet men med vandskålen under bagning. De blev lige så gode.

Helle
1 år siden

Halløjsa
Har du set at du skriver pølsehorn i stedet for pølsebrød i din opskrift, bare lige en obs!

Keld
1 år siden

5 stars
Fantastisk. Jeg plejer ikke kunne bage noget, som kan spises uden at knække en tand.
Lidt kardemomme i, så bliver der lækre boller ud af denne opskrift. Tak 🙂

Conni Krasuld-Hansen
11 måneder siden

Hejsa kan olie erstattes med smør i opskriften på pølsebrød og hvis hvor meget smør

Michael D
1 måned siden

Super lækre pølsebrød – luftige men alligevel med noget fylde. Jeg penslede med æggehvide og dryssede med sesam – det blev de ikke ringere af.
Tusind tak for at dele opskriften, og tak for din side med alle de bedste opskrifter 👍😊

De bedste hilsner
Michael

Vickie Andersen
8 dage siden

Prøv evt. med bløde løg oven på en hotter😋 i vil aldrig spise andet.🫠

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)