Sommerkage med hindbær – lækker dessertkage.

7 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Da vi forleden aften holdt madklub, var det blevet min tur til at stå for det søde indslag og på sådan en dejlig og solskinsfyldt majdag, havde jeg lyst til at lave en kage, som emmede langt væk af sol og sommer. Valget faldt derfor på denne her skønne sommerkage, som består af lækre marengsbunde med et strejf af makroner, lagt sammen med det fineste, lyserøde hindbærflødeskum og pyntet med chokolade.

Hindbærflødeskummet, som i øvrigt sagtens kan laves med jordbær, hvis man foretrækker det, blev lavet på frosne hindbær, da det stadig er alt for tidligt til både jordbær og hindbær. Bærrene blev kogt til mos og smagt til med lidt sukker, men når vi kommer længere hen på sommeren, smager det skønt at bruge friske hindbær, eller jordbær, som blot moses sammen med lidt sukker eller flormelis, inden de røres i flødeskummet.

sommerkage med marengs og hindbærmousse

Kagen kan sagtens forberedes – hindbærmosen kan koges og bundende kan bages flere dage i forvejen, men vent med at samle kagen til den skal spises eller højst nogle timer forinden. Marengsbundende bliver bløde, hvis de suger alt for meget væde fra flødeskummet, men som sagt gør nogle timer ingen skade. Jeg tror, at jeg lagde vores kage sammen, ca 5 timer inden vi spiste den og den var præcis, som den skulle være.

Jeg foretrækker en sej kerne af marengs i mine marengsbunde og bager dem derfor til de lige akkurat kan slippe bagepapiret, men stadig klistrer lidt i midten. Vil man hellere have helt tør og porøs marengs, skal den bage lidt længere. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så det er lidt svært at angive en helt præcis bagetid, men jeg vil mene, at ca. 1,5 – 2 timer i ovnen vil kunne gøre det.

Til kagen delte vi en flaske bobler og så nød vi ellers selskabet, den skønneste majaften og en fantastisk solnedgang over søen fra Tommy og Kims nybyggede udestue, inden mørket faldt på og der blev tændt massevis af stearinlys i anledning af d. 4. maj og Danmarks befrielse.

Opskrift sommerkage med hindbærskume
Ingen bedømmelser

Sommerkage med hindbærskum

Bagning og afkølning2 t 30 min
Samlet tid3 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

Marengsbunde

  • 4 æggehvider
  • 100 gr sukker
  • 100 gr makroner (knuste)

Hindbærskum

  • 100 gr frosne hindbær
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • ¼ dl piskefløde
  • 25 gr chokolade til pynt

Fremgangsmåde

  • Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem stive.
  • Tilsæt sukker og pisk til en sej marengs.
  • Til sidst vendes knuste makroner i marengs-massen.
  • Bred marengsen ud i 2 bunde (ca 22 cm) på 2 bageplader med bagepapir.
  • Bag bundene ved 150 °C (varmluft) i ca 1½ time eller til bundene slipper bagepapiret. De må gerne være let seje i midten.
  • Afkøl bundene på bagepapiret.

Hindbærskum

  • Kom de frosne hindbær i en gryde og bring dem i kog. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter til de moser let ud. Smag til med vanilje og sukker og afkøl mosen.
  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med den afkølede hindbærmos. Smag evt. til med ekstra sukker, men husk at marengsbundende også er søde.
  • Placer en marengsbund på et fad og fordel hindbærskummet på bunden. Læg den anden marengsbund øverst som låg.
  • Smelt chokoladen og sprøjt fine striber af chokolade øverst på kagen.
  • Opbevar kagen på køl indtil servering.
  • Kagen er bedst, samme dag som den er bagt. Dog kan evt. rester gemmes 1-2 dage på køl. Kagen er ikke frysegnet.

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anita Pia Nielsen
7 år siden

Jeg har nu forsøgt at lave bundene (lavet dobbelt portion)
Har aldrig lavet marengs før.
Jeg bagte som beskrevet ved 150 gr på varmluft og hold øje med om bundene slap papiret.
Men efter de 80 min slipper bundne ikke og er blevet svedne neden under 🙁
Hvad har jeg gjort forkert?

hilsen
Anita

Hanne
7 år siden

Jeg bager ofte marengsbunde, men aldrig ved så høj varme som du angiver. Jeg bager ved Ca 130 grader traditionel ovn i Ca 2 timer. Du skriver 150 grader varmluft, hvilket svarer til ca 170-175 traditionel ovn.Jeg vil mene, at det er derfor, at de blev svedte.

Helle Sønnichsen
6 år siden

Jeg kunne tænke mig at bage disse marengsbunde til nogle gæster på lørdag. Derfor kunne jeg godt tænke mig og vide, om bundene kan bages i morgen fredag og stadigvæk være gode lørdag, hvis de kan, hvordan skal de så opbevares.
Tak for nogle gode opskrifter.
Venlig hilsen
Helle

Bente
4 år siden

Hej
Jeg har også prøve fryse marengsen. Kan godt brug den til gæsterne kommer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)