Da vi forleden aften holdt madklub, var det blevet min tur til at stå for det søde indslag og på sådan en dejlig og solskinsfyldt majdag, havde jeg lyst til at lave en kage, som emmede langt væk af sol og sommer. Valget faldt derfor på denne her skønne sommerkage, som består af lækre marengsbunde med et strejf af makroner, lagt sammen med det fineste, lyserøde hindbærflødeskum og pyntet med chokolade.

Hindbærflødeskummet, som i øvrigt sagtens kan laves med jordbær, hvis man foretrækker det, blev lavet på frosne hindbær, da det stadig er alt for tidligt til både jordbær og hindbær. Bærrene blev kogt til mos og smagt til med lidt sukker, men når vi kommer længere hen på sommeren, smager det skønt at bruge friske hindbær, eller jordbær, som blot moses sammen med lidt sukker eller flormelis, inden de røres i flødeskummet.

sommerkage med marengs og hindbærmousse

Kagen kan sagtens forberedes – hindbærmosen kan koges og bundende kan bages flere dage i forvejen, men vent med at samle kagen til den skal spises eller højst nogle timer forinden. Marengsbundende bliver bløde, hvis de suger alt for meget væde fra flødeskummet, men som sagt gør nogle timer ingen skade. Jeg tror, at jeg lagde vores kage sammen, ca 5 timer inden vi spiste den og den var præcis, som den skulle være.

Jeg foretrækker en sej kerne af marengs i mine marengsbunde og bager dem derfor til de lige akkurat kan slippe bagepapiret, men stadig klistrer lidt i midten. Vil man hellere have helt tør og porøs marengs, skal den bage lidt længere. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så det er lidt svært at angive en helt præcis bagetid, men jeg vil mene, at ca. 1,5 – 2 timer i ovnen vil kunne gøre det.

Til kagen delte vi en flaske bobler og så nød vi ellers selskabet, den skønneste majaften og en fantastisk solnedgang over søen fra Tommy og Kims nybyggede udestue, inden mørket faldt på og der blev tændt massevis af stearinlys i anledning af d. 4. maj og Danmarks befrielse.

Sommerkage med marengs og hindbærfløde.

4-6 pers.

4 æggehvider

100 gr sukker

100 gr makroner, fintknuste

Hindbærfløde.

100 gr frosne hindbær

2-3 spsk sukker

1/4 L piskefløde

50 gr mørk chokolade til pynt.

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt herefter sukker og pisk til en sej marengs. Til sidst vendes de knuste makroner i marengsmassen og den bredes ud i 2 cirkler – ca 22 cm i diameter – på 2 stykker bagepapir. Bag bundende i ovnen ved 150 grader (varmluft) i ca. 1 time og 20 minutter, eller til marengsbundende slipper bagepapiret. De må gerne være let seje i midten. Afkøl bundende.

Kom de frosne hindbær i en lille gryde og bring dem i kog. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter til de moser let ud. Smag til med sukker og afkøl hindbærmosen.

Pisk fløden til stift skum og vend den sammen med den afkølede hindbærmos – smag evt. til med lidt ekstra sukker, men husk at marengsbundende er meget søde. Fordel hindbærfløden på den ene bund og læg den anden over som låg. Smelt chokoladen og kom den i en lille fryse- eller sprøjtepose, klip et lille hul og pynt kagen med chokoladestriber.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)