Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce.

156 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Hovedretter, Nemlig opskrifter, Oksekød, Opskrifter, Weekendmad

Det her indlæg skal handle om en ny familie-favorit, som jeg allerede nu kan afsløre, er kommet for at blive. I hvert fald hjemme hos os. Forleden aften fik jeg nemlig lejlighed til at afprøve et lille eksperiment, som har rumsteret i mit hoved i noget tid. Jeg ville prøve at lave hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce. Nogenlunde på samme måde, som når jeg laver koteletter i fad. Koteletterne skulle så bare erstattes af brunede hakkebøffer i et fad med flødesauce, tomat, løg, peberfrugt og paprika.

Se også – Koteletter i fad I Spaghetti med kødboller I Græsk farsbrød

Nem opskrift på hakkebøffer i fad.

Heldigvis lykkedes eksperimentet temmelig godt. Hakkebøfferne var en glimrende erstatning for svinekoteletterne og en sauce med smag af paprika og tomat er jo altid en vinder. Desuden var bøfferne virkelig nemme at lave. Og så er retten jo oplagt både til hverdag og som gæstemad.

Ser man bort fra løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg som skal snittes, så er der jo ikke meget mere arbejde end at forme hakkebøfferne og røre saucen sammen på panden. Herefter skal hele herligheden sættes i ovnen, hvor den passer sig selv, indtil gæsterne kommer. Det er da nemt. 

Retten kan for øvrigt laves i forvejen og opbevares på køl. Så skal det hele bare tilberedes i ovnen inden servering. Vær dog OBS på, at bagetiden kan være forlænget lidt, når alle ingredienserne er køleskabskolde og ikke kommer direkte fra komfuret. Det kan dog være vanskeligt, at angive en præcis tilberedningstid så tjek evt. med et stegetermometer, om bøfferne er gennemvarme. 

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også tips og ideer til tilbehør til hakkebøffer i fad under opskriften.

4,34 fra 45 stemmer

Hakkebøffer i fad

Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 100 gr bacon i tern
  • 2 løg (finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 rød peberfrugt (finthakket)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk paprika
  • 0.5 tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Fremgangsmåde

    • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber.
    • Varm olien op på en store pande og brun hakkebøfferne kort på begge sider. Læg herefter bøfferne i et ildfast fad.
    • Kom bacon på den panden og steg det lysebrunt. Panden skal ikke rengøres først.
    • Tilsæt hakket løg og hvidløg og sauter det sammen med baconstykkerne.
    • Tilsæt herefter peberfrugt og forårsløg og lad det hele sautere et par minutter.
    • Rør hvedemel, tomatkoncentrat, paprika og chilipulver i grønsagerne. Tilsæt herefter madlavningsfløde og mælk.
    • Bring saucen i kog så den tykner let og smag til med sukker, salt og peber.
    • Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet.
    • Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter ved 200 °C (varmluft).
    • Server bøfferne med små ovnstegte kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta og grønt.
    • Bliver der rester, så kan de gemmes på køl i 2-3 dage og varmes inden servering. Retten kan desuden fryses.

    Tilbehør til hakkebøfferne.

    Normalt serverer man jo ris til en portion koteletter i fad. Og man kan selvfølgelig uden problemer servere ris til hakkebøfferne, hvis man synes. Dog må jeg indrømme, at jeg synes, risene passer bedre til koteletter end hakkebøffer. I stedet vil jeg anbefale en eller anden form for kartoffeltilbehør eller måske kogt pasta.

    Jeg serverede små, ovnristede kartofler til bøfferne. Kartoflerne kom i en stor frysepose sammen med lidt olie, salt og peber. Og da posen var blevet rystet godt og olien var fordelt ligeligt på kartoflerne, vendte jeg dem ud på en bageplade og bagte dem møre og lysebrune i ovnen samtidig med bøfferne. Derudover fik vi dampede ærter til hakkebøfferne, men det kunne lige så godt have været broccoli, grønne bønner, salat eller lign. Udover ristede kartofler kunne jeg også forestille mig, at råstegte kartofler, pommes frites og kartoffelmos vil være perfekt til bøfferne.

    Madlavningsfløde, piskefløde eller mælk.

    Jeg bruger gerne en kombination af madlavningsfløde (som selvfølgelig kan erstattes af piskefløde) og mælk, når jeg laver sauce til koteletter i fad. Og det gjorde jeg også til de her hakkebøffer.

    Vil man gerne have saucen ekstra tyk, så kan man tilsætte en smule hvedemel til hvidløg, peberfrugt og forårsløg på panden, inden der hældes fløde og mælk ved. På den måde jævnes saucen ganske let. Bruger man derimod ren fløde (piskefløde eller madlavningsfløde) uden mælk, burde det ikke være nødvendigt at tykne saucen yderligere.

    Subscribe
    Notify of
    156 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    Se alle kommentarer
    lillian leigther
    7 år siden

    den vil jeg prøve straks jeg skal ha´gæster det lyder for lækkert

    Kay Rasmussen
    7 år siden

    Har nu lavet denne ret tre gange og det er en fantastisk velsmagende måde at få hakkebøffer på. Man skal lige være opmærksom på, at bøfferne i panden ikke må få for meget, for så ender de efter turen i ovnen med at blive for tørre.

    Lonni Pedersen
    7 år siden

    Hvis jeg laver små hakkebøffer hvor længe skal de så ha i ovnen. Glæder mig til at smage retten.

    Jens Jørgensen
    7 år siden

    Hej har her til aften lavet hakkebøffer i fad med flødesovs.
    Det er ikke sidste gang vi for denne dejlige ret. Nej hvor den smager godt.
    Vil give den 5 stjerner.
    Hilsen Jens samt familien

    Kirsten
    7 år siden

    Bortset fra, at bøfferne ikke må være i ovnen mere end max.20 min. så var det supergodt. Hvilken god sauce, uhm. Jeg brugte porrer istedet for forårsløg.

    Karen K.
    4 år siden
    Svar  Kirsten

    Som nævnt i flere af indlæggene – ca. 30 minutter i ovnen, men bøfferne skal IKKE være gennemstegt inden.

    Annitta Breitner
    6 år siden

    Den har jeg lavet til aften.
    Smager vildt godt og er meget anderledes end almindelige bøffer

    Lillian Buss
    7 år siden

    Ja tak den er super lækker skal lige have den i dag igen

    Inge
    7 år siden

    Kan retten fryses?

    Annelise
    3 år siden
    Svar  Inge

    Du kan sagtens fryse retten,jeg laver altid dobbelt portion og fryser halvdelen,,så jeg har til en camping tur 😊

    Alice Furuberg
    7 år siden

    Denne ret er helt fantastisk.Jeg bor i Norge og følger din blogg med stor glæde.Glæder mig til hver uge med nye og sjove opskrifter.Lykke til videre…
    Alice

    Timmy
    4 år siden

    Virkelig god opskrift!
    Det blev rigtig lækkert!

    strup
    7 år siden

    Det kan du rolig gøre jeg har lavet den for mine gæster flere gange og de er tilfredse

    Liljan
    7 år siden

    Ser meget lekker ud ,den vil jeg pröve 🙂

    Helle Stær
    7 år siden

    Hej, Den lyder bare rigtig lækker, den ret vil jeg lave til gæster i morgen. Så er det jeg tænker kan man serverer kogte kartofler eller ris til??

    Marianne Michaelsen
    2 år siden

    Kan man lave dem dagen før de skal bruges også varme det op ??

    Bonnie lykke
    4 år siden

    Rigtig lækker opskrift. Retten smagte fantastisk. Lavede dog en lille smule om på den. Brugte bacon hakkebøffer istedet for normale bøffer, puttede champignon i og brugte piskefløde istedet for mælk og madlavningsfløde.

    Christina
    7 år siden

    Jeg lavede hakkebøfferne igår, hold nu op hvor blev de lækre! Tak for alle dine gode opskrifter, de er lette at gå til og smager fantastisk! ?

    Ulla Spaanheden
    7 år siden

    Som jeg nævnte for dig på FB, så lavede jeg din ret med bøfferne forleden. Kæmpe succes hjemme, og de har bestilt til snart at få det igen. Jeg glæder mig til at prøve nogen af dine andre opskrifter 🙂

    Mette
    7 år siden

    Mega lækkert! Tak for opskriften!!!!
    Mette

    Jeanette bruun
    7 år siden
    Svar  Mette

    Kan man efter man har stegt tilbehøret til selve sousen, hælde det over i en gryde og lave den færdig i gryden med madlavnings/mælken i. I stedet for på stegepanden. Da jeg ikke har en stegepande der er dyb nok til at lave sousen færdig i. For hvis jeg skal lave den til en Tøsseaften. Skal jeg doble op da vi er 8.
    Mvh
    Jeanette Bruun.

    Lone
    7 år siden

    Man kan jo også ” stege” bøfferne i gryden. ( spar på opvasken) det bliver de absolut ikke dårligerer af ?

    Charlotte hede
    7 år siden

    Så er det lige kommet i ovnen. Da vi er en bacon- sovse elsker lavede jeg dobbeltportion af sovsen og rullede bøfferne ind i bøffen,men stadig med bacon i tern også i retten.
    Vi skal have nye kartofler vendt i smør og oregano.
    Damn jeg er sulten nu ?

    Lene
    7 år siden

    Vi er holdt med at få koteletter i fad, da vi synes det er kedeligt. Men denne ret skal da helt klart prøves.. Det lyder dejligt nemt og lækkert.

    Charlotte Jakobsen
    4 år siden

    Det er den bedste måde at spise hakkebøffer på. Vi har også prøvet med både koteletter og kylling i sovsen og det er også super godt. Jeg laver gerne dobbelt portion sovs og så kan den bruges de efterfølgende dage til både pasta og ris og det kød vi nu måtte få. Meget brugbar opskrift. Vi er vilde med den her hjemme, så tusind tak for opskriften.

    Tove Gleerup
    7 år siden

    Har lige lavet bøfferne til aften?Mega gode

    conny sigurdson
    7 år siden

    Vil du ikke være sød og lægge den ud på mail så min mand kan få den og så printe den ud til mig. Han mail. .. Henningsigurdson@hotmail.com. på forhånd tak

    Conny Sigurdson-

    Arne H Pedersen
    7 år siden

    hej arbejder på en genbrugsstation og tiden er knap… så vigtigt med opskrifter ex. til rømertopf som kan klare sig selv.. vores mor er her jo ikke.. så sommer simremad….vinter simre mad.. vigtigt med tiden…. da vi jo kører ude og kun ser ovnen hver halve eller trekvarte tid.. har netop tillid til rømertopf og fisk… og eller flæsk… elsker fisk…. og retter som ikke kræver minut præcision for det kan jeg ikke levere… håber..

    Frank Hartvig
    7 år siden

    Så blev hakkebøfferne afprøvet nøøj de var gode jeg serverede dem med kartoffelmos da jeg havde nogle bagekartofler liggende fra i torsdags hvor jeg genopdagede de bagte kartofler med fyld her på bloggen,er iøvrigt på rekordtid blevet STOR fan af din blog.

    Gitte kristensen
    7 år siden

    Den smager bare så godt. Dine opskrifter er bare gode og nemme at gå til.
    Hilsen Gitte

    Jeppe
    7 år siden

    Kan den fryses ned i en foliebakke til en fisketur med gutterne, så den bare skal varmes op i ovnen, eller dur det ikke, når der er mælk i?

    Britt Kristensen
    7 år siden

    Det lyder rigtig lækkert, rigtig mormormad, børnebørnene vil elske det???

    lene
    7 år siden

    den vil jeg prøve næste gang jeg skal have gæster

    Grethe Bonde
    7 år siden

    Har nogle hakke bøf af vildt kød i fryseren. Jeg tror at den sauce vil passe perfekt dertil

    Karsten Jensen
    7 år siden

    Mums det lyder godt den skal prøves

    Randi
    7 år siden

    Mums, det var bare super lækkert og med en knægt på 5 og en på et år, der også bare guffede i sig, så er det til top-karakter herfra 🙂

    Maj Britt
    7 år siden

    Hej med dig.. Jeg vil prøve det med hakket kalv og flæsk.. Glæder mig til at smage det. 1000 Tak for opskriften..

    Cathrine
    7 år siden

    hvordan får man en printer venlig side ud ..??
    den bruger for meget patron hvis jeg printer ved Ctrl P

    ellers tusinde tak for inspiration 🙂

    Laila
    7 år siden

    Smagte rigtig godt . Men vil nok vælge at sætte dem i ovnen lidt kortere tid næste gang . 30 min fik de og var meget gennemstegt.

    Linda Christensen
    7 år siden

    Tak for opskriften – den er blevet testet her til aften. Dog med en del ekstra grøntsager (udover det du skriver så porrer, champignon og bønner) – og så alene madlvningsfløde med den mindste procent – en light version 🙂

    Joan thygesen
    7 år siden

    Det er spændende ud det må jeg prøve

    john tinsfeldt
    7 år siden

    den låner vi da lige

    Maiken
    7 år siden

    Tak for god inspiration ?
    Vi fik det her til aften… Og både mand og to store knægte spiste med stor velbehag ?

    Lis hansen
    7 år siden

    Jeg vil meget gerne have denne opskrift tilsent, da jeg bor I Canada,, paa forhaand Tak.

    Anette Krawiec
    7 år siden

    En super lækker ret – kødet bliver dejlig saftigt – måtte bare lave den igen. Lige sat retten på i en sautepande med låg – det funker fint i gryde. Jeg bruger skinkefars – da jeg ikke kan lide oksekød – så ½ l mad fløde – samt lidt mælk hvis det er.

    Dorthe thomsen
    7 år siden

    Tak for din opskrift serverede den for min 3 børnebørn den faldt
    I god smag
    M v h
    Dorthe

    Dorte Jensen
    7 år siden

    Ej hvor var det godt. Uhmm er bare så forspist?

    Balling
    7 år siden

    Lækker sovs 🙂 men bøfferne blev meget hårde og uden smag. Måske har jeg gjort noget forkert.

    Jette
    7 år siden

    Hej
    Denne ret vil jeg prøve når vi får gæster på fredag

    Keld
    7 år siden

    Prøver lige til med retten igen, igen. Altid en stor succes – og der bliver spist op 😉

    Annie
    7 år siden

    Er vild med dine opskrifter. Glæder mig til at følge dig. Vh annie

    Anitta Bjørnager
    7 år siden

    Kender godt denne opskrift bortset fra at i min opskrift er der også tilsat peperoniskiver i halve eller kvarte i sovsen. Peperonien svitses let sammen med peberfrugterne og og det andet fyld på panden inden fløden tilsættes. Det smager bare himmelsk med peperonien. 0g opskriften her hedder peperonibøffer..

    Eva Jeppesen
    7 år siden

    Har i dag lavet bøf i fad. Hold da op det var godt.
    Puttede gulerødderne i også. Vi blev nu enige om at man sagtens undvære Bøffen

    Line
    7 år siden

    Jeg har lavet denne her ret eller noget lign. i hvert fald, men hvor der også kommer kartofler i skriver i fadet. Hjemme ved os hedder det “alt i et fad med hakkebøf”. Kartofler skæres i skiver. Kommes i et fad og krydres med salt, peber og en smule oregano. Tilsæt et par dl. fløde (Jeps det smager bare bedst med rigtig fløde. Nogen gange tager jeg en blanding af fløde og okseboullion). Ind i ovnen med det i ca. 30 min v. 180 grader (varmluft). Bøfferne formes og krydres med salt, peber og hvidløgspulver. Brunes på panden. Løg i skiver, peberfrugt skåret ud og champignon brunes ligeledes på panden. Når kartoflerne har hygget sig i ovnen kommes løg, peberfrugt og champignon på. Ovenpå grøntsagerne kommes der 1 god dåse hakket tomater (vælger tit den med hvidløg i) over. Til sidst de brunede hakkebøffer. Hæld et par dl. fløde ved og stil i ovnen igen i yderligere 30-40 min. Jeg lover det smager så dejligt og lækkert og kødet forbliver saftigt. Synes tit hakkebøf har tendens til at blive tørre, men når det hele laves i et fad så er det bare mums 🙂

    Ewa Lindskov
    7 år siden

    Opskriften ser virkelig lækker ud! Jeg holder madklub med to venner, hvor det er min tur næste gang, så der vil jeg prøve disse bøffer i fad 🙂 min veninde kan dog ikke lide bacon, så vil lige høre dig ad, om hvor meget man kan smage bacon i retten?

    Susanne Raben
    7 år siden

    Mon man kan lave det hele klar den ene aften, så man bare skal komme fadet i ovnen den næste aften? Tænker lidt på om det er optimalt med hakkekød?????
    Hvad tænker du?
    Mange hilsner
    Susanne

    Marianne
    7 år siden

    Hej 🙂
    Når jeg læser opskriften synes jeg ikke det virker som om der er meget sovs (er det mon bare mig)?
    Tænker at præsentere retten for mine to drenge i morgen, det skal blive spændende…
    Tak for massere af gode opskrifter 🙂
    Mvh. Marianne

    Rikke
    6 år siden

    Så er retten i ovnen og tænderne løber i vand. Har blot erstattet madlavningsfløde med flødeerstatning men tak for super gode og let at gå til opskrifter

    Marianne
    6 år siden

    Skøn ret 🙂

    Annette
    6 år siden

    Takker for en helt igennem lækker ret, det er første gang vi har fået det, men så absolut ikke sidste 🙂 Det passer godt til vores travle dage, bare lave det om formiddagen og så sætte den i ovnen når vi skal have det MÅMS 😉

    Maja
    6 år siden

    Er denne skønne opskrift Sense venlig? I så fald, hvor mange personer er opskriften til?

    Mange hilsner Maja

    Carsten
    5 år siden

    Hejsa
    Vil lige sige at denne ret er lige i øjet, smager fantastisk godt men der er altid et men
    Farsen skal være friskhakket og ikke sådan noget vacuum pakket lang tids holdbart noget man køber de fleste steder i dag
    Carsten

    Gurli
    5 år siden

    Den ser rigtig lækker ud den skal prøves i morgen.

    Christa
    4 år siden
    Svar  Gurli

    Hej.
    Hvis jeg laver retten tidlig på dagen, for at skal bruge den senere på aftenen, skal den så i ovnen som der står i opskriften? Og så på køl og derefter varmes igen??
    Mvh. Christa

    Annette
    5 år siden

    Tusind tak for opskriften, den skal bruges mange gange, især når jeg får gæster. Alt forberedes i forvejen, skønt. Også rigtig velsmagende, jeg bukker dybt. ☺️

    Annemette
    5 år siden

    Har lige spist denne ret til aften og det er bestemt ikke sidste gang……Hold da op hvor smagte den godt ! Alle i familien var enige 👍👍

    jane madsen
    5 år siden

    Altid dejlig mad du laver er bare ret ked af de felter i opskrifterne med lyserødt, kan være ret svære at læse når synet ikke er godt

    Christa
    4 år siden

    Kan denne lækre ret mon fryses

    Christa
    4 år siden

    Ok.. tak for svar
    Vi skal nemlig i sommerhus og ville gerne tilberede noget mad inden..
    jeg prøver med en lille portion. 😊

    Tania Palmer
    4 år siden

    Har netop prøvet denne ret, og selv min MEGET kræsne mand, var vild med den👏 Og den er absolut kommet i bunken med farvorit retter.
    Det er første gang vi prøver en af dine opskrifter, men bestemt ikke sidste gang. 1000 tak for din gode og inspirerende blog.

    Anders Rasmussen
    4 år siden

    Har lige afprøvet denne ret..

    Det smager fantastisk.

    Og dejligt nemt at lave, mig og ungerne hyggede os med at lave det

    Joan Jørgensen
    4 år siden

    Har lige prøvet denne opskrift og hold da op det smager godt. Skar dog peberfrugt og løg i mundrette stykker, da vi godt kan lide det. Overvejer at prøve med kyllingbryst i stedet for oksekød næste gang.

    Rene Asmussen
    3 år siden

    Jeg elsker denne ret! Ungerne skovler den ned 🙂 Tak for ideen 🙂