Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce.

154 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Oksekød, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Det her indlæg skal handle om en ny familie-favorit, som jeg allerede nu kan afsløre, er kommet for at blive. I hvert fald hjemme hos os. Forleden aften fik jeg nemlig lejlighed til at afprøve et lille eksperiment, som har rumsteret i mit hoved i noget tid. Jeg ville prøve at lave hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce. Nogenlunde på samme måde, som når jeg laver koteletter i fad. Koteletterne skulle så bare erstattes af brunede hakkebøffer i et fad med flødesauce, tomat, løg, peberfrugt og paprika.

Se også – Koteletter i fad I Spaghetti med kødboller I Græsk farsbrød

Nem opskrift på hakkebøffer i fad.

Heldigvis lykkedes eksperimentet temmelig godt. Hakkebøfferne var en glimrende erstatning for svinekoteletterne og en sauce med smag af paprika og tomat er jo altid en vinder. Desuden var bøfferne virkelig nemme at lave. Og så er retten jo oplagt både til hverdag og som gæstemad.

Ser man bort fra løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg som skal snittes, så er der jo ikke meget mere arbejde end at forme hakkebøfferne og røre saucen sammen på panden. Herefter skal hele herligheden sættes i ovnen, hvor den passer sig selv, indtil gæsterne kommer. Det er da nemt. 

Retten kan for øvrigt laves i forvejen og opbevares på køl. Så skal det hele bare tilberedes i ovnen inden servering. Vær dog OBS på, at bagetiden kan være forlænget lidt, når alle ingredienserne er køleskabskolde og ikke kommer direkte fra komfuret. Det kan dog være vanskeligt, at angive en præcis tilberedningstid så tjek evt. med et stegetermometer, om bøfferne er gennemvarme. 

Tip! Se også tips og ideer til tilbehør til hakkebøffer i fad under opskriften.

 

4.46 fra 33 stemmer

Hakkebøffer i fad

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg (finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 rød peberfrugt (finthakket)
  • 1 bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk paprika
  • 1 nip chilipulver
  • dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber.
  • Varm olien op på en store pande og brun hakkebøfferne kort på begge sider. Læg herefter bøfferne i et ildfast fad.
  • Kom bacon på den panden og steg det lysebrunt. Panden skal ikke rengøres først.
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg og sauter det sammen med baconstykkerne.
  • Tilsæt herefter peberfrugt og forårsløg og lad det hele sautere et par minutter.
  • Rør hvedemel, tomatkoncentrat, paprika og chilipulver i grønsagerne. Tilsæt herefter madlavningsfløde og mælk.
  • Bring saucen i kog så den tykner let og smag til med sukker, salt og peber.
  • Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter ved 200 °C (varmluft).
  • Server bøfferne med små ovnstegte kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta og grønt.
  • Bliver der rester, så kan de gemmes på køl i 2-3 dage og varmes inden servering. Retten kan desuden fryses.

 

Tilbehør til hakkebøfferne.

Normalt serverer man jo ris til en portion koteletter i fad. Og man kan selvfølgelig uden problemer servere ris til hakkebøfferne, hvis man synes. Dog må jeg indrømme, at jeg synes, risene passer bedre til koteletter end hakkebøffer. I stedet vil jeg anbefale en eller anden form for kartoffeltilbehør eller måske kogt pasta.

Jeg serverede små, ovnristede kartofler til bøfferne. Kartoflerne kom i en stor frysepose sammen med lidt olie, salt og peber. Og da posen var blevet rystet godt og olien var fordelt ligeligt på kartoflerne, vendte jeg dem ud på en bageplade og bagte dem møre og lysebrune i ovnen samtidig med bøfferne. Derudover fik vi dampede ærter til hakkebøfferne, men det kunne lige så godt have været broccoli, grønne bønner, salat eller lign. Udover ristede kartofler kunne jeg også forestille mig, at råstegte kartofler, pommes frites og kartoffelmos vil være perfekt til bøfferne.

Madlavningsfløde, piskefløde eller mælk.

Jeg bruger gerne en kombination af madlavningsfløde (som selvfølgelig kan erstattes af piskefløde) og mælk, når jeg laver sauce til koteletter i fad. Og det gjorde jeg også til de her hakkebøffer.

Vil man gerne have saucen ekstra tyk, så kan man tilsætte en smule hvedemel til hvidløg, peberfrugt og forårsløg på panden, inden der hældes fløde og mælk ved. På den måde jævnes saucen ganske let. Bruger man derimod ren fløde (piskefløde eller madlavningsfløde) uden mælk, burde det ikke være nødvendigt at tykne saucen yderligere.

154 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
lillian leigther
6 år siden

den vil jeg prøve straks jeg skal ha´gæster det lyder for lækkert

Kay Rasmussen
6 år siden

Har nu lavet denne ret tre gange og det er en fantastisk velsmagende måde at få hakkebøffer på. Man skal lige være opmærksom på, at bøfferne i panden ikke må få for meget, for så ender de efter turen i ovnen med at blive for tørre.

Lonni Pedersen
6 år siden

Hvis jeg laver små hakkebøffer hvor længe skal de så ha i ovnen. Glæder mig til at smage retten.

Jens Jørgensen
6 år siden

Hej har her til aften lavet hakkebøffer i fad med flødesovs.
Det er ikke sidste gang vi for denne dejlige ret. Nej hvor den smager godt.
Vil give den 5 stjerner.
Hilsen Jens samt familien

Kirsten
5 år siden

Bortset fra, at bøfferne ikke må være i ovnen mere end max.20 min. så var det supergodt. Hvilken god sauce, uhm. Jeg brugte porrer istedet for forårsløg.

Karen K.
3 år siden
Svar  Kirsten

Som nævnt i flere af indlæggene – ca. 30 minutter i ovnen, men bøfferne skal IKKE være gennemstegt inden.

Annitta Breitner
5 år siden

Den har jeg lavet til aften.
Smager vildt godt og er meget anderledes end almindelige bøffer

Lillian Buss
6 år siden

Ja tak den er super lækker skal lige have den i dag igen

Inge
6 år siden

Kan retten fryses?

Annelise
2 år siden
Svar  Inge

Du kan sagtens fryse retten,jeg laver altid dobbelt portion og fryser halvdelen,,så jeg har til en camping tur 😊

Alice Furuberg
6 år siden

Denne ret er helt fantastisk.Jeg bor i Norge og følger din blogg med stor glæde.Glæder mig til hver uge med nye og sjove opskrifter.Lykke til videre…
Alice

Timmy
3 år siden

Virkelig god opskrift!
Det blev rigtig lækkert!

strup
6 år siden

Det kan du rolig gøre jeg har lavet den for mine gæster flere gange og de er tilfredse

Liljan
6 år siden

Ser meget lekker ud ,den vil jeg pröve 🙂

Helle Stær
6 år siden

Hej, Den lyder bare rigtig lækker, den ret vil jeg lave til gæster i morgen. Så er det jeg tænker kan man serverer kogte kartofler eller ris til??

Marianne Michaelsen
1 år siden

Kan man lave dem dagen før de skal bruges også varme det op ??

Bonnie lykke
3 år siden

Rigtig lækker opskrift. Retten smagte fantastisk. Lavede dog en lille smule om på den. Brugte bacon hakkebøffer istedet for normale bøffer, puttede champignon i og brugte piskefløde istedet for mælk og madlavningsfløde.

Christina
6 år siden

Jeg lavede hakkebøfferne igår, hold nu op hvor blev de lækre! Tak for alle dine gode opskrifter, de er lette at gå til og smager fantastisk! ?

Ulla Spaanheden
6 år siden

Som jeg nævnte for dig på FB, så lavede jeg din ret med bøfferne forleden. Kæmpe succes hjemme, og de har bestilt til snart at få det igen. Jeg glæder mig til at prøve nogen af dine andre opskrifter 🙂

Mette
6 år siden

Mega lækkert! Tak for opskriften!!!!
Mette

Jeanette bruun
6 år siden
Svar  Mette

Kan man efter man har stegt tilbehøret til selve sousen, hælde det over i en gryde og lave den færdig i gryden med madlavnings/mælken i. I stedet for på stegepanden. Da jeg ikke har en stegepande der er dyb nok til at lave sousen færdig i. For hvis jeg skal lave den til en Tøsseaften. Skal jeg doble op da vi er 8.
Mvh
Jeanette Bruun.

Lone
6 år siden

Man kan jo også ” stege” bøfferne i gryden. ( spar på opvasken) det bliver de absolut ikke dårligerer af ?

Charlotte hede
6 år siden

Så er det lige kommet i ovnen. Da vi er en bacon- sovse elsker lavede jeg dobbeltportion af sovsen og rullede bøfferne ind i bøffen,men stadig med bacon i tern også i retten.
Vi skal have nye kartofler vendt i smør og oregano.
Damn jeg er sulten nu ?

Lene
6 år siden

Vi er holdt med at få koteletter i fad, da vi synes det er kedeligt. Men denne ret skal da helt klart prøves.. Det lyder dejligt nemt og lækkert.

Charlotte Jakobsen
3 år siden

Det er den bedste måde at spise hakkebøffer på. Vi har også prøvet med både koteletter og kylling i sovsen og det er også super godt. Jeg laver gerne dobbelt portion sovs og så kan den bruges de efterfølgende dage til både pasta og ris og det kød vi nu måtte få. Meget brugbar opskrift. Vi er vilde med den her hjemme, så tusind tak for opskriften.

Tove Gleerup
6 år siden

Har lige lavet bøfferne til aften?Mega gode

conny sigurdson
6 år siden

Vil du ikke være sød og lægge den ud på mail så min mand kan få den og så printe den ud til mig. Han mail. .. Henningsigurdson@hotmail.com. på forhånd tak

Conny Sigurdson-

Arne H Pedersen
6 år siden

hej arbejder på en genbrugsstation og tiden er knap… så vigtigt med opskrifter ex. til rømertopf som kan klare sig selv.. vores mor er her jo ikke.. så sommer simremad….vinter simre mad.. vigtigt med tiden…. da vi jo kører ude og kun ser ovnen hver halve eller trekvarte tid.. har netop tillid til rømertopf og fisk… og eller flæsk… elsker fisk…. og retter som ikke kræver minut præcision for det kan jeg ikke levere… håber..

Frank Hartvig
6 år siden

Så blev hakkebøfferne afprøvet nøøj de var gode jeg serverede dem med kartoffelmos da jeg havde nogle bagekartofler liggende fra i torsdags hvor jeg genopdagede de bagte kartofler med fyld her på bloggen,er iøvrigt på rekordtid blevet STOR fan af din blog.

Gitte kristensen
6 år siden

Den smager bare så godt. Dine opskrifter er bare gode og nemme at gå til.
Hilsen Gitte

Jeppe
6 år siden

Kan den fryses ned i en foliebakke til en fisketur med gutterne, så den bare skal varmes op i ovnen, eller dur det ikke, når der er mælk i?

Britt Kristensen
6 år siden

Det lyder rigtig lækkert, rigtig mormormad, børnebørnene vil elske det???

lene
6 år siden

den vil jeg prøve næste gang jeg skal have gæster

Grethe Bonde
6 år siden

Har nogle hakke bøf af vildt kød i fryseren. Jeg tror at den sauce vil passe perfekt dertil

Karsten Jensen
6 år siden

Mums det lyder godt den skal prøves

Randi
6 år siden

Mums, det var bare super lækkert og med en knægt på 5 og en på et år, der også bare guffede i sig, så er det til top-karakter herfra 🙂

Maj Britt
6 år siden

Hej med dig.. Jeg vil prøve det med hakket kalv og flæsk.. Glæder mig til at smage det. 1000 Tak for opskriften..

Cathrine
6 år siden

hvordan får man en printer venlig side ud ..??
den bruger for meget patron hvis jeg printer ved Ctrl P

ellers tusinde tak for inspiration 🙂

Laila
6 år siden

Smagte rigtig godt . Men vil nok vælge at sætte dem i ovnen lidt kortere tid næste gang . 30 min fik de og var meget gennemstegt.

Linda Christensen
6 år siden

Tak for opskriften – den er blevet testet her til aften. Dog med en del ekstra grøntsager (udover det du skriver så porrer, champignon og bønner) – og så alene madlvningsfløde med den mindste procent – en light version 🙂

Joan thygesen
6 år siden

Det er spændende ud det må jeg prøve

john tinsfeldt
6 år siden

den låner vi da lige

Maiken
6 år siden

Tak for god inspiration ?
Vi fik det her til aften… Og både mand og to store knægte spiste med stor velbehag ?

Lis hansen
6 år siden

Jeg vil meget gerne have denne opskrift tilsent, da jeg bor I Canada,, paa forhaand Tak.

Anette Krawiec
6 år siden

En super lækker ret – kødet bliver dejlig saftigt – måtte bare lave den igen. Lige sat retten på i en sautepande med låg – det funker fint i gryde. Jeg bruger skinkefars – da jeg ikke kan lide oksekød – så ½ l mad fløde – samt lidt mælk hvis det er.

Dorthe thomsen
6 år siden

Tak for din opskrift serverede den for min 3 børnebørn den faldt
I god smag
M v h
Dorthe

Dorte Jensen
6 år siden

Ej hvor var det godt. Uhmm er bare så forspist?

Balling
6 år siden

Lækker sovs 🙂 men bøfferne blev meget hårde og uden smag. Måske har jeg gjort noget forkert.

Jette
6 år siden

Hej
Denne ret vil jeg prøve når vi får gæster på fredag

Keld
6 år siden

Prøver lige til med retten igen, igen. Altid en stor succes – og der bliver spist op 😉

Annie
6 år siden

Er vild med dine opskrifter. Glæder mig til at følge dig. Vh annie

Anitta Bjørnager
6 år siden

Kender godt denne opskrift bortset fra at i min opskrift er der også tilsat peperoniskiver i halve eller kvarte i sovsen. Peperonien svitses let sammen med peberfrugterne og og det andet fyld på panden inden fløden tilsættes. Det smager bare himmelsk med peperonien. 0g opskriften her hedder peperonibøffer..

Eva Jeppesen
6 år siden

Har i dag lavet bøf i fad. Hold da op det var godt.
Puttede gulerødderne i også. Vi blev nu enige om at man sagtens undvære Bøffen

Line
6 år siden

Jeg har lavet denne her ret eller noget lign. i hvert fald, men hvor der også kommer kartofler i skriver i fadet. Hjemme ved os hedder det “alt i et fad med hakkebøf”. Kartofler skæres i skiver. Kommes i et fad og krydres med salt, peber og en smule oregano. Tilsæt et par dl. fløde (Jeps det smager bare bedst med rigtig fløde. Nogen gange tager jeg en blanding af fløde og okseboullion). Ind i ovnen med det i ca. 30 min v. 180 grader (varmluft). Bøfferne formes og krydres med salt, peber og hvidløgspulver. Brunes på panden. Løg i skiver, peberfrugt skåret ud og champignon brunes ligeledes på panden. Når kartoflerne har hygget sig i ovnen kommes løg, peberfrugt og champignon på. Ovenpå grøntsagerne kommes der 1 god dåse hakket tomater (vælger tit den med hvidløg i) over. Til sidst de brunede hakkebøffer. Hæld et par dl. fløde ved og stil i ovnen igen i yderligere 30-40 min. Jeg lover det smager så dejligt og lækkert og kødet forbliver saftigt. Synes tit hakkebøf har tendens til at blive tørre, men når det hele laves i et fad så er det bare mums 🙂

Ewa Lindskov
6 år siden

Opskriften ser virkelig lækker ud! Jeg holder madklub med to venner, hvor det er min tur næste gang, så der vil jeg prøve disse bøffer i fad 🙂 min veninde kan dog ikke lide bacon, så vil lige høre dig ad, om hvor meget man kan smage bacon i retten?

Susanne Raben
5 år siden

Mon man kan lave det hele klar den ene aften, så man bare skal komme fadet i ovnen den næste aften? Tænker lidt på om det er optimalt med hakkekød?????
Hvad tænker du?
Mange hilsner
Susanne

Marianne
5 år siden

Hej 🙂
Når jeg læser opskriften synes jeg ikke det virker som om der er meget sovs (er det mon bare mig)?
Tænker at præsentere retten for mine to drenge i morgen, det skal blive spændende…
Tak for massere af gode opskrifter 🙂
Mvh. Marianne

Rikke
5 år siden

Så er retten i ovnen og tænderne løber i vand. Har blot erstattet madlavningsfløde med flødeerstatning men tak for super gode og let at gå til opskrifter

Marianne
5 år siden

Skøn ret 🙂

Annette
5 år siden

Takker for en helt igennem lækker ret, det er første gang vi har fået det, men så absolut ikke sidste 🙂 Det passer godt til vores travle dage, bare lave det om formiddagen og så sætte den i ovnen når vi skal have det MÅMS 😉

Maja
5 år siden

Er denne skønne opskrift Sense venlig? I så fald, hvor mange personer er opskriften til?

Mange hilsner Maja

Carsten
4 år siden

Hejsa
Vil lige sige at denne ret er lige i øjet, smager fantastisk godt men der er altid et men
Farsen skal være friskhakket og ikke sådan noget vacuum pakket lang tids holdbart noget man køber de fleste steder i dag
Carsten

Gurli
4 år siden

Den ser rigtig lækker ud den skal prøves i morgen.

Christa
3 år siden
Svar  Gurli

Hej.
Hvis jeg laver retten tidlig på dagen, for at skal bruge den senere på aftenen, skal den så i ovnen som der står i opskriften? Og så på køl og derefter varmes igen??
Mvh. Christa

Annette
4 år siden

Tusind tak for opskriften, den skal bruges mange gange, især når jeg får gæster. Alt forberedes i forvejen, skønt. Også rigtig velsmagende, jeg bukker dybt. ☺️

Annemette
4 år siden

Har lige spist denne ret til aften og det er bestemt ikke sidste gang……Hold da op hvor smagte den godt ! Alle i familien var enige 👍👍

jane madsen
4 år siden

Altid dejlig mad du laver er bare ret ked af de felter i opskrifterne med lyserødt, kan være ret svære at læse når synet ikke er godt

Christa
3 år siden

Kan denne lækre ret mon fryses

Christa
3 år siden

Ok.. tak for svar
Vi skal nemlig i sommerhus og ville gerne tilberede noget mad inden..
jeg prøver med en lille portion. 😊

Tania Palmer
3 år siden

Har netop prøvet denne ret, og selv min MEGET kræsne mand, var vild med den👏 Og den er absolut kommet i bunken med farvorit retter.
Det er første gang vi prøver en af dine opskrifter, men bestemt ikke sidste gang. 1000 tak for din gode og inspirerende blog.

Anders Rasmussen
3 år siden

Har lige afprøvet denne ret..

Det smager fantastisk.

Og dejligt nemt at lave, mig og ungerne hyggede os med at lave det

Joan Jørgensen
2 år siden

Har lige prøvet denne opskrift og hold da op det smager godt. Skar dog peberfrugt og løg i mundrette stykker, da vi godt kan lide det. Overvejer at prøve med kyllingbryst i stedet for oksekød næste gang.

Rene Asmussen
2 år siden

Jeg elsker denne ret! Ungerne skovler den ned 🙂 Tak for ideen 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)