Det her indlæg skal handle om en ny familie-favorit, som jeg allerede nu kan afsløre, er kommet for at blive. I hvert fald hjemme hos os. Forleden aften fik jeg nemlig lejlighed til at afprøve et lille eksperiment, som har rumsteret i mit hoved i noget tid. Jeg ville prøve at lave hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce. Nogenlunde på samme måde, som når jeg laver koteletter i fad. Koteletterne skulle så bare erstattes af brunede hakkebøffer i et fad med flødesauce, tomat, løg, peberfrugt og paprika.

Se også – Koteletter i fad I Spaghetti med kødboller I Græsk farsbrød

Nem opskrift på hakkebøffer i fad.

Heldigvis lykkedes eksperimentet temmelig godt. Hakkebøfferne var en glimrende erstatning for svinekoteletterne og en sauce med smag af paprika og tomat er jo altid en vinder. Desuden var bøfferne virkelig nemme at lave. Og så er retten jo oplagt både til hverdag og som gæstemad.

Ser man bort fra løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg som skal snittes, så er der jo ikke meget mere arbejde end at forme hakkebøfferne og røre saucen sammen på panden. Herefter skal hele herligheden sættes i ovnen, hvor den passer sig selv, indtil gæsterne kommer. Det er da nemt. 

Retten kan for øvrigt laves i forvejen og opbevares på køl. Så skal det hele bare tilberedes i ovnen inden servering. Vær dog OBS på, at bagetiden kan være forlænget lidt, når alle ingredienserne er køleskabskolde og ikke kommer direkte fra komfuret. Det kan dog være vanskeligt, at angive en præcis tilberedningstid så tjek evt. med et stegetermometer, om bøfferne er gennemvarme. 

Tip! Se også tips og ideer til tilbehør til hakkebøffer i fad under opskriften.

 

Print opskrift Pin opskrift
4.62 fra 26 stemmer

Hakkebøffer i fad

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr hakket oksekød
 • 2 spsk olie
 • 1 pk bacon i tern
 • 2 løg (finthakkede)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 1 rød peberfrugt (finthakket)
 • 1 bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 1 spsk hvedemel
 • 2 spsk tomatkoncentrat
 • 2 spsk paprika
 • 1 nip chilipulver
 • dl madlavnings- eller piskefløde
 • 2 dl mælk
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber.
 • Varm olien op på en store pande og brun hakkebøfferne kort på begge sider. Læg herefter bøfferne i et ildfast fad.
 • Kom bacon på den panden og steg det lysebrunt. Panden skal ikke rengøres først.
 • Tilsæt hakket løg og hvidløg og sauter det sammen med baconstykkerne.
 • Tilsæt herefter peberfrugt og forårsløg og lad det hele sautere et par minutter.
 • Rør hvedemel, tomatkoncentrat, paprika og chilipulver i grønsagerne. Tilsæt herefter madlavningsfløde og mælk.
 • Bring saucen i kog så den tykner let og smag til med sukker, salt og peber.
 • Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet.
 • Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter ved 200 °C (varmluft).
 • Server bøfferne med små ovnstegte kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta og grønt.
 • Bliver der rester, så kan de gemmes på køl i 2-3 dage og varmes inden servering. Retten kan desuden fryses.

 

Tilbehør til hakkebøfferne.

Normalt serverer man jo ris til en portion koteletter i fad. Og man kan selvfølgelig uden problemer servere ris til hakkebøfferne, hvis man synes. Dog må jeg indrømme, at jeg synes, risene passer bedre til koteletter end hakkebøffer. I stedet vil jeg anbefale en eller anden form for kartoffeltilbehør eller måske kogt pasta.

Jeg serverede små, ovnristede kartofler til bøfferne. Kartoflerne kom i en stor frysepose sammen med lidt olie, salt og peber. Og da posen var blevet rystet godt og olien var fordelt ligeligt på kartoflerne, vendte jeg dem ud på en bageplade og bagte dem møre og lysebrune i ovnen samtidig med bøfferne. Derudover fik vi dampede ærter til hakkebøfferne, men det kunne lige så godt have været broccoli, grønne bønner, salat eller lign. Udover ristede kartofler kunne jeg også forestille mig, at råstegte kartofler, pommes frites og kartoffelmos vil være perfekt til bøfferne.

Madlavningsfløde, piskefløde eller mælk.

Jeg bruger gerne en kombination af madlavningsfløde (som selvfølgelig kan erstattes af piskefløde) og mælk, når jeg laver sauce til koteletter i fad. Og det gjorde jeg også til de her hakkebøffer.

Vil man gerne have saucen ekstra tyk, så kan man tilsætte en smule hvedemel til hvidløg, peberfrugt og forårsløg på panden, inden der hældes fløde og mælk ved. På den måde jævnes saucen ganske let. Bruger man derimod ren fløde (piskefløde eller madlavningsfløde) uden mælk, burde det ikke være nødvendigt at tykne saucen yderligere.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)