Sommer og sol betyder selvfølgelig masser af mad på grillen og mad på grillen hænger, efter min mening, uløseligt sammen med lækre, kolde saucer, dressinger, dips og kryddersmør. Bevares, der er ikke noget i vejen med en god, klassisk sauce, men når madlavningen rykker udenfor og temperaturen stiger, så er det bare som om, at de kolde varianter mere og mere får overtaget og i bund og grund virker det vist bare mere passende med de kolde og ofte lidt lettere saucer og dressinger om sommeren.

Denne her kolde bearnaisesauce, eller en dressing er det vel nærmest, har jeg efterhånden lavet i en del år og herhjemme synes vi begge, at den smager helt forrygende. Kan man ikke skaffe frisk estragon, så kan der sagtens bruges tørret, men da vi bruger en hel del frisk estragon i løbet af grillsæsonen, både til kolde saucer og til kryddersmør med bearnaisesmag, så sørger jeg altid for at plante en frisk estragon i en af vores krukker i haven sammen med de andre krydderurter.

 

 

Jeg serverede dressingen til disse her skønne, knuste kartofler med rosmarin, salat og et stykke grillet oksekød, men saucen kan selvfølgelig også bruges til at dippe pommes frites eller grønsagsstave i eller til andre former for kød, fx grillet kylling, eller hvad man nu ellers plejer at spise bearnaise til. Selvfølgelig kan saucen ikke helt sammenlignes med den klassiske bearnaisesauce – fx er denne version meget nemmere at lave og kan desuden laves i forvejen. Den er også noget mere kalorielet, fordi den er lavet på creme fraiche i stedet for smør og æggeblommer, men den lækre smag af estragon er altså ikke til at tage fejl af – noterne af bearnaisesauce skinner klart igennem og om sommeren foretrækker jeg faktisk denne version fremfor den klassiske.

Kold bearnaisedressing.

2-3 pers.

2 dl creme fraiche

1 spsk bearnaiseessens

1 spsk friskhakket estragon

1-2 tsk sukker

salt

Rør creme fraiche, bearnaiseessens og estragon sammen i en skål. Smag til med sukker og salt og lad dressingen trække ca. 30 minutter. Pynt evt. med lidt friskhakket estragon ved servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)