Sommer og sol betyder selvfølgelig masser af mad på grillen og efter min mening hænger grillmad uløseligt sammen med lækre, kolde saucer, dressinger, dips og kryddersmør. Bevares, der er ikke noget i vejen med en god, klassisk sauce, men når madlavningen rykker udenfor, så virker det ofte lidt mere passende med kolde saucer og dressinger som fx en kold bearnaisedressing.

Den kolde bearnaisedressing (eller kold bearnaisesauce), har jeg efterhånden lavet i en del år og herhjemme synes vi begge, at den smager helt forrygende. Kan man ikke skaffe frisk estragon, så kan der sagtens bruges tørret. Men vi bruger en hel del frisk estragon i løbet af grillsæsonen, både til kolde saucer og til kryddersmør, så sørger jeg altid for at plante estragon i en af krukkerne på terrassen.

I aften serverede jeg dressingen til et stykke grillet oksekød, de her skønne, knuste kartofler med rosmarin og en salat, men kold bearnaisedressing kan selvfølgelig også bruges til andre former for kød, fx grillet kylling eller hvad man nu plejer at spise bearnaisesauce til. Og det er også ret lækkert at dyppe pommes frites eller grønsagsstave i den kolde dressing.

Selvfølgelig kan bearnaisedressing ikke helt sammenlignes med den klassiske bearnaisesauce. Fx er denne her version meget nemmere at lave og så kan den desuden laves i forvejen. Kold bearnaisedressing er også noget mere kalorielet, fordi den er lavet på creme fraiche i stedet for smør og æggeblommer, men den lækre smag af estragon er altså ikke til at tage fejl af. Noterne af bearnaisesauce skinner klart igennem og om sommeren foretrækker jeg faktisk denne version fremfor den klassiske.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Kold bearnaisedressing

Samlet tid5 min
Antal: 2 dl
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 1 spsk bearnaise essens (eller efter smag)
  • 1 spsk friskhakket, fransk estragon
  • 2 tsk sukker (eller efter smag)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rør creme fraiche, bearnaiseessens og estragon sammen i en skål.
  • Smag til med sukker, salt og peber og lad dressingen trække ca. 30 minutter.
  • Pynt evt. med lidt friskhakket estragon ved servering.

Noter

Bearnaiseessens kan købes i de fleste større supermarkeder. Det står som regel på hylderne sammen med olie/eddike i en lille glasflaske med gult låg og er fra Beauvais.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)