En skøn, varm og helt fantastisk dejlig og solskinsfyldt weekend er så små ved at nå vejs ende og jeg kan nu sidde her og se tilbage på et par dage me masser af solbadning, afslapning, pizzaer fra grillen, lækker kage i anledning af Fars dag, litervis af kolde drikke og en helt fantastisk bog, som jeg nærmest ikke har kunnet lige fra mig hverken lørdag eller søndag eftermiddag. I morgen tager vi så hul på uge 23 – endnu en uge som fortsat byder på masser af sol, sommer og grillvejr, i hvert fald hvis vi skal tro vejrudsigterne, men også en uge, hvor jeg for størstedelens vedkommende er græsenke, da Morten lige pt. slår sine folder i Taiwan. Det bliver derfor en uge med lette og lækre sommerretter og grillmad, men sandelig også en uge med masser af mig-tid, for sådan en uge skal selvfølgelig nydes med masser af selvforkælelse.

Madplan uge 23.

Mandag – Jeg skal spise sammen med mine forældre og der skal grilles lækre, krydrede hakkebøffer. Tilbehøret bliver knuste kartofler med rosmarin, kold bearnaisedressing og en god, blandet salat.

Tirsdag – Tirsdag er det min mors fødselsdag og den skal selvfølgelig fejres med lækker kage sammen med hele familien. Til aftensmad skal vi så have en helt klassisk lasagne med salat og bagefter er der frugt, lækre oste, kiks, nødder i honning og hjemmebagt foccacia.

Onsdag – Endnu en omgang mad på grillen – denne gang bliver det hot wings og så skal jeg lige have fundet ud af en eller anden form for skøn marinade, som de hotte små vinger kan blive penslet med. Tilbehøret bliver denne her skønne kartoffelsalat med avocado og chili og grillede majskolber.

Torsdag – Menuen står på maskeret blomkål med rejer. En let og lækker sommerret, som er skøn på varme dage, hvor trangen til mad ikke er sådan speciel stor og så er det jo bare yderligere et plus, at de nye, danske blomkål nu er i sæson.

Fredag – Wraps med fyld af hjemmelavede, sprøde chicken tenders, masser af forskelligt salatfyld, avocado og dressing. Let og lækker sommermad og en perfekt start på weekenden. Måske også lige en ordentlig skålfuld bland-selv slik og en god film til mig.

Lørdag –  Lørdag morgen skal jeg hente Morten i lufthavnen og så skal vi rigtigt skal hygge os lørdag aften. Jeg har bestemt, at aftensmaden skal stå på lidt lækre småretter til at nippe af og udover lidt god ost i stave, fx en skøn gouda med chili, godt brød, lidt saltmandler, humus og nogle lækre oliven, så tror jeg, at der skal en portion bruschettaer med lækre, modne tomater og basilikum og lidt melon med parmaskinke på bordet.

Søndag – Søndag tror jeg, at vi skal have fast food på den gode, hjemmelavede måde, så der ryger en lille, fin flæskesteg i grillen og så skal vi simpelthen bare have flæskestegssandwiches med det hele og lækre, ristede kartofler ved siden af til aftensmad. Glæder mig allerede – vi elsker begge to en lækker, sprødstegt flæskesteg og den bliver simpelthen fantastisk på grillen.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)