Madplan uge 24…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så fik jeg Morten hjem igen. I går morges hentede jeg ham i Billund og han var glad for at være hjemme, efter at været i Taiwan og arbejde siden sidste lørdag. Sørme om han ikke også havde en rigtig lækker Body Butter fra The Body Shop med hjem til mig med den skønneste duft – jeg er en heldig pige. Da nu Morten ikke har været hjemme i over 1 uge, har han selvfølgelig fri fra arbejde i morgen (mandag), så for at vi lige kan nå at være lidt sammen, inden vi tager hul på en ny uge og han sætter kursen mod London onsdag morgen, har jeg også taget en fridag i morgen.

Heldigvis er det kun et enkelt døgn, han skal være i London i denne omgang, så allerede torsdag aften er han hjemme igen, men vi har alligevel aftalt, at i morgen bare skal bruges på at hygge igennem. Resten af ugen har vi heller ikke de store planer – jeg tror, Morten nyder bare at være hjemme igen. Madplanen byder heller ikke på de store udfordringer eller benspænd – der er klassisk, dansk sommermad, grill og lette retter på menuen og jeg glæder mig blandt andet til sprødstegt aubergine og aspargestærte med bacon.

Madplan uge 24.

Mandag – Vi har aftalt at køre en tur til Flensborg og hygge os – gå en strøgtur, spise frokost, handle lidt og i det hele taget bare nyde en fridag. Vi spiser en god frokost dernede, så aftensmaden kommer til at stå på lidt let i form af denne her lækre tærte med asparges og bacon.

Tirsdag – I ugens første dage skulle der være mulighed for regn, så jeg griber chancen og sætter en lækker, hjemmelavet suppe på menuen. Ikke fordi vi trænger til varmende vintersupper, men i stedet en af de lidt lettere sommervarianter, som er skønne på en overskyet sommeraften. Tirsdag bliver det derfor til en hjemmelavet tomatsuppe, lavet på lækre, danske tomater, løg, frisk basilikum og andre skønne ting. Jeg bager desuden en portion grove pizzasnegle med tomat og ost, som vi kan spise til suppen – resterne er lækre at have med på madpakken.

Onsdag – Onsdag morgen flyver Morten så til London og bliver til torsdag, så jeg skal kun tænke på aftensmad til mig selv. Det er meget længe siden, at jeg sidst har fået sprødstegt aubergine med tomat og mozzarella, så sådan en portion kunne jeg sagtens finde på at lave til aftensmad og mon ikke, der også bliver en skålfuld suppe til overs fra tirsdag? Overvejer desuden, om ikke det er tid til at lave endnu en portion rabarbersaft med vanille – den jeg lavede forleden dag er allerede drukket.

Torsdag – Torsdag aften skal jeg hente Morten i lufthavnen lige ved spisetid, men det bliver alligevel lidt halvsent, inden vi er hjemme, så maden skal være nem at gå til. Jeg laver en græsk salat med feta og stiller klar i køleskabet og så køber jeg et par marinerede lammemørbrader ved slagteren, eller laver nogle grillspyd med marineret kylling, som blot skal grilles på gasgrillen, når vi kommer hjem. Lidt flute ved siden af og så skal vi nok bliver mætte. Glæder mig til at høre lidt mere om turen, imens vi spiser.

Fredag – Skønne og sprøde, hjemmelavede falafler i hjemmebagte pitabrød med salatfyld og creme fraiche dressing – ikke den dårligste måde at starte en weekend på.

Lørdag – Vi skal grille spareribs fra slagteren og tilbehøret bliver grillede majskolber og denne her sommer coleslaw med æbler og vindruer. Måske også en lille, bagt kartoffel med kryddersmør ved siden af.

SøndagPasta i flødesauce med bacon og ærter – nej, vi bliver aldrig trætte af denne her skønne og nemme pastaret. Hjemmelavet rabarbergrød til dessert – må hellere få lagt opskriften på bloggen på et tidspunkt.

 

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Polichronis
6 år siden

Oj, en god ugeplan. Vi er noedt til at proeve baade falafler, sproede aubergineskiver og floedepastaen(jo nok ikke den samme dag…) Jeg maatte lige google det der pankorasp, jeg kan kun faa alm rasp her. Jeg troede, at det var nogenlunde det samme, men det er det da vist ikke. Det ser ud til at blive virklig sproedt og laekkert, det skal jeg altsaa lige proeve, mmm. Tak for god inspiration, let tilgaengelige opskrifter og flotte, flotte billeder.
Rikke

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)