Madplan uge 25…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt og i morgen tager jeg hul på den sidste uges praktik, inden jeg kan lukke bøgerne i og holde ferie – utroligt så hurtigt den praktik er gået, men vi er begge enige om (min medpraktikant og jeg), at det har været en hel fantastisk praktik og havde det ikke været fordi, at vi havde en god, lang sommerferie at se frem til efter praktikken, så kunne vi godt være gået hen og blevet lidt små-deprimerede.

Som sædvanlig skal Morten ud at rejse et par dage i den kommende uge og han smutter til London onsdag morgen. Jeg har derfor kun mig selv at tænke på både onsdag og torsdag aften, inden han kommer tilbage fredag, men torsdag skal jeg selvfølgelig fejre en hyggelig Sankt Hans aften sammen med min familie. Med Sankt Hans komme er vi endnu engang halvejs igennem året – hold da op hvor tiden den bare flyver.

Madplan uge 25.

Mandag – Mandag skal vi fejre min fars fødselsdag med hele familien. Vi er blevet inviteret til at komme ved aftensmadstid og menuen står på pølse- og ostebord. Jeg har lovet at tage et hjemmebagt foccacia med og så har jeg desuden lovet at lave en lagkage til kaffen. Jeg ved endnu ikke, hvad slags lagkage jeg ender ud med, men umiddelbart tror jeg, at det bliver helt traditionelt med creme, syltetøj og flødeskum – måske noget a la denne her. Hvor er det i grunden efterhånden sjældent, at man får en helt traditionel lagkage, uden at den er forsøgt pimpet eller på anden måde specialiseret.

Tirsdag – Det er langt om længe blevet tid til madklub igen, men vi har sandelig også alle sammen haft travlt på det sidste – ikke mindst Morten, som pt. rejser hver eneste uge. I denne uge tager han dog først af sted onsdag og vi glæder os derfor til en hyggelig tirsdag aften i gode venners selskab. Menuen står på en form for hakkebøffer i fad og jeg kan lige så godt indrømme, at det er lidt af et eksperiment, men resultatet skal selvfølgelig nok komme på bloggen. Tilbehøret bliver små ovnkartofler og dampede ærter.

Onsdag – Onsdag morgen sætter Morten så kursen mod London igen og jeg har derfor kun mig selv at tænke på til aftensmad. Jeg tror umiddelbart, at jeg ender med at spise en bagt kartoffel med fyld a la denne her lækre sag med salat og skinkefyld.

Torsdag – Torsdag er jeg stadig alene hjemme, men eftersom det er Sankt Hans, skal der selv selvfølgelig hygges igennem med resten af familien. Det er endnu ikke 100 % fastlagt, hvad menuen kommer til at stå på, men både hjemmelavede stjerneskud med friske, danske asparges, rejemadder eller pil-selv rejer med lyserød dressing og masser af lækkert brød og hvidvin er i spil. Til gengæld er der ingen tvivl om, at der også kommer lækre snobrød på menuen og dejen skal selvfølgelig laves efter denne her opskrift, som jeg synes, er den bedste. Et par grillede skumfiduser bliver det sikkert også til og så masser af danske jordbær til dessert.

Fredag – Morten kommer hjem ved middagstid og jeg satser på, at vi skal grille lidt og fejre at vi har weekend fredag aften. Menuen står formentlig på et par gode, grillede bøffer, enten med whiskeysauce eller denne her lækre, kolde bearnaisesauce, knuste kartofler med rosmarin og min yndlingssalat lige pt, nemlig bønnesalat med feta og rødløg.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have en af vores begges livretter, nemlig lækre, hvidvinsdampede blåmuslinger og tilbehøret bliver selvfølgelig a la “moules frites”, nemlig hjemmelavede pommes frites og så en god aioli til at dyppe fritterne i.

SøndagHjemmelavet kartoffelsalat, som jeg har haft lyst til i et par dage nu og ved siden af skal vi så enten have en portion klassiske frikadeller eller en god grillet pølse fra slagteren.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)