Forleden dag lavede jeg en portion lækker rabarbersaft med vanilje og da vi så efterfølgende sad i haven og nød den dejlige saft, kom jeg i tanker om, at der da også skulle kage til. Da nu mormor-stemningen i forvejen var til at tage og føle på, skulle kagen selvfølgelig også være en mormor-klassiker og derfor endte det med, at jeg gik i køkkenet og bagte en god, gammeldags marmorkage. Kagen spiste vi i tykke, lune skiver til vores aftente, men heldigvis blev der over en halv kage tilbage, som blev nydt i haven dagen efter med kaffe og rabarbersaftevand. Så fik jeg alligevel mit ønske om kage og saftevand i haven opfyldt.

Sandkager og krydderkager bager jeg med jævne mellemrum. For at være helt ærlig synes jeg altså, at en skærekage er noget af det hyggeligste. Den smager skønt til såvel kaffe som varm te eller saftevand og så holder den sig frisk, lækker og saftig i flere dage, hvis jeg ikke vælger at komme den i fryseren. Og det er altså en bonus, når vi kun er Morten og mig til at spise den. Hvis jeg da ikke pakker noget ned og går over til mine forældre med det.

En marmor-kage har jeg dog aldrig prøvet at lave før, men jeg må indrømme, at det ikke var specielt anderledes end at lave en sandkage og selv det fine marmormønster var ikke det mindste vanskeligt at frembringe – det var bare at køre et lille træspyd i et zigzag-mønster igennem den rå kage, inden jeg bagte den. Det var dog med en vis spænding, at jeg skar det første stykke af kagen, men ret hurtigt kunne jeg se, at der var blevet et rigtig fint sort og hvidt mønster som ændrede sig gradvist fra skive til skive igennem hele kagen.

Print opskrift Pin opskrift
4.81 fra 21 stemmer

Marmorkage

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 10 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 200 gr blødt smør
 • 200 gr sukker
 • 3 æg
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 nip salt
 • 2 tsk bagepulver
 • 250 gr hvedemel
 • 1 dl mælk
 • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)

Fremgangsmåde

 • Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
 • Æggene tilsættes ét ad gangen og der piskes godt imellem hvert æg til blandingen er luftig.
 • Vaniljesukker, salt, bagepulver og hvedemel sigtes sammen og vendes i dejen skiftevis med mælken. 
 • Tag ca. 1/3 af dejen fra og rør kakaopulveret i så dejen bliver fint brun.
 • For en franskbrødsform på ca. 1 liter med bagepapir og fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. Fordel kakaodejen ovenpå og slut med det sidste af den lyse dej.
 • Et lille træspyd eller lignende føres igennem dejen i et zigzag mønster, så de to deje blandes let.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 1 time – stik evt. et lille træspyd i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt.
 • Lad kagen afkøle på bagristen.

Noter

Kagen holder sig frisk og lækker i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)