Jeg synes, at pandekager med fyld er utrolig lækker og velsmagende mad – det være sig både som frokost og aftensmad og så er der så utroligt mange muligheder for at variere fyldet. Derfor passer det gerne med, at jeg rigtigt kan få tømt ud i grønsagsskuffen og brugt diverse små rester, når menuen står på fyldte pandekager.

Om vinteren laver jeg ofte madpandekager a la disse her, som smager lidt ligesom forårsruller med fyld af hvidkål, hakket oksekød, løg, gulerødder og masser af krydderier, men om sommeren må fyldet i pandekagerne gerne være lidt lettere, fx ligesom de her spinatpandekager med skinke og ost. Forleden dag kom jeg dog i stedet spinaten i fyldet sammen med løg og gulerødder og så blev det hele blandet med en pakke friskost, hvilket gjorde fyldet lækkert cremet. En rest hamburgerryg havde jeg også i køleskabet, så den blev skåret i små tern og tilsat fyldet. Hamburgerryggen kunne dog ligeså godt have været udskiftet med lidt skinke, stegt bacon i tern eller helt have været udeladt, så pandekager med ost og spinatfyld kan altså også meget fint serveres for vegetarer, uden at de på nogen måde behøver at sidde tilbage med følelsen af, at være spist af med tilbehør.

Og apropos tilbehør, så lavede jeg en lækker blandet salat med en god creme fraiche dressing, som vi fik til pandekagerne. De mætter i øvrigt godt, pandekagerne altså. Jeg tror, det skyldes spinaten, men jeg kunne i hvert fald ikke spise mere end 3 og Morten 4, så de sidste havde jeg med på madpakke sammen med resterne af salaten. Ikke den dårligste madpakke og jeg elsker, når der er rester fra aftensmaden til frokost dagen efter.

Pandekager med oste-spinatfyld.

ca 10 stk.

125 hvedemel

1 tsk salt

2 æg

2½ dl mælk

1 spsk olie

Kom hvedemel og salt i en skål. Tilsæt æg, mælk og olie og pisk til en glat pandekagedej. Bag pandekagerne på en varm slip-let pande – bruges der ikke en pande med slip-let overflade, så brug lidt fedtstof til bagningen. Læg pandekagerne på en tallerken og stil dem til side imens spinatfyldet forberedes.

Flødeost og spinatfyld.

1 spsk olie

1 løg, grofthakket

2 fed hvidløg, finthakket

450 gr frossen spinat, optøet og presset fri for væde

2 gulerødder, revne

1 pk hamburgerryg eller skinke skåret i tern – jeg bruger gerne en rest, men kød kan også udelades

200 gr friskost naturel – jeg bruger gerne en fedtfattig udgave

revet muskatnød

salt og peber

75 gr revet ost til gratinering

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket spinat, gulerødder og evt. kød. Kom flødeost i spinatblandingen, lad den smelte og smag til med muskat, salt og peber. Fordel 1-2 spsk spinatfyld på hver pandekage og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et ildfast fad og drys med revet ost. Gratiner pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter til osten er smeltet. Server de varme pandekager med blandet salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)