Jeg synes, at pandekager med fyld er utrolig lækker og velsmagende mad – det være sig både som frokost og aftensmad. Og så er der så utroligt mange muligheder for at variere fyldet. Derfor passer det gerne med, at jeg rigtigt kan få tømt ud i grønsagsskuffen og brugt diverse små rester, når menuen står på fyldte pandekager.

Om vinteren laver jeg ofte madpandekager a la disse her, som smager lidt ligesom forårsruller med fyld af hvidkål, hakket oksekød, løg, gulerødder og masser af krydderier, men om sommeren må fyldet i pandekagerne gerne være lidt lettere, fx ligesom de her spinatpandekager med skinke og ost.

Forleden dag kom jeg dog i stedet spinaten i fyldet sammen med løg og gulerødder og så blev det hele blandet med en pakke friskost, hvilket gjorde fyldet lækkert cremet. En rest hamburgerryg havde jeg også i køleskabet, så den blev skåret i små tern og tilsat fyldet. Hamburgerryggen kunne dog ligeså godt have været udskiftet med lidt skinke, stegt bacon i tern eller helt have været udeladt, så pandekager med ost og spinatfyld kan altså også meget fint serveres for vegetarer, uden at de på nogen måde behøver at sidde tilbage med følelsen af, at være spist af med tilbehør.

Og apropos tilbehør, så lavede jeg en lækker blandet salat med en god creme fraiche dressing, som vi fik til pandekagerne. De mætter i øvrigt godt, pandekagerne altså. Jeg tror, det skyldes spinaten, men jeg kunne i hvert fald ikke spise mere end 3 og Morten 4, så de sidste havde jeg med på madpakke sammen med resterne af salaten. Ikke den dårligste madpakke og jeg elsker, når der er rester fra aftensmaden til frokost dagen efter.

Pandekager med oste-spinatfyld

Samlet tid45 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • dl mælk
  • 1 spsk olie

Oste-spinat fyld

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 500 gr frossen, hakket spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 2 gulerødder (revne)
  • 1 pk hamburgerryg eller skinke i skiver (kan udelades)
  • 200 gr flødeost naturel (fedtfattig eller almindelig)
  • revet muskatnød
  • 75 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel og salt i en skål. Tilsæt æg, mælk og olie og pisk til en glat pandekagedej.
  • Bag tynde pandekager på en varm slip-let pande. Bruges der ikke en pande med slip-let overflade, så brug lidt fedtstof til bagningen.
  • Læg pandekagerne på en tallerken og stil dem til side, imens spinatfyldet forberedes.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket spinat, gulerødder og hamburgerryg eller skinke skåret i små tern. Der kan også bruges en rest kød fra aftensmaden.
  • Kom flødeost i spinatblandingen, lad den smelte og smag til med revet muskat, salt og peber.
  • Fordel 1-2 spsk spinatfyld på hver pandekage og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et ildfast fad og drys med revet ost. Gratiner pandekagerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 5-10 minutter til osten er smeltet.
  • Server de varme pandekager med blandet salat.

Noter

I stedet for hamburgerryg eller skinke, kan man udelade kød i oste-spinatfyldet. Man kan også bruge kylling, laks eller rejer. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)