Rabarbergrød med vanilje.

5 kommentarer
Desserter, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Præcis ligesom jordbærgrød, hindbærgrød og selvfølgelig den berømte rødgrød, så hører rabarbergrød til blandt de helt uundværlig sommerdesserter. Et hit fra mormorkøkkenet, der kan serveres med vaniljeis, mælk eller fløde, og som stadig holder 100 %

Se også – Blommegrød I Rabarberkage med marengs I Rabarberkage med marcipan

Nem opskrift på rabarbergrød.

Grøden koger jeg lige ud ad landevejen med sukker og vanilje. Jeg synes, at 200 gr sukker er ret passende til en portion rabarber på 500-600 gr. Men det kan være en god idé at smage sig frem og så tilsætte den mængde sukker, som passer til ens smagsløg.

Jeg sier ikke grøden. Generelt synes jeg, at siet grød er spild af frugt, og desuden vil jeg helst have, at grøden har lidt struktur. Vil man gerne have lidt ekstra knas og noget t tykke på, så kan man også tilsætte smuttede, grofthakkede mandler til sin rabarbergrød.

Tip! Se tips til opskriften og rabarber generelt under opskriften. 

4.67 fra 3 stemmer

Rabarbergrød

Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 500 gr rabarber
 • 200 gr sukker
 • korn af 1 vaniljestang (eller 2-3 tsk vaniljesukker)
 • ½ dl vand
 • spsk kartoffelmel eller maizena

Fremgangsmåde

 • Skær rabarberne i stykker á 2-3 cm og kom dem i en gryde.
 • Tilsæt sukker, vaniljekorn + den tomme vaniljestang (eller vaniljesukker) og vand.
 • Bring gryden i kog under låg og lad rabarberne småkoge i ca. 15-20 minutter, indtil de er kogt ud og kan røres sammen til en grød.
 • Fjern vaniljestangen og kassér den. Jævn herefter grøden med kartoffelmel eller maizena.

Jævning med kartoffelmel.

 • Rør kartoffelmel ud i 2-3 spsk vand i en lille skål. Tag gryden med rabarbergrød af komfuret og rør kartoffelmelsjævningen ud i den varme grød, så den tykner. Gryden må ikke sættes tilbage på komfuret.

Jævning med maizena.

 • Rør maizena ud i 2-3 spsk vand i en lille skål. Lad gryden med rabarbergrød blive på komfuret og rør maizenajævningen i den varme grød. Lad grøden koge et par minutter, så grøden tykner. Tag herefter gryden af komfuret.
 • Hæld rabarbergrøden i en skål og drys evt. med lidt sukker på toppen så grøden ikke danner skind. Afkøl og server med mælk eller fløde.

Tips til opskriften.

Spiser man ikke rigtigt frugtgrød med fløde eller mælk på traditionel vis, så er rabarbergrød et hit i rigtig mange desserter. Fx i en lækker rabarbertrifli eller en gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum. Desuden kan en lille klat rabarbergrød virkelig løfte morgenyoghurten eller havregrøden til nye højder.

Jeg tilsætter ikke non-oxal syre til rabarbergrød. Rabarber indeholder som bekendt oxal-syre, som binder kalk og dermed forhindrer kalken i at løbe over i blodet og videre ud til knoglerne, så de holder sig stærke. Men når man spiser rabarber, er det næsten altid sammen med en eller anden form for mælkeprodukt. Fx mælk, fløde, creme fraiche, flødeskum eller is. Og der er kalk nok i mælkeprodukter til at neutralisere oxal-syren, så den ikke gør skade. Det er derfor kun nødvendigt at tilsætte non-oxal syre, hvis man spiser store mængder rabarber uden nogle former for mælkeprodukter ved siden af.

Under alle omstændigheder er det dog bedst, hvis man nøjes med at bruge store mængder rabarber først på sommeren. Her er rabarbernes indhold af oxal-syre lavere. Og som tommelfingerregel siger man, at man kan bruge rabarberne indtil Sankt Hans.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bettina
6 år siden

Rabarbergrød smager så lækkert. Jeg tilsætter 200 gr smuttede hakkede mandler i grøden, så er der også lidt bid foruden den milde mandelsmag.
Tror jeg skal prøve at lave din marengsversion i løbet af weekenden.

Kong Schelde
1 år siden

Hvad med at bruge nogle makroner?
Og evt flødeskum?

Mandler/nødder har en tendens til at ødelægge rigtig mange forskellige skønne retter 👎🏻

Kaja boiesen
4 år siden

Jeg sier mit grød,og rabarberne bruger jeg til Bedstefar kage,så ikke noget går til spilde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)