Rabarberkage med crumble – lækker kage.

2 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Med rabarberplanter i haven, som bare skyder og skyder, så er det om at bruge så mange af dem som muligt og det er præcis hvad vi gør i de her dage, hvor rabarberne flittigt bliver brugt til lækre og vanilleduftende marmelader, smuk pink rabarbersaft, kompot og selvfølgelig til alle mulige forskellige slags rabarberkager – ikke mindst denne her skønne variant med flødeskum.

Denne her kage, som er en kombineret skærekage og crumble, lavede jeg forleden dag og så satte jeg den i ovnen, imens vi spiste aftensmad. Efter maden gik vi en lille tur med Villy og da vi kom hjem, var kagen så tilpas afkølet, at vi kunne nyde et par stykker lun rabarberkage til vores aftente sammen med en klat kølig creme fraiche. Letpisket flødeskum eller vanilleis havde også været lækkert, men personlig er jeg ret vild med kombinationen af sød kage og syrlig creme fraiche, så det bliver ofte den kombination, som vinder.

rabarberkage med havregrynscrumble (1)

Kagen er lavet med både hvedemel og mandelmel, men har man ikke lige en pose mandelmel liggende, så kan det sagtens udskiftes med hvedemel, eller også kan man komme 100 gr hele mandler i en minihakker eller lignende og blende dem til nogenlunde findelt mandelmel – det fungerer præcist lige så godt.

Uanset om der bruges mandelmel eller ej, så er kagen under alle omstændigheder et perfekt bud på en skøn rabarberkage. Den er både god, svampet og lækker med et knasende, sprødt crumblelåg af havregryn på toppen og i dagene efter at den er bagt, holder den sig også både frisk og lækker, så det gør ikke noget, at det hele ikke bliver spist på én gang.

Ingen bedømmelser

Rabarberkage med crumble

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 300 gr rabarber (skåret i mundrette stykker)
  • 2 spsk sukker

Kagebund

  • 150 gr sukker
  • 150 gr blødt smør
  • 4 æg
  • 100 gr hvedemel
  • 100 gr mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk

Crumble

  • 200 gr havregryn
  • 25 gr smør
  • 4 spsk lys sirup

Fremgangsmåde

  • Kom rabarberne i en skål og drys 2 spsk sukker over. Stil skålen til side.
  • Pisk sukker og smør sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk imellem hvert æg.
  • Sigt hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med mælken.
  • Vend 2/3 af rabarberne i dejen og fordel dejen i en springform (ca. 22 cm) foret med bagepapir.
  • Rist havregrynene på en tør pande. Når de bliver gyldne tilsættes smør og sirup og de sidste rabarberstykker.
  • Fordel havregrynsmassen øverst på kagen.
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 60 minutter til den er gennembagt.
  • Afkøl kagen på bageristen og server den lun eller kold evt. med creme fraiche, flødeskum eller is.
  • Evt. rester kan gemmes 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan fryses.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cecilie
4 år siden

Tror du at man kan erstatte rabarberne med anden frugt? Eller evt bær fra frost (måske det bliver for vådt?)? Kagen lyder super lækker, men rabarbersæsonen er jo desværre overstået.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)