Juni måned er fyldt med rabarber. Og dermed også rabarbersaft, som vi nyder i litervis i disse dage, hvor sommeren for alvor viser sig fra sin smukkeste side. Masser af sol, varme dage i haven og lune aftener på terrassen er da noget af det skønneste. 

Se også – Iste med fersken I Solbærsaft I Kirsebærsaft

Nem opskrift på rabarbersaft. 

Rabarbersaft kan laves på alle mulige måder, men dette her er en af de nemmeste metoder, som jeg kender. Og den holder altså bare hele vejen. Også selvom den er meget simpel. I bund og grund drejer det sig bare om at blande rabarber, sukker, vanilje og vand i en gryde og bringe det i kog. Efter afkøling kan man si den smukke, pink saft og så er der ellers hjemmelavet rabarbersaft, som er lige til at hælde på en flaske og stille i køleskabet.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Rabarbersaft

Samlet tid20 min
Antal: 8 dl

Ingredienser

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr sukker
  • 1 tsk vaniljepulver (eller 2-3 tsk vaniljesukker)
  • 5 dl vand

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 2-3 cm.
  • Kom rabarber, sukker, vanilje og vand i en gryde og bring det i kog. Lad saften koge i ca. 10 minutter og lad den herefter trække i gryden til den er afkølet.
  • Hæld saften gennem en finmasket si eller et tyndt klæde, så rabarberne sies fra.
  • Hæld saften på en skoldet flaske og opbevar den på køl. Ved servering fortyndes saften med vand eller danskvand efter smag. Jeg blander som regel i forholdet 1:3
  • Saften kan holde sig i 1-2 uger på køl. Længere hvis den hældes på skoldede og evt atamonskyllede flasker. Alternativt kan saften fyldes på plastikflasker og fryses.

Variationer med hyldeblomst og jordbær.

Når hyldeblomsterne dukker op, om ganske kort tid, smager det dejligt at blande lidt af den skønne, hyldeblomstsaft i rabarbersaften. Det er også virkelig lækkert, at lave rabarbersaft med jordbær. Men indtil videre nyder vi nu den helt rene saft, som er fyldt med sødme og syre fra rabarberne og så selvfølgelig et strejf af vanilje.

Jeg foretrækker, at fortynde rabarbersaft med vand eller danskvand ved servering. Og allerhelst serverer jeg den smukke, lyserøde saft i en fin glaskande fyldt med isterninger, citronskiver og lidt citronmelisse. Det ser bare noget så fint ud med sådan en kande saft og så emmer det langt væk af dansk sommer, tæpper i græsset, sol, blå himmel og masser af hygge.

Opbevaring af færdig saft.

Jeg laver ikke nogen kæmpe portion rabarbersaft, men nøjes i stedet med at koge omkring 500 gram rabarber til saft. Det giver ca. 1 liter saft, som holder i en uges tid, og så koger jeg en ny portion. På den måde har vi hele tiden lækker saft i køleskabet og samtidig får jeg jævnligt tyndet ud i rabarberne, så de ikke går i stok.

Har man ikke mulighed for løbende at koge saft, så kan man dog sagtens lave en stor portion og så bare hælde den færdige saft på skoldede flasker. Skold flaskerne først og skyl evt med atamon eller alkohol. Man kan også hælde saften på plastikflasker og opbevare dem i fryseren. Så behøver man ikke bruge atamon eller alkohol.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)