Jep, jeg ved det godt – bønnesalat kan lyde en anelse kedeligt (og måske også lidt slattent) og faktisk er jeg selv en af dem, der i mange år gik udenom opskrifter på bønnesalater og lignende, fordi jeg simpelthen syntes, at det lød lidt for trist. Men til mit store held havde en af mine klassekammerater en dag bønnesalat med i en boks til frokost – det smagte jeg på og så må jeg jo indrømme, at jeg blev omvendt på et splitsekund. Der var jo slet ikke tale om hverken slatne eller overkogte grønne bønner, som var snasket sammen til en såkaldt salat, men derimod sprøde, møre og letknasende dampede bønner, som lige var blevet tilsat smag fra en god olie og lidt rødløg og hvidløg, inden de var blevet drysset med lækker, cremet feta. Mums.

Siden har vi spist bønnesalat med feta masser af gange og især nu, hvor der er lækre, friske bønner i butikkerne er det bare med at nyde salaten, som faktisk også kan laves på frosne bønner, uden at blive hverken slatten eller kedelig. Jeg blancherer bønnerne kort i kogende vand, inden jeg hælder dem i iskoldt vand for at stoppe kogningen. På den måde bevarer bønnerne nemlig både knas og lidt bid, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Bønnesalaten spiser vi som tilbehør til alle mulige former for grillmad – den er nemlig et rigtig lækkert alternativ til det lidt mere traditionelle grilltilbehør, som man nødvendigvis trænger til lidt fornyelse fra engang imellem. Udover feta smager det for resten skønt også at drys lidt knas i form af saltede mandler, peanuts, mandelsplinter eller ristede pinjekerner på salaten, ligesom det også smager dejligt at tilsætte marinerede hvidløg, soltørrede tomater eller lignende.

Print opskrift Pin opskrift
4 fra 2 stemmer

Salat med grønne bønner og feta

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr grønne bønner (friske eller frosne)
  • 2 rødløg (skåret i tynde både)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 100 gr fetaost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bring en gryde letsaltet vand i kog og damp bønnerne til de er lige netop møre. Hæld bønnerne i iskoldt vand for at stoppe kogningen og hæld dem derefter til afdrypning i en sigte. 
  • Skær bønnerne i mundrette bidder - det går hurtigst ved at samle bønnerne i små bundter og derefter dele hvert bundt i 2-3 stykker. Hæld bønnerne i en skål sammen med rødløg i tynde både. 
  • Rør dressingen sammen af olie, presset hvidløg, salt og peber og rør dressingen i bønnerne. Fordel salaten på et fad eller i en skål og pynt med feta på toppen.

Noter

Husk at bønner altid skal have et hurtigt opkog, inden man spiser dem. Ellers kan man få ondt i maven. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)