Spinatlasagne er en af favorit-lasagnerne herhjemme. Og det er ellers ikke fordi, at vi ikke har lasagner nok at vælge imellem. Blandt favoritterne findes også denne her tomatlasagne og kyllingelasagnen med fløde-tomatsauce. For slet ikke at nævne den mexicanske lasagne med tortillapandekager og salatfyld. Og så selvfølgelig den helt klassiske lasagne med fyld af hakket oksekød og bechamelsauce.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn og smovset grøntsagslasagne uden kød. 

Spinatlasagne med bechamelsauce.

Spinatlasagnen hører til blandt de lidt mere enkle vegetarlasagner. Og udover at smage godt, så er den faktisk også både hurtig og nem at lave. I al sin enkelthed er der blot tale om lidt sauteret spinat (som jeg for øvrigt gerne køber frossen og hakket), løg og hvidløg som vendes sammen med en bechamelsauce og lægges i lag med pastaplader.

Bechamelsaucen er lavet på en jævning og ikke som den traditionelle, opbagte udgave. Derfor indeholder opskriften ikke helt så mange kalorier. Derudover slipper man også for masser af piskning, for at forhindre smør og mel i at klumpe. Det kan med andre ord næsten ikke blive nemmere at sætte lækker Skipper Skræk mad på bordet.

Skønne variationer.

Denne her opskrift udgør grundelementerne i min “sædvanlige” opskrift på spinatlasagne og den smager skønt. Men har man en rest kylling eller skinke/hamburgerryg, eller vil man bare variere lidt, så er det lækkert at tilsætte kødet til spinatfyldet. Der kan selvfølgelig også fordeles stykker af rå eller røget laks imellem lasagnelagene. Så får man en virkelig lækker lakse-spinat lasagne. Rejer er også en mulighed, hvis man kan lide varme rejer.

Vi spiser lasagnen med lunt brød til eller med en lækker salat ved siden af. For selvom der er masser af grønt i lasagnen, så passer en bønnesalat med feta og rødløg vældig godt til. Det samme gælder for øvrigt en skøn, græsk salat med feta og oliven. 

Lasagnen blev for øvrigt spist udendørs på terrassen – under et ordentligt regnskyl. Hip hurra for kæmpe parasoller, som kan holde vandet ude og os tørskoede, imens den varme sommerregn bare fosser ned et par meter fra os. Der er nu noget ved at være ude i regn om sommeren. Eller rettere inde under parasollen. Den helt særlige lyd af regnen der trommer mod parasollen og følelsen af at være midt i det hele. For slet ikke at tale om den friske og rene duft som breder sig efter en ordentlig byge.

Print opskrift Pin opskrift
4.45 fra 9 stemmer

Spinatlasagne med bechamel

Bagetid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1000 gr frossen, hakket spinat (optøet og presset fri for væde)
 • 1 spsk olie
 • 2 løg (hakkede)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 8 dl mælk
 • 3 spsk hvedemel
 • 1 dl vand
 • 1 tsk revet muskatnød (eller efter smag)
 • 16 lasagneplader
 • 75 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde og sauter løg og hvidløg klare i olien. Tilsæt spinat og lad den stege med et par minutter. Smag til med salt og peber.
 • Bring mælken i kog under svag/jævn varme. Ryst mel og vand sammen til en meljævning og hæld jævningen i mælken under piskning. Bring blandingen i kog igen og lad den koge igennem i et par minutter, så den tykner og melsmagen forsvinder. Smag til med muskatnød, salt og peber. 
 • Vend spinatfyldet i saucen og smag til med salt, peber og måske lidt ekstra muskat.
 • Fordel lidt af spinatsaucen i bunden af et ildfast fad og læg 3-4 lasagneplader oveni saucen. Forsæt skiftevis med lasagneplader og sauce til saucen er brugt. Slut af med sauce på toppen og drys med revet ost. 
 • Bag lasagnen ved 190 °C (varmluft) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og osten smeltet. Lad lasagnen hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres ud – dermed sætter den sig og man får et pænere snit.

Noter

Note. Skal det ikke være en vegetarlasagne, så kan man tilsætte en god skinke eller hamburgerryg, som er skåret i små tern, til fyldet sammen med spinatsaucen. Man kan også lave en lakse- og spinatlasagne ved at tilsætte rå eller røget laks i mindre stykker.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)