Spinatlasagne er en af favorit-lasagnerne herhjemme og det er ellers ikke fordi, at vi ikke har lasagner nok at vælge imellem. Blandt favoritterne findes for øvrigt også denne her tomatlasagne, kyllingelasagnen med fløde-tomatsauce, den mexicanske lasagne med tortillapandekager og salatfyld og så selvfølgelig den helt klassiske lasagne med fyld af hakket oksekød og bechamelsauce.

Spinatlasagnen hører til blandt de lidt mere enkle og udover at smage godt, så er den faktisk også både hurtig og nem at lave. I al sin enkelthed er der blot tale om lidt svitset spinat (som jeg for øvrigt gerne køber frossen og hakket), løg og hvidløg som vendes sammen med en bechamelsauce og lægges i lag med pastaplader. Bechamelsaucen er lavet på en jævning og ikke som den traditionelle, opbagte udgave og derfor indeholder opskriften ikke helt så mange kalorier, men heller ikke masser af piskning, for at forhindre smør og mel i at klumpe. Det kan med andre ord næsten ikke blive nemmere at sætte lækker Skipper Skræk mad på bordet.

Denne her opskrift udgør grundelementerne i min “sædvanlige” opskrift på spinatlasagne og den smager skønt, men har man en rest kylling eller skinke/hamburgerryg, eller vil man bare variere lidt, så er det lækkert at tilsætte kødet til spinatfyldet, ligesom der selvfølgelig kan fordeles stykker af rå eller røget laks imellem lasagnelagene, hvis man er mere til en lasagne med laks og spinat.

Vi spiser lasagnen med store stykker sprødt og lunt brød til eller med en lækker salat ved siden af, for selvom der er masser af grønt i lasagnen, så passer en bønnesalat med feta og rødløg eller en græsk salat nu stadigvæk vældig godt sammen med den lækre og cremede lasagne.

Lasagnen blev for øvrigt spist udendørs på terrassen – under et ordentligt regnskyl. Hip hurra for kæmpe parasoller, som kan holde vandet ude og os tørskoede, imens den varme sommerregn bare fosser ned et par meter fra os. Der er nu noget ved at være ude i regn om sommeren – eller rettere inde under parasollen. Den helt særlige lyd af regnen der trommer mod parasollen og følelsen af at være midt i det hele. for slet ikke at tale om den friske og rene duft som breder sig efter en ordentlig byge.

Spinatlasagne med bechamelsauce.

4 pers.

900-1000 gram frossen, hakket spinat

1 spsk olie

2 løg, grofhakkede

2 fed hvidløg, finthakkede

8 dl mælk

2-3 store spsk hvedemel

½-1 dl vand

½-1 tsk friskrevet muskatnød efter smag

salt og peber

12-16 lasagneplader

75 gr revet ost

Optø spinaten og pres væden fra. Opvarm olien i en stor gryde og svits løg og hvidløg klare i olien. Tilsæt spinat og lad den stege med et par minutter. Krydr med salt og peber.

Bring mælken i kog under svag varme i en tykbundet gryde. Ryst mel og vand sammen til en meljævning og hæld jævningen i den småkogende mælk under piskning. Bring blandingen i kog igen og lad den koge igennem i et par minutter, så den tykner og melsmagen forsvinder. Tilsæt muskatnød, salt og peber. Vend spinatfyldet i bechamelsaucen og smag til med salt, peber og måske lidt ekstra muskat.

Fordel lidt af spinatsaucen i bunden af et ildfast lasagnefad og læg 3-4 lasagneplader oveni saucen. Forsæt skiftevis med lasagneplader og sauce til saucen er brugt – slut af med sauce på toppen og drys med revet ost. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden og osten smeltet. Lad lasagnen hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres ud – dermed sætter den sig og man får et pænere snit.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)