Skønne tørstslukkere i sommervarmen…

0 kommentarer
Inspiration

Sommeren har for alvor fået tag i det ganske land og i de sidste mange dage, har temperaturerne hver dag ligget et pænt stykke over de 25 grader – her i weekenden føles det dog som om, at varmegraderne har fået yderligere et lille nyk opad og jeg har således lige målt i omegnen af 40 grader i solen på vores terrasse.

Jeg elsker sol, sommer og varme, men det er klart, at man skal sørge for at drikke rigeligt med væske, når det er så varmt – der ryger virkelig mange liter vand igennem systemet på dage som disse og også masser af danskvand med eller uden diverse smagstilsætninger i form af citronskiver, agurkestrimler, skiveskårne jordbær, limebåde og forskellige krydderurter, fx mynte, citronmelisse og citronverbena.

Det er dog ikke kun vand, vi drikker, for der findes selvfølgelig også masser af andre gode tørstslukkere til de varme dage og herunder har jeg samlet alle dem, som jeg selv synes allerbedst om. Fælles for alle opskrifterne er, at de er uden alkohol, for jeg synes ikke, at man skal slukke tørsten i alkohol. Det skal derimod nydes i mindre doser under parasollens skygge og der er da også et par af opskrifterne, som jeg sagtens kunne finde på at tilsætte lidt alkohol, hvis der skal hygges med en cocktail før eller efter aftensmaden, som selvfølgelig står på masser af grillmad i disse dage.

053

Iste er noget af det mest læskende, når det er rigtig varmt og igennem årene har jeg efterhånden lavet iste i et væld af varianter – denne her er en version med grøn te, mynte og lime.

0101

Der er ikke noget så godt, som et glas iskoldt lemonade på en varm sommerdag. Jeg ved ikke, hvad det er med citron, men det er som om, at den bare virker som en helt fantastisk tørstslukker, uanset om den kommes i et glas vand, danskvand eller, som her, bruges til en klassisk lemonade. Lav for øvrigt gerne en ordentlig portion lemonade – den kan sagtens holde sig i køleskabet og skal så bare spædes op med vand ved servering.

DSCN3916-1024x768

Iste med fersken er en af favoritterne, men den købte udgave er simpelthen for sød til, at den for alvor kan slukke tørsten. Denne her hjemmelavede iste med fersken og mynte er til gengæld helt genial og bryder man sig ikke om mynte, udelader man det bare og nøjes med at bruge ferskner som smagsgivere. Nektariner kan for øvrigt også sagtens bruges.

Lækker vietnamesisk iskaffe…

Iskaffe er superpopulært, men faktisk er det meget meget nemt at lave sin egen, hjemmelavede iskaffe. Denne her vietnamesiske iskaffe med kondenseret mælk er lavet på bare 2 ingredienser.

DSCN3945

Ingefærlemonade med lime – sødt, syrligt og en snert af ingefær. Server med masser af isterninger og nyyyd.

ginger-beer

Skal det være knap så sødt som ovenstående lemonade med ingefær og lime, så prøv i stedet af lave en portion hjemmelavet ginger beer. Blandt den med lidt danskvand for et let og perlende resultat.

Rød smoothie med jordbær og blåbær…

En lækker smoothie er altid godt og denne her smoothie med jordbær og blåbær er et hit hjemme hos os. Kom evt lidt skyr, yoghurt eller proteinpulver i smoothien. Så kan den næsten udgøre et helt lille måltid.

Forfriskende mango lassi…

I Indien drikker man lassi for at svale munden, når man spiser stærk og krydret mad. Men en lækker mango lassi kan også virke dejligt afsvalende på en varm sommerdag.

Rabarbersaft med vanille – nem og lækker opskrift…

Rabarbersaft hører forsommeren til og denne her skønne rabarbersaft med vanilje er ikke bare lækker men også dejlig nem at lave.

iste-552x1024

Endnu en iste, men denne her skønne variant med citron og hyldeblomst, kommer vi altså ikke udenom. Er det lige lidt for tidligt for blomstrende hyldeblomster, så kan der i stedet tilsættes lidt hyldeblomstsaft og så blot spares lidt på sukkeret.

kirsebærsaft-2-1024x780

Hjemmelavet kirsebærsaft er noget af det lækreste – især fyldt med isterninger. Er man ikke så heldig, at man kender nogen der har et kirsebærtræ – hvis man da ikke selv er den lykkelige ejer af et kirsebærtræ, som giver en overflod af de lækre bær, så bør man som minimum prøve at købe en lille bakke kirsebær og så bare unde sig selv at lave en lille portion saft. Det behøver jo ikke være de største og flotteste, røde spisekirsebær, som man investerer i.

milk-shake-1024x989

Vi slutter af med en dessert, nemlig en vaskeægte, hjemmelavet milk shake med jordbær. Og den skal selvfølgelig serveres med sugerør og nydes i skyggen under en parasol, imens man slapper af og nyder livet.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)