Så tager vi endnu engang hul på en helt ny måned – denne gang en sommermåned, som forhåbentlig bliver fyldt med lange og varme dage. Jeg glemte faktisk helt at lave et indlæg for juni måned midt i al travlheden omkring min praktik, som jeg i øvrigt har stornydt og som nu er afsluttet, men det betyder så til gengæld, at den nu står på sommerferie for mit vedkommende. Og hvis ikke der skulle lægges dejlige, hyggelige, og længe-ventede planer for en feriemåned som juli, ja så ved jeg da ikke hvornår…

 

 

I juli glæder jeg mig til…

  • En lang lang sommerferie, som faktisk også strækker sig over hele august måned. Kan I huske følelsen af at have sommerferie, da man var barn? En lang række dage – mange flere end man overhovedet kunne forestille sig, som strakte sig ud i det uendelige foran en, inden man igen skulle have fat i tasken og gense kammeraterne. Well, det er sådan jeg har det i disse dage. Der går altid mindst en uge, inden det sådan helt bliver virkeligt for mig, at jeg faktisk har sommerferie og den skal fyldes med hygge, madlavning, bøger, afslapning, et par skønne rejser, små fine oplevelser og masser af sommervejr og lange aftener på terrassen (håber jeg).
  • At genopleve Polen, når vi om et par dage sætter kursen mod Warszawa, for at tilbringe 4 dage sammen med min lillebror og hans kæreste. Det er mange år siden, at jeg sidst har været i Polen og jeg har aldrig været i Warszawa, så både Morten og jeg glæder os.
  • At læse den ene tykke og murstenstunge bog efter den anden. Jeg har en helt lille bunke liggende, udelukkende skønlitteratur, og sommerferien er den tid på året, hvor jeg virkelig bare kan give mig selv lov til at fordybe mig i en skønlitterær bog, uden at have følelsen af, at jeg i stedet burde læse noget fagligt og skole-relevant.
  • At vi skal ud og plukke jordbær – og fylde maverne ved samme lejlighed. Elsker selv-pluk jordbær, hvor man efterfølgende tager hjem og tryller masser af skøn marmelade og jordbærgrød frem, så hele huset fyldes af duften af sommer og syltetøj. Måske også en jordbærkage med fløecreme eller et hjemmebagt franskbrød til at smøre den lækre jordbærmarmelade på.
  • Måske at komme et smut til London med Morten, når han igen starter på arbejde efter vores tur til Warszawa. Jeg har faktisk aldrig været i London, men eftersom han nærmest render derovre konstant lige for tiden, så vil det jo være en oplagt mulighed for at komme derover og så kan vi jo booke en ekstra dag og nyde lidt kvalitetstid.
  • At nyde en masse lange og stille morgener sammen med Villy – bare os to helt alene hjemme, når Morten er taget på arbejde. Selvom jeg har ferie, så sover jeg sjældent længe, men står gerne op når Morten kører. Dermed har jeg nogle dejlige, lange morgener, hvor jeg tuller rundt i mit eget tempo, drikker te, tænder et stearinlys, hvis det er gråvejr eller eksperimenterer med forskellige former for morgenmad og nyder solen og varmen på terrassen, hvis det er fint vejr.
  • At eksperimentere lidt med hjemmelavede scrubs, så min hud tilføres maksimal fugt på den gode måde og ikke udtørres af sol, vind og varme. Jeg har faktisk en hel krukke økologisk kokosolie stående i skabet, som er specielt reserveret til projektet.
  • At lave madkurve og bare køre ud i det blå – gerne en tur til vandet, så vi kan komme ud og bade med Villy på de rigtig varme dage, men tidligere har vi også haft nogle fine ture rundt på Fyn, hvor der er så dejligt om sommeren. Det er som om, at hvert eneste hus på Fyn har en lille bod ude ved vejen, hvor der sælges ærter, kartofler, jordbær og kirsebær.
  • At eksperimentere lidt mere med mad på grillen – efter jeg er begyndt at bage pizzaer på grillen, har jeg for alvor fået øjnene op for, hvor sjovt det er at tilberede mad over gløderne og jeg har planer om også at forsøge mig med nogle desserter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)