I dag er der blevet bagt boller i lange baner herhjemme – udover de her skønne, lette og luftige chokoladeboller, som jeg snakkede om på facebook i går og som altid er populære, så bagte jeg nemlig også en portion boller med revet squash og solsikkefrø, som vi netop har spist et par stykker af til en kop te. Bare lige med lidt god ost på og så min hjemmelavede hybenmarmelade med vanille – uhhh det var godt.

Selve dejen til bollerne er lavet med udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på gulerodsboller med solsikkefrø – dejen er faktisk også ret god at bruge til hjemmebagte pizzasnegle, fandt jeg ud af i forrige uge – men i stedet for gulerod tilsatte jeg ½ revet squash, som jeg fik af min mor forleden aften. Der er jo det med squash, at hvis man sætter en enkelt lille plante, så kan man godt forberede sig på at skulle spise squash en stor del af sensommeren, for sådan et par squashplanter giver et helt enormt udbytte og det var lige præcis, hvad der var sket for en af min mors kollegaer, så nu er der fri squash på jobbet 😉 Faktisk kunne det godt være, at jeg skulle eksperimentere lidt med squashopskrifter i løbet af august måned, for selvom squashkager og boller er ret lækre, så er der jo også mange andre muligheder for at anvende de fine, grønne lækkerbiskner, som vælter frem i haverne netop nu.

Men for nu lige at vende tilbage til bollerne, så har jeg også foretaget en anden lille ændring i opskriften. Jeg er nemlig begyndt at erstatte lidt af hvedemelet, bare 100-150 gr, med grahamsmel eller fuldkornshvedemel – det afhænger af, hvad jeg nu lige har stående i skabet. I originalopskriften bruger jeg kun hvedemel, men jeg synes bestemt ikke, at bollerne tager skade af en lille smule groft mel – tværtimod. Det grove mel bidrager med en bedre mæthedsfølelse, selvom bollerne stadig er både lette og luftige, men samtidig så bliver de også sådan lidt sprøde og knasende i skorpen på den der lækre måde og det kan jeg altså virkelig godt lide.

Og så vil jeg ellers slutte det her indlæg af med at ønske Jer alle en rigtig god weekend. Om et par timer skal vi se Post Danmark rundt, når feltet 3 gange drøner forbi vores hus på deres færd op ad Kiddesvej. Ikke at jeg interesserer mig sådan voldsomt for cykelløb, men alle veje fra vores hus er spærret af, imens det foregår og når vi alligevel ikke har nogen planer, kan vi jo lige så godt sætte os ud på fortorvet sammen med naboerne og se cykeløb. I morgen venter så dagen, hvor vores vores årlige “jul i juli” med dertilhørende julefrokost løber af staben, men selvfølgelig vender jeg, som sædvanligt, tilbage søndag med en madplan for den kommende uge.

Boller med squash og solsikkefrø.

12 stk.

3 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie eller 25 gr smeltet smør

50 gr solsikkefrø

125-150 gr revet squash

100 gr grahamsmel – andre grove meltyper eller ren hvedemel kan også bruges

ca 350 gr hvedemel – måske skal der bruges lidt mere eller mindre

Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker, olie/smør, solsikkefrø, revet squash, grahamsmel og hvedemel. Ælt sammen til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned og form 12 boller på et meldrysset bord. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15-30 minutter. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)