Madplan uge 31…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

I dag tager vi afsked med juli måned og i morgen har vi så august, hvor vi officielt tager hul på sensommeren. Jeg eeeeelsker august måned – i det hele taget er jeg vild med både sensommer og efterår, hvor der er rig mulighed for at samle ind, sylte, henkoge og gemme. De lange, varme og solskinsfyldte sensommer- og efterårsdage er noget af det smukkeste og så synes jeg, at der er noget helt fantastisk ved duften af af våd muld, moden frugt, svampe, brænderøg og sensommerblomster.

I den kommende uge fejrer vi Mortens fødselsdag for familien, men ellers har vi ikke så meget på programmet udover at vi så småt er begyndt at forberede os på vores sommerferie. Der er dog 14 dage endnu til vi rejser, så der skal nok komme endnu en madplan og lidt flere opskrifter, inden jeg tager en pause fra køkkenet og i stedet kaster mig over rejsebeskrivelserne.

Madplan uge 31.

Mandag – Butikkerne bugner af lækre, danske tomater og det er bare med at bruge løs af dem. Derfor har jeg planer om at lave et fad hjemmelavede bruschetta’er med basilikum til forret mandag aften og derudover står menuen på en tærte med løg og gulerødder.

Tirsdag – Jeg har længe haft lyst til en form for thai-suppe og det bliver denne her kokos-karry suppe med kylling og nudler. En lækker, krydret og mættende suppe, som laves på rød karry og som vi begge er ret glade for. Jeg køber en stor portion kyllingebryst, så er der også til onsdag.

Onsdag – Onsdag står menuen på min yndlings kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat. Jeg køber gerne en stor pose frossen spinat og der skal faktisk kun bruges ½ pose til lasagnen, men så kan resten af spinaten meget passende bruges til aftensmad torsdag.

Torsdag – Torsdag skal vi have de her skønne pandekager med fyld af ost og spinat. Super lækker aftensmad til de kødfrie dage, men selvfølgelig kan oste-spinatfyldet sagtens suppleres med kyllingestykker, skinke eller lignende.

Fredag – Fredag fejrer vi Mortens fødselsdag sammen med familien og vi har faktisk ikke lagt os 100 % fast på nogen menu endnu. Dog er en omgang burgere med hjemmelavet pulled pork i spil, men det kan jo nå at ændre sig mange gange. Til gengæld tror jeg, at vi efterhånden har lagt os fast på en key lime pie til dessert – en opskrift som endnu ikke ligger på bloggen, men så er her jo en passende lejlighed.

Lørdag – Lørdag skal vi have et par laksestykker, som smøres med en senneps-honning marinade og steges i ovnen. Tilbehøret bliver enten små, ristede kartofler eller de her lækre blomkålsfrikadeller og så en blandet salat. Derudover regner jeg med at lave en kold sauce på creme fraiche, citron, friskhakkede krydderurter og salt og peber.

Søndag – Søndag aften står menuen på hakkebøffer med løg og brun sauce. Tilbehøret bliver kogte kartofler og så en asie eller en syltet agurk – helt klassisk, dansk mad og ikke nogen kreative krumspring.

 

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge rothmann
6 år siden

Så har vi prøvet chokolademuffins, men de hæver ikke rigtigt op, skal der måske mere bagepulver i? Er en 1/4 tsk virkelig nok?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)