Disse her skønne pizzasnegle med tomat og ost er lavet med udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på gulerodsboller med solsikkefrø og det var faktisk lidt af et tilfælde, at jeg pludselig stod med en pladefuld nybagte snegle. Jeg var nemlig gået i gang med at lave en portion boller, men kom pludselig i tanker om, at dejen også måtte kunne udgøre basen for lækre, svampede pizzasnegle og så blev jeg simpelthen nødt til at dele dejen i to og give det et forsøg. Da jeg nu var i gang, erstattede jeg også lidt af hvedemelet i opskriften med grahamsmel – en variation som hverken gjorde pizzasnegle eller boller dårligere. Tværtimod.

Ligesom gulerodsbollerne, så har pizzasneglene den store fordel, at de holder sig bløde og lækre i flere dage. De bliver hverken tørre eller seje, så man kan sagtens lave en stor portion snegle og spise dem over noget tid – genialt på bilferien eller hvis man bare gerne vil være i god tid og bage til skovturen eller picnickurven dagen før. Er der grønsagsskeptiske børn, eller voksne for den sags skyld, til stede, så kan jeg desuden berolige med, at gulerødderne ikke kan smages og nærmest heller ikke ses i de færdige snegle – de få synlige gulerodstrimler går nærmest i ét med fyldet og ligner desuden ost.

Jeg bagte sneglene helt uden kød, så man behøver faktisk ikke opbevare dem på køl, hvilket er ret smart i forhold til føromtalte madpakker og skovture, men selvfølgelig kan man sagtens tilsætte stegt kylling i tern, skinke, pepperoni, tun eller lignende til fyldet, ligesom der også snildt kan suppleres med peberfrugt, majs, løg, ananas, oliven og lignende.

Vi spiste de fleste af sneglene som en form for madbrød til vores aftensmad og de sidste fik jeg til frokost et par dage efter, hvor de stadig var virkelig lækre. Havde ellers overvejet, om jeg skulle lune dem let, men det var slet ikke nødvendigt og det er absolut ikke sidste gang, at jeg har bagt pizzasnegle efter denne her opskrift. Den vil helt klart blive fundet frem, når jeg igen skal have gang i madpakkerne til september.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Pizzasnegle (gulerodsbolledej)

Hæve- og bagetid1 t 50 min
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 3 dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 2 tsk groft salt
 • 2 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 1 stor gulerod (revet)
 • dl solsikkefrø
 • 150 gr grahamsmel (kan erstattes af fuldkornsmel eller hvedemel)
 • 300 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
 • 2 dl tomatsauce
 • 100 gr revet ost, fx mozzarella

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, revet gulerod, solsikkefrø, grahamsmel og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 30 x 20 cm) på et meldrysset bord.
 • Fordel tomatsauce og revet ost på dejen og rul den sammen til en roulade.
 • Skær rouladen ud i 12-14 snegle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i 15-30 minutter.
 • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
 • Afkøl sneglene på bageristen og spis dem lune eller kold. Sneglene holder sig friske i 2-3 dage og de kan desuden fryses.

Noter

Udover tomat og ost kan man tilsætte skinke, kylling, mini pepperoni og lignende til pizzasneglene. Der kan desuden tilsættes hakkede oliven eller majs. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)