På trods af årstiden, så har det både regnet og rusket i dag. Og på sådanne dage kommer jeg ofte i bagehumør. Jeg besluttede derfor, at det var vejr til at bage en portion boller, men sådan endte det slet ikke. Ikke helt i hvert fald. Dejen til de her skønne pizzasnegle med tomat og ost er nemlig lavet med udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på gulerodsboller med solsikkefrø.

Og det var faktisk lidt af et tilfælde, at jeg pludselig stod med en pladefuld nybagte snegle. Men undervejs kom jeg i tanker om, at dejen også måtte kunne udgøre basen for lækre, svampede pizzasnegle. Og så blev jeg simpelthen nødt til at dele dejen i to og give det et forsøg.

Lækre og svampede pizzasnegle med tomat og ost.

Da jeg nu var i gang, erstattede jeg også lidt af hvedemelet i opskriften med grahamsmel. En variation som hverken gjorde pizzasneglene eller bollerne med gulerod dårligere. Tværtimod. Jeg synes virkelig, at en smule groft mel klæder såvel boller som snegle. Så hvis man synes, kan man sagtens erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype. Det behøver jo ikke at være grahamsmel. Speltmel, fuldkornshvedemel eller noget helt tredie, kunne også være en mulighed. Og selvfølgelig kan man også nøjes med at bruge ren hvedemel.

Jeg bagte sneglene uden kød, og dermed behøver man faktisk ikke opbevare dem på køl. Det er ret smart, hvis man eksempelvis skal bruge sneglene til madpakker, i picnickurve og lignende. Men selvfølgelig kan man sagtens tilsætte kød til fyldet, fx stegt kylling i tern, skinke, pepperoni (evt. mini pepperoni), tun eller lignende. Der kan også snildt suppleres med peberfrugt, majs, løg, ananas, oliven og hvad man ellers kan finde på og bryder sig om. Man skal bare huske på ikke at bruge for meget fyld. For så kan det være svært at rulle dejen sammen, uden at en del af det falder ud igen. Og det er jo ikke lige meningen med det hele.

Se også – Hjemmebagte pølsehorn I Frøsnappere med pikantost I Pirogger med kartofler I Pizzasnurrer 

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pizzasnegle (gulerodsbolledej)

Hæve- og bagetid1 t 50 min
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 3 dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 2 tsk groft salt
 • 2 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 1 stor gulerod (revet)
 • dl solsikkefrø
 • 150 gr grahamsmel (kan erstattes af fuldkornsmel eller hvedemel)
 • 300 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
 • 2 dl tomatsauce
 • 100 gr revet ost, fx mozzarella

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, revet gulerod, solsikkefrø, grahamsmel og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 30 x 20 cm) på et meldrysset bord.
 • Fordel tomatsauce og revet ost på dejen og rul den sammen til en roulade.
 • Skær rouladen ud i 12-14 snegle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i 15-30 minutter.
 • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
 • Afkøl sneglene på bageristen og spis dem lune eller kold. Sneglene holder sig friske i 2-3 dage og de kan desuden fryses.

Noter

Udover tomat og ost kan man tilsætte skinke, kylling, mini pepperoni og lignende til pizzasneglene. Der kan desuden tilsættes hakkede oliven eller majs. 

De skønneste madbrød.

Vi spiste de fleste af sneglene som en form for madbrød til vores aftensmad. Som i øvrigt stod på suppe, så det var jo bare helt perfekt. De sidste fik jeg til frokost et par dage efter, hvor de stadig var virkelig lækre. Jeg havde ellers overvejet, om jeg skulle lune dem let, men det var slet ikke nødvendigt. Og det er absolut ikke sidste gang, at jeg har bagt pizzasnegle efter denne her opskrift. Den vil helt klart blive fundet frem, når jeg igen skal i skole og have gang i madpakkerne til september.

Ligesom gulerodsbollerne, så har pizzasneglene den store fordel, at de holder sig bløde og lækre i flere dage. De bliver hverken tørre eller seje, så man kan sagtens lave en stor portion og spise dem over noget tid. Helt genialt på bilferien eller hvis man bare gerne vil være i god tid og bage til skovturen eller picnickurven dagen i forvejen.

Er der grønsagsskeptiske børn, (eller voksne for den sags skyld), så vil dejen med gulerødder og solsikkefrø formentlig også være et hit. Jeg kan nemlig berolige med, at gulerødderne ikke kan smages og nærmest heller ikke ses i de færdige snegle. De få synlige stykker af gulerodstrimler går nærmest i ét med fyldet og ligner desuden ost.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)