Pull apart brød med hvidløg og ost. Et lunt, nybagt brød, som man kan trække fra hinanden i store, “fluffy” stykker. Hvidløgsduftende og fyldt med lommer af smeltet ost, som laver lange strenge, når man adskiller dem. Sådan et brød lavede jeg i går.

Se også – Hvidløgsflutes I Hurtigt madbrød I Madbrød med pesto og ost

Pull apart brød opskrift.

Oprindeligt havde jeg faktisk planlagt, at brødet skulle fungere som en slags “before dinner” snack. Sådan en form for “hurra vi har ferie og det skal fejres” forret! Men da det skønne og hvidløgsduftende pull apart brød kom ud af ovnen, kunne jeg godt regne ud, at der formentlig ikke ville blive brug for ret meget andet til aftensmad.

Derfor ændrede jeg planer og lod i stedet brødet udgøre hovedretten. Ved siden af serverede jeg et stort fad med blandede grøntsager skåret i stave og derudover lavede jeg en hurtig portion humus. Og så var aftensmaden klar. Måske en lidt spøjs anretning til aftensmad, men det smagte fantastisk og var noget så hyggeligt at spise.

Pull apart brødet – beklager, men “træk-fra-hinanden-brød” lyder bare ikke så godt i mine ører – er for øvrigt en amerikansk opfindelse. I hvert fald så vidt, jeg er orienteret. Og “over there” findes de i alle mulige og umulige varianter. Jeg har skrevet meget mere om de forskellige muligheder for lækre variationer under opskriften.

Tip! Se tips til lækre variationer under opskriften. 

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pull apart brød med hvidløg

Hæve- og bagetid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 2 spsk smeltet smør

Ostefyld

  • 100 gr revet mozzarellaost
  • 100 gr revet cheddarost
  • 3 fed hvidløg (pressede)
  • 1 bdt persille (hakket)
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. 
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et rektangel (ca 30 x 40 cm). Pensl overfladen med smeltet smør.
  • Bland mozzarellaost, cheddarost, hvidløg, hakket persille og salt og fordel blandingen ovenpå dejen.
  • Skær dejen ud i små firkanter (ca 6 x 6 cm).
  • Stabel firkanterne ovenpå hinanden 3-5 stykker ad gangen og stil dem på højkant i en franskbrødsform foret med bagepapir. 
  • Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Bag brødet ved 180 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil det er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.
  • Bliver der rester, så kan brødet holde sig 2-3 dage, hvis det er pakket godt ind. Lun gerne brødet inden servering. Brødet kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Pull apart brød findes i alle mulige og umulige versioner. Blandt andet i en meget populær version, hvor brødet fyldes med pepperoni og ost som det her pull apart brød a la pizza. Og så den helt uundgåelige bacon- og ostevariant, selvfølgelig.

Herhjemme laver jeg som regel denne her lidt “lettere” udgave, som bare er fyldt med ost, persille og hvidløg. Man kan sagtens nøjes med en enkelt slags ost, men jeg synes, at en blanding af cheddar og mozzarella smager fantastisk. Desuden giver det sådan et fint farvespil, når brødstykkerne trækkes fra hinanden.

Brug de krydderurter du har – persille og/eller purløg, lidt timian eller måske en smule basilikum. Det meste kan bruges og giver et fint modspil til ost, hvidløg og brød.

Pull apart brød kan også med fordel bages som mange små kuvertbrød. Evt. i en muffinplade af metal, hvis man hellere vil servere det på den måde. Uanset hvad, er der med garanti ikke ret mange, som kan modstå denne her fuldstændige fantastiske og ostefyldte, amerikanske klassiker.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)