Pull apart brød med hvidløg og ost.

19 kommentarer
Brød og boller, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Pull apart brød med hvidløg og ost. Et lunt, nybagt brød, som man kan trække fra hinanden i store, “fluffy” stykker. Hvidløgsduftende og fyldt med lommer af smeltet ost, som laver lange strenge, når man adskiller dem. Sådan et brød lavede jeg i går.

Se også – Hvidløgsflutes I Hurtigt madbrød I Madbrød med pesto og ost

Pull apart brød opskrift.

Oprindeligt havde jeg faktisk planlagt, at brødet skulle fungere som en slags “before dinner” snack. Sådan en form for “hurra vi har ferie og det skal fejres” forret! Men da det skønne og hvidløgsduftende pull apart brød kom ud af ovnen, kunne jeg godt regne ud, at der formentlig ikke ville blive brug for ret meget andet til aftensmad.

Derfor ændrede jeg planer og lod i stedet brødet udgøre hovedretten. Ved siden af serverede jeg et stort fad med blandede grøntsager skåret i stave og derudover lavede jeg en hurtig portion humus. Og så var aftensmaden klar. Måske en lidt spøjs anretning til aftensmad, men det smagte fantastisk og var noget så hyggeligt at spise.

Pull apart brødet – beklager, men “træk-fra-hinanden-brød” lyder bare ikke så godt i mine ører – er for øvrigt en amerikansk opfindelse. I hvert fald så vidt, jeg er orienteret. Og “over there” findes de i alle mulige og umulige varianter. Jeg har skrevet meget mere om de forskellige muligheder for lækre variationer under opskriften.

Tip! Se tips til lækre variationer under opskriften. 

5 fra 2 stemmer

Pull apart brød med hvidløg

Hæve- og bagetid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 2 spsk smeltet smør

Ostefyld

  • 100 gr revet mozzarellaost
  • 100 gr revet cheddarost
  • 3 fed hvidløg (pressede)
  • 1 bdt persille (hakket)
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. 
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et rektangel (ca 30 x 40 cm). Pensl overfladen med smeltet smør.
  • Bland mozzarellaost, cheddarost, hvidløg, hakket persille og salt og fordel blandingen ovenpå dejen.
  • Skær dejen ud i små firkanter (ca 6 x 6 cm).
  • Stabel firkanterne ovenpå hinanden 3-5 stykker ad gangen og stil dem på højkant i en franskbrødsform foret med bagepapir. 
  • Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Bag brødet ved 180 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil det er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.
  • Bliver der rester, så kan brødet holde sig 2-3 dage, hvis det er pakket godt ind. Lun gerne brødet inden servering. Brødet kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Pull apart brød findes i alle mulige og umulige versioner. Blandt andet i en meget populær version, hvor brødet fyldes med pepperoni og ost som det her pull apart brød a la pizza. Og så den helt uundgåelige bacon- og ostevariant, selvfølgelig.

Herhjemme laver jeg som regel denne her lidt “lettere” udgave, som bare er fyldt med ost, persille og hvidløg. Man kan sagtens nøjes med en enkelt slags ost, men jeg synes, at en blanding af cheddar og mozzarella smager fantastisk. Desuden giver det sådan et fint farvespil, når brødstykkerne trækkes fra hinanden.

Brug de krydderurter du har – persille og/eller purløg, lidt timian eller måske en smule basilikum. Det meste kan bruges og giver et fint modspil til ost, hvidløg og brød.

Pull apart brød kan også med fordel bages som mange små kuvertbrød. Evt. i en muffinplade af metal, hvis man hellere vil servere det på den måde. Uanset hvad, er der med garanti ikke ret mange, som kan modstå denne her fuldstændige fantastiske og ostefyldte, amerikanske klassiker.

19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pia
6 år siden

Må lige høre dig det skal vil spises varmt/ lunt så osten er smeltet ?
Ser lækkert ud !?

Piskeriset
6 år siden

Mmm… ost! Og brød! Og ostebrød!!! *savle* 😀

Mie
6 år siden

Hej, det lyder som en opskrift der skal afprøves 🙂 Ved du hvordan brødet bliver dagen efter?

Mange hilsner Mie

Christine
6 år siden

Er i gang med at lave det, men er i tvivl om det skal bages med varmluft eller almindelig?

Super lækre opskrifter du ligger ind! 🙂

Jimmi
5 år siden

Jeg forstår ikke helt den beskrivelse du har fra det tidspunkt, hvor fyldet er lagt på dejen….

Billeder af det i næste uge, tak 😀

Vh
JImmi

Kamilla
5 år siden

Elsker din blog. Sindssygt mange lækre opskrifter. Bager en del,- men ALDRIG har jeg bagt så lækket et brød som det her. I LOVE it. Du er fantastisk at få inspiration fra, tak!

Kamilla
5 år siden

By the way…gemte et lille stykke til dagen efter, bare for at se, hvordan det var dagen derpå. Det er ALLER bedst samme dag, hvor det er lunt og nybagt, men det er stadig lækkert og blødt dagen efter, uden at blive lunet ;o)

Michelle Conradsen
5 år siden

Jeg faldt lige over din opskrift og skal bruge den i forbindelse med en fødselsdag, hvor jeg skal lave en masse andre ting også. Så vil høre om der sker noget ved, at det hæver mere end 30 minutter (ved efterhævningen)? Eller om det er bedst, at det kun får den hævetid?

Helle R. Nielsen
2 år siden

Det smager himmelsk, jeg brugte dog basilikum istedet for persille, og vi spiser det til alt muligt, tusind tak for en sindsyg lækker opskrift (y) 😉

Pelle
2 måneder siden

Har du forsøgt dig med at rulle den når fyldet er lagt på?
Tænker at det vil være hurtigere, og med mindre gris’ på på bordet bagefter😅

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)