Dagen i dag har været en rigtig hyggedag, som for mit vedkommende er blevet fyldt med små, rare projekter a la te-drikning, gåtur med Villy, blogning, læsning i en skøn bog, forberedelse til aftensmaden og ribsplukning. Sådan en rigtig ferie-dag, hvor man bare tager tingene i den rækkefølge de kommer og i det tempo man gider – skønt.

Solen har kigget frem bag skyerne med jævne mellemrum, men vi har også haft et par gedigne byger, så det med at trække tæpper ud i haven og lægge hynder i havemøblerne bliver vist ikke så aktuelt i dag. Til gengæld har jeg så været en tur i køkkenet og bagt en portion virkelig lækre kiks med grahamsmel og havre, som nu er fyldt i en kagedåse, parat til at blive spist som snack, til en kop te eller måske bare til at tage den lille lækkersult.

IMG_5457

Jeg er ret vild med kiks og har gerne kiks liggende i skuffen – allerhelst af den hjemmebagte, let søde og gerne grove slags. Kiksene kommer med i madpakken, men da jeg ikke skal i skole igen før til september, bliver denne her portion nok primært spist som mellemmåltid herhjemme, selvom de også vil være skønne til ost og med garanti også vil være geniale at tage med på bilturen, hvis ferien måske byder på “kør-selv” ferie. Det kan virkelig være rart at have et lager af grønsagsstave, frugt, kiks, müslibarer, tørret frugt, saltmandler, ostebjælker, pizzasnegle, pølsehorn eller lignende med, så man hurtigt kan få et ordentligt mellemmåltid, uden at være nødt til at nøjes med dyrt skrammel fra de mange rastepladser langs motorvejen.

 

 

De her kiks er bagt med bagepulver og konsistensen er en lille smule hård og knasende sprøde. Jeg er ikke så tålmodig, så jeg ruller bare dejen ud og skærer den herefter i firkanter, eller rektangler om man vil, men vil man gerne gøre lidt ekstra ud af det, kan kiksene selvfølgelig også stikkes ud med et rundt glas eller udstikkere formet som stjerner, hjerter eller noget helt tredje – det gør dem bare finere og måske endnu mere populære hos børn og barnlige sjæle.

Kiksene holder sig lækre og sprøde længe, bare de opbevares i en lufttæt beholder, frysepose med knude på eller lignende – endnu har jeg ikke oplevet, at kiksene er blevet bløde, men de plejer nu også at blive spist i løbet af relativ kort tid.

Små havrekiks.

Ca 60 stk.

275 gr hvedemel + lidt ekstra til udrulning

100 gr grahamsmel

100 gr havregryn

50 gr sukker

1 tsk salt

2 tsk bagepulver

2 spsk olie

2,5 dl vand

Kom alle ingredienserne i en skål og saml til en fast dej. Jeg brugte min køkkenmaskine og lod den gøre arbejdet. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud i en tykkelse på 2-3 mm. Stik eller skær små kiks ud – jeg skar bare dejen i rektangler på ca. 3 x 5 cm. Læg kiksene på bageplader beklædt med bagepapir – de flyder ikke ud. Prik kiksene med en gaffel og bag dem ved 175 grader i 25-30 minutter, til de er sprøde og lysebrune. Lad kiksene køle af på ovnristen og opbevar dem herefter i en lufttæt dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)