I dag er der blevet bagt boller i lange baner herhjemme. Udover de her lækre og luftige chokoladeboller, som jeg snakkede om på facebook i går, har jeg nemlig også bagt en portion boller med revet squash, som vi netop har spist et par stykker af til en kop te. Bare lige med lidt god ost på og så hjemmelavet hybenmarmelade med vanilje. Uhhh det var godt.

Lækre squash boller.

Selve dejen til bollerne lavede jeg med udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på gulerodsboller med solsikkefrø. Men i stedet for gulerod tilsatte jeg ½ revet squash, som jeg fik af min mor forleden aften. Der er jo det med squash, at hvis man sætter en enkelt lille plante, så kan man godt forberede sig på at skulle spise squash en stor del af sensommeren. Sådan et par squashplanter giver jo et helt enormt udbytte. Og det var lige præcis, hvad der var sket for en af min mors kollegaer.

Se også – Flødekartofler med squash I Squashkage med flødeosteglasur I Squash frikadeller

Print opskrift Pin opskrift
4.41 fra 5 stemmer

Boller med squash

Hæve- og bagetid1 t 50 min
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 3 dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • tsk groft salt
 • 2 tsk sukker
 • 125-150 gr revet squash
 • 50 gr solsikkefrø (kan erstattes af græskarkerner)
 • 2 spsk olie
 • 100 gr groft mel, fx grahamsmel (kan erstattes af havregryn)
 • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren her.
 • Tilsæt salt, sukker, revet squash, solsikkefrø, olie, groft mel og hvedemel og ælt sammen til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker. Form stykkerne til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter. Pensl evt. med lidt vand (eller sammenpisket æg).
 • Bag bollerne ved 200 ° (alm. ovnfunktion) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
 • Bollerne holder sig bløde og svampede i 2-3 dage pga. den revne squash. De kan også fryses.

Tips til lækre variationer.

Jeg tilsatte 100 gr grahamsmel til opskriften. I originalopskriften, som jeg brugte til gulerodsbollerne, brugte jeg ren hvedemel. Men jeg synes bestemt ikke, at bollerne tager skade af lidt groft mel. Tværtimod. Og man kan sagtens bruge lidt mere, hvis man synes. Tommelfingerreglen siger dog, at man ikke bør bruge mere end 50 % groft mel og 50 % hvedemel, når man bager. Det er hvedemelets gode bageevne og høje glutenindhold, der får bagværket til at hæve og blive luftigt. Og bruger man for lidt hvedemel, kan man risikere at stå tilbage med nogle tunge og tørre små boller.

Har man ikke grahamsmel, kan man sagtens bruge en anden form af fuldkornsmel, fx fuldkornshvede, spelt eller lignende. Jeg kan også anbefale, at bruge 100 gr havregryn i stedet for. Det grove mel eller havregryn bidrager med ekstra fylde og masser af mæthed til bollerne, men forsvinder stort set i dejen. Og bollerne holder bliver stadigvæk dejligt bløde og saftige.

På samme måde kan man erstatte solsikkekernerne med andre former for frø/kerner eller flere, hvis man gerne vil have lidt ekstra knas. Jeg kan især anbefale græskarkerner, men solsikkefrø og hørfrø er også lækkert. Og man kan selvfølgelig også bruge hakkede nødder eller mandler til dejen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)