Disse her helt fantastiske cookies, har efterhånden fulgt mig i en del år og det er ubetinget den bedste opskrift på chokoladecookies, som jeg kender. Opskriften stammer vist oprindeligt fra Hummingbird Bakery, men i årenes løb har jeg modificeret den en smule og desuden halveret mængden, da den oprindelige opskrift simpelthen blev for stor. Denne her portion giver 8-10 kæmpestore cookies og det er altså nok til os, men selvfølgelig kan man fordoble nedenstående opskrift, hvis man har brug for en stor portion. Vær dog opmærksom på, at småkagerne vokser temmelig meget i ovnen, så selvom det ikke ser ud af særlig meget i starten, så bare vent. Af samme årsag skal man passe på med at sætte kagerne for tæt – jeg sætter sjældent mere end max 8 på en bageplade.

De færdige cookies bliver super lækre. Sprøde udenpå og sådan let seje, bløde og karamel-agtige i midten – præcis ligesom en rigtig god chokoladebrownie og opskriften minder da også en hel del om opskriften på brownies, nemlig masser af god, mørk chokolade og kun en smule hvedemel til at binde herlighederne sammen.

Spis de nybagte cookies lune eller kolde – her er det i øvrigt oplagt at servere med at glas iskold mælk ved siden af – eller server en lun cookie til dessert med en kugle god vanilleis og måske lidt jordbær eller andre bær ved siden af. En vaskeægte, amerikansk dessertklassiker!

Man kan i øvrigt være på forkant og lave en ordentlig portion dej, som formes til kugler og kommes i fryseren – læg dem på et skærebræt og lad dem blive stivfrosne – derefter kan de nemt kommes i en bøtte med mellemlægspapir og opbevares i fryseren, uden at klistre sammen. Når så det er tid til hjemmebagte cookies, tager man det ønskede antal op af fryseren og lægger dem til optøning på en bageplade og så skal de bare bages efter anvisningen i opskriften. Nemmere kan det vist ikke blive at trylle en pladefuld hjemmebagte cookies frem.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Chokoladecookies a la brownies

Samlet tid1 t
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 25 gr smør
 • 200 gr mørk chokolade, ca 50-55 % (ikke med alt for høj kakaoprocent)
 • 1 æg
 • 75 gr sukker
 • 45 gr hvedemel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1 nip salt

Fremgangsmåde

 • Hak chokoladen og kom smør og 150 gr chokolade i en skål. Smelt det i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Imens piskes æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps og den smeltede chokolade vendes i blandingen. 
  Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen af et par omgange – pisk godt imellem hver gang. Til sidst vendes de resterende 50 gr hakket chokolade i dejen og den stilles koldt i ca. 30 minutter – så bliver den lidt nemmere at arbejde med.
  Med en spiseske tages dejen op af skålen og rulles hurtigt til kugler som er lidt større end valnødder. Læg kuglerne med god afstand på en bageplade og pres dem let flade med fingerspidserne – de flyder ret meget ud under bagningen. Bag ved 175 grader i 15-20 minutter til småkagerne ligesom er hævet op og falder sammen igen. Lad kagerne afkøle på ovnristen og nyd dem lune eller kolde. De kan sagtens holde sig i flere dage.

Noter

Færdigbagte cookies er ikke fryseegnede, men dejen kan sagtens fryses. Form evt. dejen til kugler, som lægges på et skærebræt og fryses. Når kuglerne er stivfrosne, kan de nemt pakkes i en bøtte med låg og så er det bare at tage et passende antal op af fryseren, når lysten til nybagte cookies melder sig. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)