Sprøde cookies med havregryn og grahamsmel…

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg bryder mig pr. definition ikke om at kalde kager og andre søde sager for sunde, for hvad er sundhed i grunden, når vi sætter det op imod den enkeltes livstil? Derimod synes jeg, at det er ret sjovt at eksperimentere med at bruge forskellige grove meltyper i mit bagværk – ikke bare når jeg bager brød, men også når der står kager på programmet og selvom jeg ikke vil kalde disse havregrynscookies for sunde, så vil jeg i hvert fald godt garantere, at de indeholder flere kostfibre end traditionelle cookies, som er bagt på hvedemel.

Til de her cookies har jeg udelukkende brugt havregryn og grahamsmel og resultatet blev super sprøde, knasende og lækre småkager. Udover havregryn og grahamsmel indeholder de selvfølgelig også æg, sukker og olie og så har jeg smagt til med vanille, stødt kanel og ingefær. Jeg er vild med den let “julede” smag fra de varme krydderier, men i stedet for kanel og ingefær kan man sagtens bruge hakket chokolade, nødder eller kokos, hvis man er mere til noget a la de traditionelle chocolate chips cookies.

Som de fleste andre småkager er disse her ret nemme at lave – dejen skal blot røres sammen og så skal kagerne formes, hvilket kan overstås på ganske kort tid. Dejen virkede umiddelbart lidt klistret, da jeg havde rørt den sammen, men det viste sig, at den ikke var sværere at arbejde med, end at jeg nemt fik trillet 12 pæne kugler på et par minutter. Brug evt. en spiseske til at tage dejen op med og tril den så lynhurtigt mellem hænderne. Begynder dejen at klistre til fingrene, så vask hænderne – så går det nemt igen.

Kagerne flyder ud til noget der minder om dobbelt størrelse under bagningen, så pas på med at sætte dem for tæt på pladen – jeg fordelte 12 kugler på 2 bageplader og så bagte jeg begge plader på én gang ved varmluft i ovnen og det fungerede fint. Jeg havde dog lidt problemer med, at mine kager stadig var bløde under bunden, da jeg fjernede dem fra bagepapiret for at lade dem køle af på ovnristen, men det løste jeg ved at sætte dem på ovnristen og give dem et par minutter ekstra i ovnen og da kagerne var afkølede, var de blevet supersprøde og lækre.

 

 

Kagerne skal vi have i aften, hvor vi skal se sidste afsnit af DR2’s sommertema med Anders Agger og Anne Hjernøe i USA. Jeg er vild med deres sommertemaer og glæder mig hvert år til 4 nye programmer. Det sidste program, som blev sendt i lørdags, har vi stadig til gode, da vi holdt julefrokost i lørdags, så i aften skal der hygges igennem med te, lækre cookies og godt fjernsyn.

Cookies med havregryn og grahamsmel.

10-12 stk

1 dl olie

100 gr brun farin

1 æg

1 nip salt

1 tsk bagepulver

½ tsk vanillepulver

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kanel

50 gr havregryn

125 gr grahamsmel

Pisk olie, sukker og æg skummende. Tilsæt salt, bagepulver, vanille, ingefær, kanel, havregryn og grahamsmel og rør dejen sammen. Sæt dejen i 10-12 nogenlunde runde kugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på ovnristen og opbevar i en lufttæt beholder.

Note. Er kagerne ikke helt sprøde i midten, når er de færdige, kan man lægge dem på ovnristen og give dem 3-5 minutter ekstra i ovnen ved 175 grader. De blev helt sprøde, når de er afkølede.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)