Hjemmebagte hundekiks med tun og rugmel…

14 kommentarer
Brød og boller, Inspiration, Opskrifter

Engang imellem sker det herhjemme, at jeg laver noget i køkkenet, som godt nok kan spises, men som ikke ligefrem er beregnet til mennesker og det er, når jeg laver hundesnacks og kiks til Villy, som er vores dejlige, lille Jack Russel Terrier. Nu skal det jo ikke lyde som om, at Villy udelukkende spiser hjemmelavede snacks, men engang imellem synes jeg faktisk, at det er meget hyggeligt at lave en portion til ham også, når jeg alligevel er i gang med at bage og så har det den kæmpe fordel, at man kan lave ret store portioner til nærmest ingen penge.

De her kiks/stænger er primært lavet på tun fra dåse, vand og rugmel – jeg brugte tun i vand og tilsatte derfor også lidt olie, ligesom der røg en smule hvedemel og lidt bagepulver i skålen, inden jeg samlede dejen, men jeg tror faktisk, at man sagtens kunne have nøjedes med rugmel, vand og tun. Dejen blev rullet tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir og så var det ellers bare at skære fine, aflange godbidder ud med en kniv og bage dem sprøde og lækre i ovnen. Nemmere kan det vist ikke blive og jeg fik faktisk omkring 40 stænger ud af denne her portion.

 

 

Villy er fuldstændig vild med de hjemmebagte hundekiks, men nu er han også ret så begejstret for tun. Han har spist omkring 10 stykker, siden jeg bagte denne her portion i sidste uge, men resten pakker vi ned og så får han dem med op til mine forældre, hvor han skal passes, imens Morten og jeg er i New York. Heldigvis er Villy meget glad for mine forældre – nogle gange er han nærmest ikke til at få med hjem – men nu har han jo også været vant til at komme meget hos dem, fra han var helt lille, fordi de bor lige på den anden side af vejen. Det giver sådan en dejlig følelse af ro, når man kan rejse fra sine dyr i sikker forvisning om, at de bliver passet et sted hvor de er vant til at komme og føler sig hjemme og er sammen med mennesker de elsker.

Hjemmebagte hundekiks med tun og rugmel.

35-40 stk

1 ds tun i vand eller olie

2 spsk olie

200 gr rugmel

50 gr hvedemel

½ tsk bagepulver

½ dl vand

Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål – bruges der tun i olie, kan man komme både tun og olie i skålen og i stedet udelade olie i dejen. Findel tunen med en gaffel og tilsæt olie, rugmel, hvedemel, bagepulver og vand. Ælt sammen til en nogenlunde fast og smidig dej. Så tyndt som muligt rulles dejen ud til et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud til kiks eller stave med en kniv eller et pizzahjul. Træk kiksene over på en bageplade vha. bagepapiret og bag kiksene ved 175 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og knasende sprøde. Afkøl kiksene på ovnristen, bræk dem fra hinanden og opbevar i en lufttæt beholder.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hanne
6 år siden

Nu ville jeg lige i gang med at lave nogen godbider til vovsen.
Opdager så at jeg ingen Tun havde, men Torskerogn.. Så det var bare i gang, tilsatte lidt mere vand, da Torskerogn er lidt mere tør i det.
Nu er de i ovnen og skal nok skrive om de har været en succes.
Mvh Hanne

Hanne
6 år siden

Det var en succes. Vovsen var ganske tilfreds og det at de var sprøde i det, gør at han bruger lidt tid på sådan en stang.
Super tilfreds med en pil opad 😉

Suzanne Bundgaard
4 år siden

Tusind tak for din fantastiske inspiration til både hund og mennesker 🙂 Her i huset har vi lige prøvet disse kiks dog med vildtlaks istedet for tun <3
Knus fra Molly og Suzanne

Katrine
4 år siden

Hej! Hvor længe kan de mon holde sig? 🙂

Mette Friis Østrup
2 år siden

Har bagt dem de sidste 2 år som julegave til “hundevennerne” Jeg “bytter” dog om på hvedemel og rugmel. Både mine egne 2 hunde samt de andre 14 vapser på vendepladsen er vilde med dem. 👍
Ruller dem tyndere i siden,så er der både sprøde og bløde 😉

Mette Friis Østrup
2 år siden

Sludder,jeg bytter ikke om på rug/hvedemel 😳

Ida
10 måneder siden

Hej Anne-Kathrine 🙂 hvor tyndt ruller du dem? Jeg har netop nogen i ovnen, men synes hverken de bliver særlig gyldne eller sprøde. Overvejede om det først sker når de køler af, men turde ikke tage chancen og foreløbig har de fået næsten 40 min – stadig ikke sprøde😅 de er nok et par millimeter tykke her.

Ida
10 måneder siden

Hej igen😊 De fik lidt længere (stoppede vist med at tage tid, og så bare efter) og de blev sprøde og en anelse for mørke. Det kan sagtens være ovnen, selvom den plejer at bage godt til. Sally (som også er en JRT) har allerede spist dem, så det må være en god anledning til at prøve igen og finde den perfekte bagetid – det var i hvert fald skønt endelig at finde en opskrift på hjemmebag til hende, så tak for den😍

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)