Nøddehorn er lidt hyggelige, synes jeg. Det er sådan en typisk bagerkage – ligesom hindbærsnitter, træstammer, studenterbrød kakaosnitter og hvad det nu ellers alt sammen hedder og samtidig er der sådan lidt fest over dem. Jeg har i hvert fald fået serveret en hel del nøddehorn til kaffen efter diverse runde fødselsdagsfester igennem tiden og så er kransekage jo ofte en helt uundværlig del af årets sidste, store fest, nemlig nytårsfesten.

De her nøddehorn skal vi have til kaffen i morgen aften, når vi fejrer Mortens fødselsdag. Jeg har godt nok bagt dem her til formiddag, men kransekage kan jo sagtens holde sig i flere dage og så er de dejligt nemme at lave, samtidig med at de smager super godt. Ren win win. Imens hornene kølede af, kørte jeg så ind til byen og fik købt et par gaver til fødselaren, så nu er det også ordnet og da jeg kom hjem, var hornene lige klar til at dyppe i lidt god, mørk chokolade. Nemmere kan det vist ikke blive og nu er de gemt væk, så vi ikke forgriber os på dem inden i morgen.

Nøddehornene er lavet lige ud ad landevejen af marcipan, æggehvide og formelis – nogenlunde den samme opskrift som jeg bruger, når jeg laver kransekagetoppe til nytår. Inden hornene kommes i ovnen, vendes de i lidt hasselnøddeflager, men er man ikke til hasselnødder, kan man i stedet bruge mandelflager og dermed transformere sine nøddehorn om til mandelhorn – smagsmæssigt er der ikke den store forskel, så jeg bruger gerne det jeg har. Og er man slet ikke til hverken mandler eller nødder, så laver man da bare helt traditionelle kransekagestykker uden noget som helst andet end lidt glasur på toppen og god chokolade under bunden.

Nøddehorn med marcipan.

15 stk.

400 gr marcipan

1 æggehvide

100 gr flormelis + lidt til udrulning

ca. 50 gr hasselnøddeflager

mørk chokolade til pynt

Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med æggehvide og flormelis og saml dejen med fingrene. Massen skal minde om modellervoks, den skal være formbar og ikke for klistret. Drys lidt flormelis på bordet, del marcipanmassen i 3 lige store stykker og tril stykkerne til 3 lige lange stænger. Skær hver stang i 5 stykker, rul stykkerne i nøddeflager og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Form hvert stykke til et lille horn.

Bag hornene ved 200 grader (ikke varmluft) i ca 15 minutter til de er gyldne og lad dem afkøle på ovnristen. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og dyp enderne på hvert horn i chokolade. Lad chokoladen stivne og opbevar hornene i en lufttæt beholder eller på frost.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)