Efter en laaang og lidt våd gåtur med Villy i Frederikshåb Plantage og langs syvårssøerne, hvor vi blandt andet plukkede lyng kantareller og Karl Johan svampe, har vi nu bænket os i sofaerne herhjemme med varm te, hjemmebagte boller med squash og solsikkefrø og tykke sokker på. Resten af denne her dejlige søndag skal bare gå med hygge og afslapning og så skal jeg selvfølgelig et smut her forbi bloggen og have skrevet lidt om madplanen for den kommende uge.

Det bliver en uge, som er lidt kortere end ellers, for lørdag morgen rejser Morten og jeg til New York på sommerferie i 10 dage og vi glæder os helt vildt. Jeg har planer om at tage computeren med og komme med jævnlige opdateringer om vores tur, ligesom da vi var på vinterferie derovre i februar måned, så hvis nogen har lyst, er I velkomne til at følge mine rejsebeskrivelser herinde på bloggen – jeg skal nok skrive på facebook, når der er nyt. I kan også klikke lige her, hvis I vil læse alle mine tidligere rejsebeskrivelser fra New York – der er links til samtlige af vores ture i den tid jeg har haft bloggen i bunden af guiden.

Inden vi tager af sted, skal vi dog lige igennem 5 hverdage, hvor vi selvfølgelig skal have mad, så her følger en lettere forkortet udgave af madplanen for uge 32, som selvfølgelig også byder på lidt forskellige “tøm køleskabet” retter.

Madplan uge 32.

Mandag – Jeg har besluttet, at der skal thaimad på menuen, så mandag aften skal vi have disse her skønne, krydrede kødboller med stegte nudler og grønsager. Det er sådan en form for Lady og Vagabonden mad med et asiatisk twist og absolut både børnevenligt og lækkert.

Tirsdag – Tirsdag står menuen på spinatlasagne med bechamelsauce og da jeg har lidt forskellige stykker ost liggende, som helst skal bruges, inden vi rejser på ferie, kan de så passende blive revet og komme i lasagnen. Normalt spiser vi lasagnen som vegetarmad, men da vi også har en pakke hamburgerryg liggende i køleskabet, som vi ikke når at få spist, bliver den skåret i tern og bliver så vendt i spinatfyldet.

Onsdag – Vi skal have både nem og lækker aftensmad, nemlig maskeret blomkål med æg og rejer og en creme fraiche dressing med dild. Tilbehøret bliver hjemmebagte flutes, lavet af den dej som jeg normalt bruger til koldthævede morgenmadsboller. Udover flutes må jeg også hellere få bagt lidt, som Morten kan tage med til kollegaerne torsdag, måske noget a la denne her skønne, amerikanske gulerodskage med flødeosteglasur.

Torsdag – Menuen står på fyldt kalkunbryst med pikantost og bacon, som bliver serveret med kold bearnaisesauce og knuste kartofler med rosmarin. Derudover laver jeg en salat af hvad vi nu har i grønsagsskuffen. Resterne af kalkunbrystet kan så meget passende blive spist i sandwiches til frokost fredag og desuden bruges til aftensmad.

Fredag – Fredag aften står menuen på den ultimative “stop spild af mad” ret, nemlig en breadpudding med ost og tomat. Der er den kæmpe fordel ved puddings, at stort set alle rester kan bruges og så får man gjort rent bord. Brødrester, boller, pitabrød, burgerboller, flutes eller hvad man nu ellers har liggende i brødskuffen skæres i tern, det samme med en rest skinke, kylling eller lignende kød (i dette tilfælde kalkun) samt diverse grønsager og det hele vendes sammen med æg og en sjat mælk, drysses med ost og bages i ovnen. Så bliver det altså ikke nemmere at udrydde resterne.

 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)