Madplan uge 35…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Mine 2 ugers “sommerferie” fra madplanen er til ende og fra i morgen er der atter “normale forhold” og styr på sagerne igen. De sidste par dage, efter vi kom hjem fra New York, har vi ikke haft en decideret madplan og utroligt nok, oplever vi på de ganske få dage, at vi mangler madplanen. Aftensmaden har ikke været planlagt, hvilket har været en smule irriterende og samtidig har vi præsteret at handle ikke mindre end 3 gange på 5 dage – spild af både tid og penge.

Derfor har jeg i eftermiddags været ude og handle stort ind og her til aften sat en lasagne i ovnen med en god, langtidssimret bolognaise og hjemmelavet bechamelsauce. Og imens den har stået og sendt skønne dufte ud i hele huset, har jeg fået styr på madplanen for den kommende uge, så nu kan hverdagen bare komme an.

Madplan uge 35.

Mandag – Mandag aften kommer Mortens mor og hendes kæreste forbi til aftensmad. De skal se billeder fra vores ferie og så har vi også lidt lækkerier med hjem til dem. Menuen kommer til at stå på kogt hamburgerryg og den bliver serveret med de her skønne flødebagte kartofler med squash samt gulerødder i mindre stykker, som svitses på panden med lidt olie, frisk timian, salt og peber. Til dessert skal vi have en squashkage med flødeosteglasur, som jeg bager i morgen. Opskriften er endnu ikke på bloggen, men jeg satser på, at den kommer i løbet af ugen.

Tirsdag – Tirsdag står menuen på vores yndlingspastasalat – i hvert fald lige for tiden – som er denne her lækre variant med kylling, karry og bacon. En perfekt frokost- og middagssalat, som er hurtig at lave og smager skønt – hvad mere kan man forlange?

Onsdag – Jeg tænker, at det snart må være på tide at skyde suppesæsonen i gang og selvom vi venter en måneds tid endnu med de tunge og kraftige efterårssupper, så kunne det være lækkert at forsøge sig med en majschowder eller noget i den retning, lavet på de lækre, danske majs, som har sæson netop nu. Jeg regner med at bage en form for brød til suppen – måske de her lækre gulerodspizzasnegle med tomat og ost, som også er geniale at have med i madpakken.

Torsdag – Torsdag har vi madklub med Tommy og Kim og menuen står på en mexicansk kylling i fad med ris og bønner – dog uden bønner, for “nogen” er sarte og tåler ikke den slags, så jeg fylder i stedet godt op med ekstra forårsløg, majs og peberfrugt. Til kyllingen skal vi desuden have tortilla chips, guacamole og måske lidt creme fraiche med hvidløg. Tommy og Kim har desserten med, så det skal vi ikke tænke på.

Fredag – Resterne af hamburgerryggen fra mandag – og jeg ved, at der nok skal blive rester, for den er stor – bliver skåret i små tern og vendt sammen med friskost, sennep, hakkede champignons og andet godt og brugt som fyld i en klassisk skinkestang med butterdej. Har endnu ikke besluttet, om butterdejen bliver udskiftet med en rulle pizzadej, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg laver en stor skål blandet salat som tilbehør. En rigtig hygge-fredags-menu.

Lørdag – Lørdag får vi et vennepar på besøg til take away. Vi har en skøn pitabar her i Vejle – Royal Pitabar – og den vil vores venner gerne prøve, så de kommer her forbi og så henter vi mad sammen og hygger os. Overvejer, om jeg skal bage eller andet til kaffen, men har endnu ikke helt besluttet mig – måske denne her snaskede og lækre brunsviger (de er fynboer, men jeg tror godt, at jeg tør).

Søndag – Vi skal til børnefødselsdag i Virum hos Mortens niece og er derfor væk fra tidlig morgen og kører først fra Sjælland efter aftensmad. Jeg tager derfor en fridag i køkkenet og lader mig opvarte i stedet.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)