Dette her er ubetinget den nemmeste kage, som jeg kender, og jeg laver den gerne, hvis vi får uventede gæster, som jeg vil servere lidt lækkert for, eller hvis vi selv får lyst til lidt godt. Egentlig laver jeg også kagen, selvom jeg har god tid, for den smager altså virkelig skønt, men jeg må da indrømme, at det er dejlig nemt, at man lige kan piske en kage sammen, samtidig med at man laver aftensmaden, eller hvad man nu ellers har gang i. Faktisk kan man sikkert også blot hælde sukker og æg i en skål og så bede sine børn piske – så er de ligesom beskæftiget.

Der er ikke hverken smør, olie eller andre former for fedtstof i kagen, så når først sukker og æg er pisket sammen til en luftig æggesnaps, er det blot at vende mel og bagepulver i dejen, fordele den i en form sammen med frugten og så at bage den selvfølgelig. Nemmere kan det vist ikke blive.

Det virkelig smarte ved kagen er, at man kan fylde den med stort set hvilken som helst slags frugt eller bær, som man har lyst til. Man kan derfor bage kagen hele året rundt og så bare variere fyldet efter sæson eller indholdet i frugtskålen. Lige som lidt glæder jeg mig til at bage kagen med lækre, danske blommer, æbler og pærer, men det smager også skønt at bruge friske jordbær eller hindbær, udstenede kirsebær, ferskner eller nektariner i både og rabarber i mindre stykker. Normalt nøjes jeg bare med at lave dejen efter nedenstående opskrift, men kommer jeg æbler i kagen, kan jeg godt finde på at smage dejen til med lidt kanel eller kardemomme – det smager skønt og sådan lidt efterårsagtigt sammen med æblerne.

 

 

Kagen spiser vi gerne lun med en klat creme fraiche ovenpå. Flødeskum og vanilleis er også ret lækkert, men lige præcis creme fraiche har vi stort set altid i køleskabet, så det er ofte det oplagte valg, når kagen bliver bagt sådan lidt spontant. Skal det være lidt festligere, kan man røre en smule vanille ud i sin creme fraiche, men personligt kan jeg rigtig godt lide det let syrlige modspil til den søde kage.

Stikkelsbærkage.

5-6 personer.

150 gr sukker

2 æg

½ tsk vanillepulver – kan erstattes af 1-2 tsk vanillesukker

125 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

300 gr stikkelsbær – anden frugt kan bruges

evt perlesukker til drys

Pisk sukker, æg og vanillesukker til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggesnapsen. Fordel dejen i en form (ca. 15 x 25 cm) foret med bagepapir eller en springform (ca. 20 cm i diameter). Fordel stikkelsbærrene på toppen og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys evt. med perlesukker og bag kagen ved 175 grader i 25-35 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)