Nøddehorn med marcipan…

9 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager, Nem kage, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Nøddehorn er lidt hyggelige, synes jeg. Det er sådan en typisk bagerkage – ligesom hindbærsnitter, træstammer, studenterbrød kakaosnitter og hvad det nu ellers alt sammen hedder og samtidig er der sådan lidt fest over dem. Jeg har i hvert fald fået serveret en hel del nøddehorn til kaffen efter diverse runde fødselsdagsfester igennem tiden og så er kransekage jo ofte en helt uundværlig del af årets sidste, store fest, nemlig nytårsfesten.

De her nøddehorn skal vi have til kaffen i morgen aften, når vi fejrer Mortens fødselsdag. Jeg har godt nok bagt dem her til formiddag, men kransekage kan jo sagtens holde sig i flere dage og så er de dejligt nemme at lave, samtidig med at de smager super godt. Ren win win. Imens hornene kølede af, kørte jeg så ind til byen og fik købt et par gaver til fødselaren, så nu er det også ordnet og da jeg kom hjem, var hornene lige klar til at dyppe i lidt god, mørk chokolade. Nemmere kan det vist ikke blive og nu er de gemt væk, så vi ikke forgriber os på dem inden i morgen.

Nøddehornene er lavet lige ud ad landevejen af marcipan, æggehvide og formelis – nogenlunde den samme opskrift som jeg bruger, når jeg laver kransekagetoppe til nytår. Inden hornene kommes i ovnen, vendes de i lidt hasselnøddeflager, men er man ikke til hasselnødder, kan man i stedet bruge mandelflager og dermed transformere sine nøddehorn om til mandelhorn – smagsmæssigt er der ikke den store forskel, så jeg bruger gerne det jeg har. Og er man slet ikke til hverken mandler eller nødder, så laver man da bare helt traditionelle kransekagestykker uden noget som helst andet end lidt glasur på toppen og god chokolade under bunden.

4.50 fra 6 stemmer

Nøddehorn

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid15 min
Samlet tid40 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 400 gr god marcipan (fx Odense marcipan)
  • 1 æggehvide
  • 100 gr flormelis (samt lidt til udrulning)
  • 50 gr hasselnøddeflager
  • mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med æggehvide og flormelis.
  • Ælt dejen sammen til den er formbar og minder lidt om modellervoks.
  • Drys lidt flormelis på bordet, del marcipanmassen i 3 lige store stykker og tril stykkerne til 3 lige lange stænger.
  • Del hver stang i 5 stykker, rul stykkerne i nøddeflager, bøj dem til horn og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag hornene ved 200 °C (alm ovnvarme) i ca 15 minutter til de er gyldne og lad dem afkøle på ovnristen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og dyp enderne på hvert horn i chokolade. Læg hornene bagepapir indtil chokoladen er stivnet.
  • Opbevar hornene i en lufttæt beholder eller på frost.
Kransekage kan holde sig 3-5 dage på køl. Skal det gemmes i længere tid, så skal det i fryseren. 
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten roslev
4 år siden

Jeg har fulgt opskriften men hornene flyder helt ud og bliver flade og lidt hårde. Hvorfor

Tina
3 år siden

Jeg har nu lavet disse 2 gange til stor succes! Super nemme!
Bruger ca. 150 g chokolade til pynt.

Kirsten Faurholt
1 år siden

5 stars
Jeg plejer at lave dem af ren marcipan. Hvorfor er det godt at komme æggehvide og flormelis i. Tænker at det måske har en fordel?
Tak f or altid gode og inspirerende opskrifter.

Maria
11 måneder siden

Hvor længe kan de opbevares i fryseren? Og når de skal tø op er det så blot dagen før eller?
Tænker jeg vil lave nogle til kaffen til konfirmation

Margit Jensen
10 måneder siden

Jeg ved godt, at der siges at nøddehornene/kransekager er bedst efter en tur i fryseren. Mine bliver fugtige og bløde efter optøning. Hvor imod jeg synes, de er lækre at spise før.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)