Nøddehorn er lidt hyggelige, synes jeg. Det er sådan en typisk bagerkage – ligesom hindbærsnitter, træstammer, studenterbrød kakaosnitter og hvad det nu ellers alt sammen hedder og samtidig er der sådan lidt fest over dem. Jeg har i hvert fald fået serveret en hel del nøddehorn til kaffen efter diverse runde fødselsdagsfester igennem tiden og så er kransekage jo ofte en helt uundværlig del af årets sidste, store fest, nemlig nytårsfesten.

De her nøddehorn skal vi have til kaffen i morgen aften, når vi fejrer Mortens fødselsdag. Jeg har godt nok bagt dem her til formiddag, men kransekage kan jo sagtens holde sig i flere dage og så er de dejligt nemme at lave, samtidig med at de smager super godt. Ren win win. Imens hornene kølede af, kørte jeg så ind til byen og fik købt et par gaver til fødselaren, så nu er det også ordnet og da jeg kom hjem, var hornene lige klar til at dyppe i lidt god, mørk chokolade. Nemmere kan det vist ikke blive og nu er de gemt væk, så vi ikke forgriber os på dem inden i morgen.

Nøddehornene er lavet lige ud ad landevejen af marcipan, æggehvide og formelis – nogenlunde den samme opskrift som jeg bruger, når jeg laver kransekagetoppe til nytår. Inden hornene kommes i ovnen, vendes de i lidt hasselnøddeflager, men er man ikke til hasselnødder, kan man i stedet bruge mandelflager og dermed transformere sine nøddehorn om til mandelhorn – smagsmæssigt er der ikke den store forskel, så jeg bruger gerne det jeg har. Og er man slet ikke til hverken mandler eller nødder, så laver man da bare helt traditionelle kransekagestykker uden noget som helst andet end lidt glasur på toppen og god chokolade under bunden.

Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 4 stemmer

Nøddehorn

Bagetid15 min
Samlet tid40 min
Antal: 15 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 400 gr god marcipan (fx Odense marcipan)
 • 1 æggehvide
 • 100 gr flormelis (samt lidt til udrulning)
 • 50 gr hasselnøddeflager
 • mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde

 • Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med æggehvide og flormelis.
 • Ælt dejen sammen til den er formbar og minder lidt om modellervoks.
 • Drys lidt flormelis på bordet, del marcipanmassen i 3 lige store stykker og tril stykkerne til 3 lige lange stænger.
 • Del hver stang i 5 stykker, rul stykkerne i nøddeflager, bøj dem til horn og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag hornene ved 200 °C (alm ovnvarme) i ca 15 minutter til de er gyldne og lad dem afkøle på ovnristen.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og dyp enderne på hvert horn i chokolade. Læg hornene bagepapir indtil chokoladen er stivnet.
 • Opbevar hornene i en lufttæt beholder eller på frost.

Noter

Kransekage kan holde sig 3-5 dage på køl. Skal det gemmes i længere tid, så skal det i fryseren. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)