Vi har jo en lille madklub med Tommy og Kim, som bor lige på den anden side af vejen, og den går ud på, at vi skiftes til at spise hos hinanden en gang om ugen – gerne en hverdag. Hverdagsmad og hygge er i det hele taget kodeordet for vores madklub, hvor der serveres lækker mad, som kan laves efter arbejde og uden at slå bunden ud af husholdningsbudgettet.

Det er efterhånden ved at være et par måneder siden, at vi fik denne her helt forrygende lækre, glaserede laks med sennep og honning serveret hos Tommy og Kim og selvom jeg allerede dengang fik opskriften, har jeg først fået den lavet her i slutningen af august – der kom lige lidt sommerferie og andre småting ind over. Alligevel har der ikke på noget tidspunkt været diskussion om, hvorvidt den skulle laves eller ej og jeg må da også indrømme, at da jeg tog den første bid, kunne jeg slet ikke forstå, at det skulle tage mig så lang tid.

Mage til lækker laks har vi ikke fået længe – den søde honning og den skarpe sennep går simpelthen bare op i en højere enhed – præcis ligesom på en glaseret hamburgerryg – og med tilbehør af små, ristede kartofler, salat og denne her hjemmelavede krydderurtedressing var det simpelthen et forrygende aftensmåltid. At det så samtidig er utroligt nemt at lave, idet honning og sennep blot skal røres sammen og laksen efterfølgende passer sig selv i ovnen, er jo bare yderligere en bonus.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Ovnbagt laks med sennep og honning

Hvile- og bagetid50 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 stk laksefilet
 • 2 spsk soja
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk sennep (jeg bruger en mild sennep)
 • 1 bdt friskhakket dild

Fremgangsmåde

 • Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle og placer dem i et ildfast fad. Dr der skind på fisken, placeres skindsiden nedad. 
  Drys lidt frisk dild over laksen og server med salat, små ristede kartofler og en krydderurtedressing.
 • Dryp lidt soya over hvert stykke og lad fisken marinere i køleskabet i ca. 30 minutter. 
 • Rør honning og sennep sammen og smør blandingen på laksestykkerne. 
 • Steg laksestykkerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. De sidste 5 minutter af stegetiden, kan man slå grillfunktionen til, så laksen karamelliseres yderligere på toppen. 
 • Drys lidt frisk dild over laksen og server med salat, små ristede kartofler og en krydderurtedressing.

Noter

I stedet for 4 laksefilet'er kan man købe en hel lakseside, som marineres og steges i ovnen eller på grillen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)