Sommerferie New York, 2016 – part 1…

4 kommentarer
Rejser/ture

IMG_5834

Alt for tidligt lørdag morgen, vores vækkeur ringede allerede klokken 3.45, satte vi kursen mod Billund lufthavn og et fly til Bruxelles, hvor vi havde en times ophold, inden turen gik videre mod JFK og New York. Alt i alt en helt fin flyvning, uden turbulens og lufthuller og vi hyggede os med bøger, film og gin tonics på vejen. Flymad er jeg ikke særlig begejstret for og jeg har tidligere oplevet at blive lidt dårlig på lange flyveture, fordi jeg ikke får nok at spise, så jeg havde taget en pose med frugt og grønt i mundrette bidder med og det lykkedes os faktisk at få spist det hele under den 8 timer lange tur – der var ellers en del, for jeg havde ryddet grønsagsskuffen i køleskabet aftenen før. Vi supplerede i øvrigt med kiks og lidt slik og så blev der delt både ispinde med chokoladeovertræk og små minipizzaer ud i flyet, udover hovedmåltidet, så det gik helt fint.

Vi var blevet advaret om, at der skulle være ret mange mennesker, da vi landede i JFK – ved 14-tiden amerikansk tid – men at der skulle være omkring 1000-1500 mennesker, som stod og ventede på at komme igennem immigration, havde vi ikke lige ventet. Amerikanere kunne bare gå lige igennem, men vi andre blev bedt om at tage opstilling i en lang række og så blev vi hentet gruppevis og ført over i en ny kø.

Heldigvis kom en medarbejder gående, da vi havde stået i køen et par minutter, og spurgte, om nogle af os havde været i USA tidligere. Det havde vi jo, eftersom vi snart har rejst til USA i 8 år, så da medarbejderen havde set alle USA stemplerne i vores pas, guidede han os hele vejen forbi den lange lange kø og direkte ind i ankomsthallen, hvor en lige så lang kø ventede. Her viste vi igen vores pas med alle stemplerne til en medarbejder, som lukkede os ud af køen og over til et par automater, hvor vi selv kunne scanne vores pas og fingeraftryk og fik taget vores billeder.

Derefter gik vi hen til en skranke, hvor viskulle aflevere udprintet fra automaten og så var der ellers fri adgang til bagagebåndet og ud i friheden på under 10 minutter. Den dag var vi så glade for alle vores amerikanske stempler i passet, for vi skulle nok have stået i kø i 2-3 timer, inden vi var kommet igennem, men jeg har heller aldrig oplevet så mange mennesker i lufthavnen. Morale – skal I til USA idenfor overskuelig fremtid og har I været der nogle gange før og har stempler i Jeres pas, så sig det, hvis I ender i en kø, som er fuldstændig uoverskuelig 😀

Udenfor var der omkring 35 grader, hvilket vi absolut ikke var vant til fra Danmark, så vi fandt hurtigt en sub ind til Manhattan og kom op på vores hotel, som hedder BelleClaire og ligger Upper West, og fik et fantastisk, lækkert værelse. Vi slappede af på værelset i en times tid og så gik vi ned for at finde lidt aftensmad – et par lækre pizzaslices (amerikanerne kan bare noget med deep pan) og lidt garlicknots, som er små boller med masser af persille og hvidløg på. Et par sodavand røg der også med og så daffede vi tilbage til hotellet og spiste på værelset, imens vi så lidt fjernsyn. Da klokken var 21 (3 om natten i DK) havde vi været vågne i næsten 24 timer og gik omkuld i sengen.

IMG_5840

Vi vågnede selvfølgelig alt for tidligt, sådan er det jo gerne de første par dage, så Morten hentede kaffe og juice i hotellets cafe, da de åbnede klokken 6 og så lå vi ellers i sengen og læste og planlagde dagen, inden vi forlod hotellet klokken 8 og gik ud i den varme sommermorgen. En helt fantastisk morgen og imens vi gik, snakkede vi om, hvorfor det er, vi holder sig meget af Upper West området. Fortovene er brede, der er en masse forskellige butikker, restauranter, delis og diners og alle var de åbne eller lige så stille ved at åbne, og så er her bare fyldt med træer, lys, luft og ikke for mange mennesker.

Vi bor ikke så frygtelig langt fra Columbus Cirkle, hvor der ligger en Whole Foods, så vi havde besluttet at gå derned og købe morgenmad og kaffe/te. Whole Foods har et kæmpe buffet område og vi købte begge lidt fra morgenmadsbuffet’en, ligesom vi også lige skulle have et par nybagte bagels og lidt creme cheese med. Vi spiste morgenmaden lige overfor Whole Foods, inde i Central Park, hvor der er placeret masser af borde og stole.

IMG_5841

Vi gik lige så stille tilbage mod hotellet gennem parken, hvor der var masser af liv på trods af, at klokken kun var 9 en søndag morgen. Der var både løbere, cykler og gående og så selvfølgelig en masse hunde der blev luftet. Vi blev på hotellet i en times tid og så bestemte vi os for at bruge dagen i Central park og bare slappe af – vi var stadig lidt matte efter flyveturen og tidsforskellen. Desuden er parken bare så hyggelig i weekenden, hvor der er masser af mennesker, der slapper af, holder picnic, spiller baseball, går ture og meget meget mere.

IMG_5845

Fra hotellet gik vi over mod parken, men da vi nåede Amsterdam Ave. nåede vi ikke længere. For mange år siden, da vi besøgte New York for første gang, ankom vi en søndag og da vi havde tjekket ind på hotellet, gik vi en tur og stødte ind i en gade, som var spærret af pga. et marked. Vi havde begge glemt alt om hvor det foregik og hvordan, men lige pludselig stod vi midt i det igen og det var vi selvfølgelig nødt til at kigge nærmere på.

Der var virkelig mange boder og der blev solgt alt mellem himmel og jord – i det hele taget dukker der mange markeder op lørdage og søndage – vi kom blandt andet forbi en del udendørs loppemarkeder. På markedet på Amsterdam Ave. solgte de selvfølgelig også masser af mad – duften af grillet kød og grillede majs hang overalt, ligesom der også var små lemonadeboder mange steder. Lemonadeboder er egentlig mest noget, jeg husker fra Anders And bladene, men det smager fantastisk og så er det bare så hyggeligt.

IMG_5857

IMG_5865

1 $ for et glas iskold lemonade – det skulle vi selvfølgelig have og da temperaturen igen havde sneget sig over 30 grader, var det også ret tiltrængt. Selvom varmen ikke er fugtig på den tropiske måde, så går der jo immervæk et par dage, inden vi er helt akklimatiserede, den danske sommer taget i betragtning.

IMG_5847

IMG_5855

Efter at have kigget lidt på markedet på Amsterdam Ave. gik vi mod parken og stødte igen på et lille marked. Denne gang et decideret torvemarked, hvor farmerne udenfor New York kommer ind til byen og sælger deres varer. New yorkerne går meget op i madvarer, som er lokalt producerede og jeg må indrømme, at jeg synes der bliver solgt meget, når man tager i betragtning, at de har ry for at spise alle deres måltider ude.

collage

IMG_5870

Da vi efterhånden var blevet småsultne, begyndte vi at kigge os om efter lidt frokost og vi endte med at købe noget fra en af de mange food trucks, som findes rundt omkring. Morten fik kyllingeshawarma og jeg fik falafler. Virkelig lækker mad, som blev serveret i en form for fladt pitabrød med masser af grønt og en spicy dressing. Vi spiste på en bænk i skyggen og så gik vi ind i parken.

IMG_5876

IMG_5878

IMG_5881

IMG_5889

Vi gik lidt rundt inde i parken og kom blandt andet forbi Belvedere Castle – et udsigtstårn som desuden har fungeret som Central Parks officielle vejrstation siden 1919. Foran slottet ligger en lille sø, som er fyldt med skildpadder. Der lå en del af dem og solede sig på klipperne, men det var simpelthen ikke til at tage et ordentligt billede af dem – de var nærmest usynlige. Bag søen ligger The Great Lawn og det var lige præcis den, vi havde kurs imod. Den store græsplæne har ikke mindre end 4 baseballbaner, ligesom folk også spiller frisbee eller fodbold – der er med andre ord masser at se på og her slog vi os ned i skyggen på vores tæppe.

Vi blev i parken i nogle timer – slappede af, blundede, snakkede, drak sodavand, læste og kiggede på baseballkampe, men ved 17-tiden begyndte vi at gå tilbage mod hotellet. Vi ville lige i bad og friskes lidt op, inden vi skulle ud og spise aftensmad. Aftensmaden fik vi på en lille diner/café-agtig ting (Café 82.th), som lå et par blogge væk fra hotellet og som vi havde spottet om eftermiddagen. Det hyggeligste lille sted med masser af lokale, hvilket plejer at være et godt tegn. Morten fik en burger med de lækreste, store pommes frites og jeg fik den største Cobb salad, jeg nogensinde har set. Der var 2 stykker grillet kyllingebryst skåret i strimler på tværs, bacon, avocado, smuldret blue cheese, plukkede salater, majs, løg, agurk, tomat, oliven og ranch dressing ved siden af. Hold nu op, hvor blev jeg mæt.

IMG_5897-001

IMG_5903-001

Vi fik betalt og gik langsomt tilbage mod hotellet i den lune aften, imens de mange lys blev tændt i husene rundt omkring os. I hotellets cafe sad vi lige et par minutter og fik vi lidt koldt at drikke, inden vi tog et glas med op på værelset. Da vi boede på BelleClaire i februar, stod der hver dag varm kaffe og varmt vand, tebreve og kakaopulver i cafeen, så man kunne få varmen, når man kom ind efter kulden udenfor. Nu da det er blevet sommer, står der i stedet iskold frugtpunch/saftevand, iste med citron og koldt vand med citron til fri afbenyttelse. En fin lille service, som mange af gæsterne, heriblandt os, er meget glade for.

Vi så en film i fjernsynet, men så begyndte dagens mange indtryk og tidsforskellen også at gøre sit indtryk, så ved 22-tiden slukkede vi og lagde os til at sove.

 

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bente
6 år siden

Det er altså bare så hyggeligt med dine rejseindlæg (særligt dem fra NYC!) 🙂

Signe O.
6 år siden

Hvor er det bare hyggeligt at læse disse indlæg 🙂 Kæft, hvor vil jeg gerne til New York! Eller bare USA i det hele taget. Virkelig noget, jeg godt gad opleve sammen med mand og børn 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)