Sommerferie New York, 2016 – part 2…

6 kommentarer
Rejser/ture

IMG_5920

I går morges sov vi helt til klokken 6, inden vi gav op og tændte lyset – der går lige et par dage med at udligne tidsforskellen, men Morten hentede kaffe og så hyggede vi os egentlig, ligesom jeg fik blogget første indlæg om vores sommerferie her i New York. Ved 8.30 tiden forlod vi værelset og valgte endnu engang at købe morgenmad i Whole Foods – lige præcis når det kommer til morgenmad, gider vi ikke eksperimentere for meget og rende for længe rundt og lede, for så ender det med, at det bliver frokost i stedet.

Morgenmaden blev spist under nogle skyggefulde parasoller i en lille park og så gik vi ellers sydpå ad 9. Ave. for at se, om der skulle være dukket nogle restauranter op, som vi skulle have set nærmere på. Vi endte faktisk med at gå hele vejen ned til 42. st, hvor vi gik ind i en 7-11 og købte et par gedigne bægre slush ice – det var ret lunt og vejret var bare så lækkert, men det kræver jo godt med væske. Vi satte os på nogle liggestole i en lille park og kiggede på nogle børn på en legeplads og nogle der dyrkede yoga på græsplænen. Imens vi sad der, blev vi enige om, at det kunne være hyggeligt, at bruge dagen på at følge stien der går hele vejen fra det sydligste Manhattan op langs Hudson River på vestsiden – ikke at vi regnede med at gå hele ruten, for den er virkelig lang, men vi enedes om at gå det vi gad, nyde dagen og tage en afstikker ind ved Financial Center nede ved World Trade Center ved frokosttid. I første omgang gik vi dog fra parken op til Times Square og tog en sub sydpå.

IMG_5922

Den sydligste subway-station på Manhattan hedder South Ferry og her stod vi af. Vi gik igennem Battery Park med Castle Clinton, som er et gammel ford og kom også forbi de andre krigsmindesmærker, som er samlet her. Det er også her fra sydspidsen, at bådene til Frihedsgudinden og meget andet sejler, så der var en del mennesker. Parken har været under restaurering i de sidste 3-4 år – nu er den ved at være færdig og det samme med hele området omkring sydspidsen på Manhattan og det bliver bare så fint.

IMG_5926

IMG_5925

Inde i Battery Park var et lille område blevet lavet om til en form for køkkenhave, som bliver holdt af byens skolebørn. En rigtig fin idé og der var både blomster og alle mulige slags grønsager derinde, som bliver høstet og brugt i skolekøkkenerne. Efter at have gået lidt rundt i parken, begyndte vi at gå op langs Hudson floden. Det var lækkert at gå langs vandet, hvor der var lidt vind og så var der jo den fineste udsigt til Hoboken (New Jersey) og Frihedsgudinden.

Man ser konstant noget nyt og det er som at gå en tur i en meget lang og tynd park. Samtidig kan man se, at new yorkerne virkelig bruger området, ligesom de bruger byens mange andre parker og åndehuller – der blev løbet og cyklet, folk slappede af i græsset eller spiste ved de mange offentlige borde og stole, som vi konstant mødte, der var hunde, som legede med vandslanger på hundelegepladserne og børn, som havde vandkampe på vandlegepladserne.

IMG_5928

IMG_5942

IMG_5961

IMG_5963

Vi nåede marinaen med de kæmpestore lystyachter ved Financial Center klokken 13 og skråede ind igennem det helt nye “food area” med massevis af gourmetrestauranter og et kæmpe madmarked. Der var virkelig mange lækre madvarer – blandt andet et helt område med tomater og de lækreste småbitte champagnevindruer – de var på størrelse med små sukkerkugler – men også ret mange mennesker, for alle forretningsfolkene skulle jo have frokost. Derfor blev vi blev enige om, at gå videre ind til den kæmpe store Whole Foods, som ligger på lower Manhattan og som er min yndlings Whole Foods, hvis man kan have sådan en. Så kan det jo være, at vi vender tilbage på et andet tidspunkt og får kigget lidt mere på de mange gourmetvarer og restauranter udenfor myldretiden.

IMG_5948

I Whole Foods fik jeg blandet en boks med diverse grønt og lidt hummus fra deres store buffet og Morten fik smurt en helt fantastisk sandwich med kylling – aldrig har jeg set så meget fyld i en sandwich – og så delte vi en portion sweet potato fries. Jeg elsker fritterne af søde kartofler!!! Vi fik også lige købt en brownie, som vi tog med tilbage til hotellet – de har en kagebod i Whole Woods, der er noget helt for sig selv og især deres brownie med chocolate chips, pecannødder og skumfiduser er jeg ret forfalden til. Efter frokost satte vi igen kursen mod vandet og gik nordpå.

IMG_5950

IMG_5970

Da vi nåede 23. st, viste mit ur, at vi havde gået godt og vel 25.000 skridt, svarende til 18 km. Klokken nærmede sig 16 og vi var både trætte i fødderne og varme, så vi besluttede at søge tilbage mod hotellet og efter en tur i en dejlig airconditioneret sub, landede vi på hotellet ved 17-tiden. Vi tog lidt koldt at drikke med op på værelset og så slappede vi ellers af, hvilede fødderne og delte vores brownie.

Ved 19-tiden havde vi været i bad og satte igen kursen mod downtown – denne gang i en sub. Vi stod af ved Century 21, som er en kæmpe stort outlet butik på Manhattan, som er spækket med mærkevarer til billige penge. Vi skulle nu ikke have noget særligt, bare lige et bælte og nogle sokker til Morten, for vi er ikke for alvor gået i gang med den store shopping endnu, men det lykkedes os alligevel at bruge omkring halvanden time derinde.

Ved 20.30 tiden købte vi lidt sushi og satte os til at spise ved de mange borde og stole ved 34. st, så vi havde den fineste udsigt til Empire, der i går lyste i grøn, hvid og orange i anledning af Indiens uafhængighedsdag. Ikke den ringeste udsigt at spise til. Vi var dog ved at være lidt brugte ovenpå dagens lange gåtur, så vi satte kursen mod hotellet ved 21.30 tiden og klokken 22.30 lagde vi os til at sove.

IMG_5978

 

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
6 år siden

Elsker bare dine NY-indlæg – næsten som at være på ferie selv 🙂

Anne W.
6 år siden

Kære Anne!
Kan varmt anbefale Stone Street i Financial District. En af de ældste gader i området omdannet til en restaurantgade, hvor man kan spise udenfor på gaden. Vi spiste på en italiensk restaurant, hvor man kunne sammensætte sin egen pizza serveret i en kæmpe bradepande. Vi var så heldige, at vi fik et bord lige før det store rykind af Wall Street-folkene. Det var så hyggeligt med de toppede brosten og gamle bygninger, og lækker mad!
Tak for dine fine rejsebeskrivelser! Når du er hjemme igen, og skulle du få tid og lyst, så må du da gerne lave en om Flensborg, for det kunne jeg godt have brugt i sommers:-)
KH Anne W.

Bente
6 år siden

Jeg indrømmer – jeg ellllsker dine beskrivelser af New York. Det er min store drøm selv, at opleve byen engang. Rigtig god ferie – jeg glæder mig til part 3 ?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)